12.03.2021

Lichior de banane reteta

Reteta Lchior De Casa Cu Banane Si Sirop De Zahar Retete Culinare Bauturi Alcoolice Dulci


Lichior de banane reteta traditionala de casa cu banana vodka sirop de zahar vanilie si colorant alimentar natural galben retete culinare bauturi alcoolice dulci aperitive fructe alcool bautura,

Cum se face lichorul de banana, reteta bautura alcoolica dulce preparata acasa cu banane, sirop de zahar, esenta de vanilie si colorant alimentar natural galben, retete culinare lichioruri si bauturi alcoolice de casa naturale, cum facem un lichior de fructe reusit.

Lichior de banane de casa reteta traditionala cu banana votka sirop de zahar vanilie si colorant alimentar natural galben retete culinare bauturi alcoolice dulci aperitive fructe alcool bautura,


Ingrediente lichior de banane

-3 banane mari coapte
-1L vodka de 40 grade
-500g zahar tos
-250ml apa
-1 lingura esenta de vanilie
-1 lingurita colorant alimentar natural galben
Banane reteta,

Mod de preparare lichior de banane de casa

-se aleg banane coapte si sanatoase, sa aiba puncte negre pe coaja dar miezul sa nu fie negru,
-se curata de coaja bananele si se taie bucati de trei degete,
-se pun bananele intr-un borcan cu capac de 1,5L bine spalat inainte,
Banane pentru lichior reteta,

Banane preparare reteta pentru lichior de casa,

-se adauga esenta de vanilie si vodka si se acopera cu capac,
Banane cu alcool reteta pentru lichior de casa,

Banane in vodka reteta pentru lichior de casa,

Banane cu vodka reteta pentru lichior de casa natural,

-se pastreaza la macerat timp de doua saptamani agitand usor si zilnic borcanul,
Banane la macerat reteta pentru lichior de casa natural,

Banane in alcool reteta pentru lichior de casa natural,

-dupa cele doua saptamani se strecoara continutul la inceput printr-o sita, apoi printr-un tifon pentru a nu ramane imputitati,
-se poate lasa o zi sa se mai decantaza si a doua zi se strecoara din nou, toate impuritatile ramanand pe fundul fasului,
Lichior de fructe preparare reteta cu banane vanilie si sirop de zahar,

-se prepara un sirop din doua cani de zahar si o cana apa, se fierbe continutul timp de zece minute pana cand cristalin are un aspect de miere de albine,
-se lasa siropul sa se raceasca si apoi se incorporeaza in vodka de banana,
-dupa preferinta si gust se poate folosi si miere de albine in loc de siropul de zahar,
Lichior de banane preparare reteta de casa cu banana vodka sirop de zahar vanilie si colorant alimentar natural galben retete culinare bauturi alcoolice dulci aperitive,

-se amesteca bine pana ce zaharul este complet dizolvat, apoi se picura colorant alimentar natural galben pana se obtine culoarea dorita,
Lichior de casa reteta traditionala cu banane vodka sirop de zahar vanilie si colorant alimentar natural galben retete culinare bauturi alcoolice dulci aperitive banana fructe alcool specialitati,

Bautura alcoolica de banane reteta traditionala de casa lichior cu banana vodka sirop de zahar vanilie si colorant alimentar natural galben retete culinare bauturi alcoolice dulci aperitive fructe alcool,

Lichior de banane reteta traditionala de casa cu banana vodka sirop de zahar vanilie si colorant alimentar natural galben retete culinare bauturi alcoolice dulci aperitive fructe alcool specialitati,

-se depoziteaza in sticle de sticla si din ce sta mai mult se face si mai bun, mie mi-a iesit 1,5L lichior de banane.
Alte retete traditionale romanesti, retete de bauturi alcoolice si cocktailuri aici, retete de sucuri fresh-uri si smoothi-uri aici, degustare placuta!
Lichior de banane reteta de casa cu banana vodka sirop de zahar vanilie si colorant natural galben retete culinare bauturi alcoolice dulci aperitive fructe alcool,

Lichior de banane cu zahar reteta de casa cu banana vodka sirop vanilie si colorant alimentar natural galben retete culinare bauturi alcoolice dulci aperitive fructe alcool,

Lichior de fructe reteta traditionala de casa cu banane vodka sirop de zahar vanilie si colorant alimentar natural galben retete culinare bauturi alcoolice dulci aperitive banana alcool,

10.03.2021

Biscuiti de casa reteta

Retete Culinare Biscuiti De Casa Cu Untura Reteta Traditionala Taraneasca Veche


Biscuiti de casa fragezi si pufosi reteta taraneasca veche cu untura faina zahar vanilie oua amoniac otet retete culinare mancare gustare desert biscuit aluat aluaturi patiserie traditionala,

Cum se fac biscuitii de casă, reteta biscuiti de casa fragezi si pufosi cu untura de porc, faina, oua, zahar, vanilie, amoniac si otet, retete culinare vechi taranesti, patiserie, gustari, deserturi, aluaturi simple, rapide si usoare.

Biscuiti de casa cu untura fragezi si pufosi reteta taraneasca veche cu faina zahar oua vanilie amoniac otet retete culinare mancare gustare desert biscuit aluat aluaturi patiserie traditional,

Ingrediente biscuiti de casa

-700g faina alba (cat cuprinde)
-20 linguri zahar tos
-15 linguri untura de porc
-2 oua mari
-2 linguri amoniac
-1 lingura otet
-1 pliculet zahar vanilat
-½ lingurita sare grunjoasa
-coaja de lamaie rasa

Mod de preparare biscuiti de casa cu untura

-in primul rand se pregatesc toate ingredientele pentru biscuiți,
-untura se topeste pe foc doar cat sa fie lichida,
-amoniacul se pune intr-o ceasca si se stinge cu otet,
-ouale se sparg intr-un castron incapator,
-sarea se amesteca in faina,
-o lamaie mica se rade pe razatoarea fina,
-acum se pregateste aluatul de biscuiti,
-in castronul cu oua se pune cantitatea de zahar tos si vanilat si se mixeaza pana ce zaharul este dizolvat complet,
-se adauga pe rand si se amesteca, untura de porc lichida, coaja de lamaie rasa, amoniac stins in otet,
-apoi se incorporeaza treptat faina amestecata cu sare,
-faina se pune cat cuprinde, pana se obtine un aluat mai tare,
-se rupe aluatul obtinut in bucati si se pastreaza la frigider,
-se monteaza masina de tocat carne fara cutit si sita, doar cu forma pentru biscuiti,
-se tapereaza o tava de cuptor cu hartie de copt,
-se da drumul la cuptor la 220 grade celsius,
-se scoate din frigider cate o bucata de aluat si se trece prin masina formand biscuitii la forma si marimea dorita,
-se asaza in tavi unii langa altii dar cu spatiu intre ei,
-se coc la cuptorul preincalzit timp de 20 minute la 200-220 grade celsius pana sunt gata, mai putin rumeniti sau mai crocanti dupa gustul fiecaruia,
-cand sunt gata se lasa sa se raceasca si apoi se asaza pe platouri,
-se servesc simpli, cu lapte, iaurt sau ceai, merg mancati intre mese ca o gustare sau un desert rapid.
Alte retete traditionale romanesti, retete de biscuiti aici, retete de patiserie aici, retete deserturi aici, retete de untura aici, pofta buna!
Biscuiti reteta de casa fragezi si pufosi taranesti cu untura faina zahar vanilie oua amoniac otet retete culinare mancare gustare desert biscuit aluat aluaturi patiserie traditionala,

Biscuiti fragezi si pufosi de casa reteta taraneasca veche cu untura faina zahar vanilie oua amoniac otet retete culinare mancare gustare desert biscuit aluat aluaturi patiserie traditionale,