06.05.2019

Chec cu nuca reteta

Retete Culinare Chec Super Pufos Cu Nuca Si Cacao Reteta Desert De Casa Traditional Simplu Si Rapid



Chec cu nuca reteta,

Checul este o reteta de cofetarie si patiserie, este cel mai simplu desert de casa care reuseste sigur, este o prajitura rapida gatita si acasa in bucatarie dintr-o compozitie obtinuta dintr-un amestec de oua, faina, unt, zahar si praf de copt, compozitia se pune intr-o forma de chec dreptunghiulara si se coace la cuptor. Se poate face un chec simplu (pandispan) sau cu un adaos de cacao, mieji de nuca, fructe, fructe confiate, rahat, stafide (chec cu cacao, chec cu nuca). 
Chec reteta,

Un preparat binevenit oricand este chec-ul cu nuci, cum se face un chec de casa gustos si reusit urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru o tava de chec simplu si ieftin cu diametrul de 30x13x7,5cm. 

Ingrediente chec cu nuci 
-5 oua 
-1 cana faina alba (250g) 
-1 cana zahar tos (250g) 
-1 varf de lingurita praf de copt 
-1 pliculet zahar vanilat 
-coaja rasa de la o lamaie 
-1 lingurita ulei 
-1 lingura cacao 
-1 lingurita esenta de rom 
-1 varf de lingurita sare 
-6 nuci 

Mod de preparare chec de casa cu nuci si cacao 
-ouale le separam albusuri de galbenusuri in doua castroane separate, 
-adaugam un praf de sare peste ele si apoi batem albusurile impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar pana cand zaharul este dizolvat complet si se obtine o bezea tare care face moturi, 
-coaja rasa de lamiae o adaugam peste bezea, 
-galbenusurile le mixam impreuna cu restul de zahar, zaharul vanilat si uleiul pana cand zaharul este dizolvat complet si obtinem o compozitie cremoasa, 
-faina o amestecam cu praful de copt, 
-compozitia de galbenusuri o turnam peste bezea apoi cu miscari circulare o amestecam cu grija ca sa ramana aerata, 
-incorporam treptat si faina amestecand usor cu o lingura sau cu o furculita astfel incat compozitia finala sa ramana cat mai aerata, 
-scoatem trei linguri din compozitie pe care o amestecam cu cacao si esenta de rom, 
-pregatim o forma dreptunghiulara pe care o tapetam cu hartie de copt si o ungem cu putin unt, 
-turnam compozitia de chec alba in tava si presaram deasupra miez de nuca maruntit, 
-deasupra turnam compozitia de cacao si cu o scobitoare amestecam cu miscari circulare formand arabescuri dupa care presaram nuci, 
-se coace chec-ul in cuptorul preincalzit la 180-200 grade timp de 30-40 minute pana cand se coace si trece testul scobitorii, 
-dupa ce este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii si se serrveste, 
-chec-ul merge mancat simplu sau servit la un ceai, la o cana cu lapte simplu sau cu cacao, etc. 
Chec simplu cu nuca si cacao reteta,

Chec cu nuci, un desert dulce, pufos si aromat cu nuci din belsug care merge oricand ne dorim ceva bun si dulce, fiind mereu indragit de toata lumea si mereu un desert sau o gustare la moda. Alte retete de dulciuri, deserturi si prajituri aici.
Pofta Buna!
Chec cu cacao reteta,

05.05.2019

Retete pentru Pastele Blajinilor

Retete Culinare Pentru Pastele Mortilor Sau Pastele Blajinilor Reteta Traditionala Dobrogeana De Casa



Retete de Pastele Ortodox,
La o saptamana dupa Invierea Domnului (Ziua de Pasti, Duminica Luminata) se sarbatoreste Pastele Blajinilor sau Pastele Mortilor. Sarbatoarea are ca scop cinstirea si pomenirea sufletelor celor adormiti si se praznuieste o data pe an in prima luni dupa Duminica Tomii sau a opta zi dupa Pasti cand se intind mese in cimitire si se cinsteste prin pomeni si rugaciuni amintirea celor decedati. 
Retete de Pastele Blajinilor,

Pastele Blajinelor este un prilej crestin ortodox de comemorare a rudelor decedate, este cea mai importanta zi din an in care se pot pomeni mortii si de a le imparti si a le da de pomana. In aceasta zi toti credinciosii merg la biserica si la cimitir la mormintele celor decedati si se roaga pentru ei, se impart pachete cu oua rosii, cozonaci si vin celor nevoiasi, dar se poate imparti si mancare gatita. 
Imparteala de Pastele Ortodox reteta,

Ce se da de pomana de Pastele Blajenelor si ce ar trebui sa contina un pachet de impartit la cimitir. In primul rand se vopsesc oua rosii, se fac cozonaci si se desfac sticle de vin rosu de butuc, deci aceste trei preparate ar trebui sa se regaseasca in fiecare pachet. Alaturi se mai pune o felie de paine, o felie de branza, o rosie si un castravete, o bucata de carne cum ar fi de exemplu un gratar, prajita sau pregatita snitel, drob de miel sau de pui, un fruct si o ciocolatica sau cateva bomboane, un coca cola, etc. In fiecare pungulita se pune obligatoriu o lumanare si un chibrit, se tamaie pungile desfacute pronuntand cu glas tare numele celor pentru care se imparte, apoi se leaga pungile si se duc la cimitir dar cand se imparte cuiva se dau desfacute. 
Drob si oua rosii reteta,

Mai merg impartite si alte preparate culinare usor de gatit pentru dat de pomana acasa in familie sau intre vecini, trebuie sa tinem cont insa pentru cine impartim si ce preferinte culinare au avut cei adormiti. Se imparte si felul intai dar si felul doi, dintre cele mai des gatite mancaruri se poate imparti de exemplu o farfurie cu varza calita cu carne de porc, pilaf cu carne de pui, tocanita de pui cu mamaliguta, ciorba de pui sau de perisoare, un pafar cu apa, tuica de cazan, bere sau vin. Bineinteles oua vopsite de culoare rosie si felii de cozonac se impart si aici, etc. Mancarea se asaza pe o tava, se tamaiaza si se aprinde o lumanare alaturi pomenind numele celor pentru care se imparte mancarea, apoi se da de pomana. 
Drob reteta,

E pacat ca in ziua de azi traditia impartirii preparatelor gatite de casa incepe sa dispara, mult mai multa lume cumpara si imparte produse de patiserie, preambalate, produse din comert gata preparate mai mult sau mai putin sanatoase. Pentru ziua de Pastele Blajinilor se vopsesc oua rosii (numai de culoare rosie), se face drob, cozonac si friptura exact ca in ziua de Paște, numai ca se inlocuieste carnea de miel pentru cine nu mai are cu carne de pui, curcan, porc, tot acum se mai fac si colive. Alte retete traditionale romanesti, retete de Paste si aici. Hristos a Inviat! Adevarat a Inviat!. 
Oua rosii reteta,

Pasca reteta,

Oua vopsite reteta,

Pasca si oua rosii reteta,

Pasca si cozonac reteta,

Imparteala de Pastele Blajinilor reteta,

Retete mic dejun de Paste reteta,