07.02.2021

Mancare de prune cu porc reteta

Reteta Mancare De Prune Cu Carne De Porc Traditionala Taraneasca La Ceaun Retete Culinare Mancaruri Dulci


Mancare de prune cu porc reteta taraneasca traditionala de casa dobrogeana cu carne si zahar ars caramel gatita la ceaun retete culinare mancaruri dulci,

Cum se face cea mai buna mancare de prune uscate si afumate cu carne de porc, un preparat culinar traditional de casa taranesc gatit rapid la ceaun cu sos caramel, ceva dulce, bun si aromat greu de refuzat.

Mancare de prune cu porc la ceaun reteta taraneasca traditionala de casa dobrogeana cu carne si zahar ars caramel preparata la ceaun retete culinare mancaruri dulci,

Mancare de prune cu carne reteta taraneasca traditionala de casa dobrogeana cu porc si zahar ars caramel gatita la ceaun retete culinare mancaruri dulci,

Ingrediente mancare de prune cu porc

-1kg prune uscate
-600g carne de porc (pulpa, spata, ceafa, piept)
-3 linguri pline zahar tos
-2 linguri ulei de floarea soarelui
-1 lingura rasa faina alba
-800ml apa
-½ lingurita sare grunjoasa

Mod de preparare mancare de prune cu carne de porc

Porc cu prune sau prune cu porc, o mancare romaneasca rapida de gatit in orice bucatarie, cum se procedeaza pentru o mancare dulce cu prune uscate si afumate, carne de porc prajita si sos de zahar ars urmareste pas cu pas reteta mea cu imagini, mancarea este gata in 30-40 minute, cum se procedeaza:

-prunele romanesti uscate si afumate se spala bine cu apa rece si se aleg de codite si orice corp strain,
-se pun intr-o craticioara cu apa cat sa le acopere cu doua degete si se fierb timp de cinci minute,
-in acest timp carnea de porc se spala cu apa rece si se portioneaza in bucati potrivit de mari,
-se alege carne de porc romaneasca proaspata, poate fi dupa gust atat slaba cat si cu grasime,
-faina se amesteca intr-o cana pana devine pasta ca sa nu faca cocoloase,
-se incinge putin ulei intr-un ceaun si se prajeste carnea inabusit acoperita partial cu capac pana este patrunsa bine,
Carne de porc la ceaun reteta de casa traditionala pentru gatit retete culinare preparate mancaruri si fripturi prajite inabusite rapide romanesti,

Carne de porc prajita la ceaun reteta de casa traditionala romaneasca retete culinare fripturi preparate si mancaruri rapide romanesti,

-se scot bucatile de carne prajita intr-o farfurie si se scoate si din grasimea de porc lasata de carne daca este prea multa, se lasa in ceaun doar doua linguri de grasime,

Carne de porc prajita reteta de casa traditionala gatita la ceaun retete culinare friptura mancare si preparate rapide romanesti,

-se pune zaharul in grasimea incinsa si se amesteca continuu pana prinde culoare fara sa se arda ca devine amar,
Zahar ars reteta de caramel in ulei pentru mancare retete culinare mancaruri de casa gatite dulci,,

Zahar caramel reteta de zahar ars in ulei pentru gatit mancare retete culinare mancaruri dulci,,

-zaharul caramel sau zahar ars se stinge cu zeama de prune, se pun 1-2 polonice din zeama in care au fiert prunele si se amesteca continu pana cand zaharul este dizolvat complet,
Zahar ars stins cu zeama de prune reteta de casa pentru gatit mancare retete culinare mancaruri dulci,

-se pun prunele fierte cu o paleta, se adauga faina si se completeaza cu zeama de prune amestecand usor si continuu,
Mancare de prune preparare reteta traditionala de casa taraneasca gatita la ceaun cu carne de porc si zahar ars retete culinare mancaruri dulci romanesti,

-se pune carnea si putina sare, apoi se potriveste consistenta mancarii adaugand zeama daca mai este nevoie,
Mancare de prune cu carne preparare reteta de casa traditionala romaneasca dobrogeana taraneasca gatita la ceaun cu porc si zahar ars retete culinare mancaruri dulci cu fructe,

-se fierbe mancarea 15 minute pana cand se formeaza un sos legat, se potriveste gustul de dulce si se opreste focul,
Mancare de prune la ceaun cu carne de porc reteta taraneasca traditionala de casa dobrogeana gatita cu zahar ars caramel si faina retete culinare mancaruri dulci,

-mancarea de prune se serveste imediat cat este calda, dar mult mai buna este a doua zi reincalzita.
Mancare de prune cu carne de porc la ceaun reteta taraneasca traditionala de casa dobrogeana romaneasca gatita cu zahar ars caramel si faina retete culinare mancaruri dulci,

Deoarece mancarea este preparata cu carne de porc, aceasta se sleieste si nu merge servita si rece asa cum este foarte buna mancarea de prune de post sau cea gatita cu carne de pui. Alte retete traditionale romanesti, retete mancaruri cu prune aici, mancaruri cu carne aici, retete cu porc aici, retete cu prune aici, retete mancare de gutui aici, poftă bună!
Mancare de prune reteta taraneasca traditionala de casa dobrogeana cu carne de porc si zahar ars caramel gatita la ceaun retete culinare mancaruri dulci romanesti,

Prune cu porc reteta mancare taraneasca traditionala de casa dobrogeana cu carne si zahar ars caramel gatita la ceaun retete culinare mancaruri dulci romanesti,

05.02.2021

Cornuri sarbesti cu branza reteta

Retete Culinare Cornuri Sau Chifle Sarbesti cu Branza Sarata Cu Aluat Fraged Si Pufos Reteta De Casa Traditionala


Cornuri sarbesti cu branza reteta de casa traditionala cu aluat dospit fraged si pufos din faina lapte iaurt drojdie oua si untura retete culinare de patiserie cornulete chifle mancare gustare desert sarat,

Cum se fac cele mai fragede si mai moi cornuri, cornulete si chifle de casa umplute cu branza sarata, un preparat culinar de patiserie gustos, delicios si consistent din bucataria sarbeasca foarte simplu de realizat cu cateva ingrediente.

Cornuri sarbesti cu branza si untura reteta de casa traditionala cu aluat dospit fraged si pufos din faina lapte iaurt drojdie si oua retete culinare de patiserie chifle cornulete mancare gustare deserturi sarate,

Cornuri sarbesti cu branza sarata reteta de casa traditionala cu aluat dospit fraged si pufos din faina lapte iaurt oua drojdie si untura retete culinare de patiserie mancare chifle cornulete gustare desert sarat,

Ingrediente chifle sarbesti cu branza

-25g drojdie de bere proaspata
-550g faina alba
-2 oua de tara mari
-1 lingurita zahar tos
-½ lingurita sare grunjoasa
-100g iaurt de casa
-60ml lapte de vaca
-5 lingurite untura de porc
-60ml ulei de floarea soarelui
-100g branza telemea de vaca

Mod de preparare cornuri sarbesti cu branza

Cum se fac chiflele sau cornurile sarbesti, o reteta simpla si usoara de casa dintr-un aluat dospit foarte fraged preparat cu faina, lapte, drojdieoua, iaurt si untura, plus o umplutura de branza sarata, la final rezultand un desert sarat imposibil de refuzat. Din ingredientele de mai sus ies 12 cornuri sârbești care raman pufoase si fragede multe zile, cum se procedeaza pas cu pas:
-drojdia se faramiteaza intr-un pahar, se adauga zahar si se toarna deasupra lapte caldut, se amesteca bine pana cand se dizolva toate ingredientele,
-se acopera paharul cu un capac si se lasa cinci minute sa actioneze drojdia,
-se pune faina intr-un castron incapator, se adauga la mijloc intr-un cuib drojdia crescuta si apoi pe rand restul ingredientelor: ouale, sarea, iaurtul, uleiul si se amesteca bine pana cand se obtine un aluat potrivit de moale,
-se framanta bine aluatul pana cand este gata, dupa care se ruleaza sub forma unui sul si se taie in sase bucati,
-fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma de bila, dupa care se asaza pe blatul de lucru presarat cu faina,
-intre timp se faramiteaza branza intr-o farfurie cu ajutorul unei furculite, iar untura trebuie sa fie topita la temperatura camerei,
-se presara blatul cu faina si se intinde fiecare bila de aluat sub forma unui cerc de diametrul unei farfurii,
-dupa ce s-au intins toate cele sase foi se unge prima foaie cu untura pe toata suprafata, dupa care se asaza deasupra ce-a de-a 2-a foaie care se unge la fel si se procedeaza asemanator pana cand se suprapun toate foile, avand grija ca foaia de deasupra sa nu fie unsa,
-se presara cu faina tortul de aluat obtinut, dupa care se intinde bine cu vergeua pana cand se subtiaza si se obtine o foaie mare potrivit de groasa,
-foaia obtinuta se taie in raze la fel ca la cornulete, in final se obtin 12 bucati din care se vor modela 12 cornuri cu branza,
Aluat fraged cu untura si branza sarata reteta traditionala din bucataria sarbeasca preparat cu lapte faina iaurt drojdie si oua retete culinare de patiserie traditionale de casa,

-in exteriorul fiecarei bucati se pune cate o lingurita plina de branza sarata sfaramata, dupa care se ruleaza strans spre interior pana cand se obtine un corn sarbesc cu branza,
Chifle sarbesti preparare reteta de casa sarbeasca cu aluat fraged si pufos facut din faina lapte iaurt oua drojdie si untura umplute cu branza sarata retete culinare cornuri cornulete mancare deserturi sarate aperitive,

-se procedeaza asemanator cu restul aluatului pana cand se vor obtine 12 cornuri sau chifle cu branza,
-se iau 2 tavi dreptunghiulare, se tapeteaza cu hartie de copt si se asaza cate sase cornuri in fiecare tava lasand spatiu intre ele,
Cornuri preparare reteta de casa sarbeasca cu aluat fraged si pufos facut din faina lapte iaurt oua drojdie si untura umplute cu branza sarata retete culinare chifle cornulete mancare deserturi sarate aperitive,

-se lasa cornurile la crescut in tava timp de o ora, dupa care se coc in cuptorul preincalzit timp de 20 minute la 250 grade celsius,
Cornuri de casa preparare reteta de casa sarbeasca cu aluat fraged si pufos facut din faina lapte iaurt oua drojdie si untura umplute cu branza sarata retete culinare cornulete mancare chifle painici deserturi sarate aperitive,

-cand sunt gata se scot din cuptor, se acopera cu un stergar si se mai lasa putin sa se raceasa, apoi se pot manca fierbinti, dar si dupa ce s-au racit fiind la fel de bune si gustoase.
Cornuri cu branza sarbesti reteta de casa traditionala rapida cu aluat dospit fraged si pufos cu faina drojdie lapte iaurt oua si untura de porc retete culinare de patiserie chifle cornulete mancare gustare desert sarat,

Chifle sarbesti cu branza sarata de vaca si untura de porc reteta de casa traditionala cu aluat dospit fraged si pufos din faina lapte iaurt drojdie si oua retete culinare de patiserie mancare cornuri cornulete gustari desert sarat,

Se servesc simple sau alaturi de un pahar cu lapte sau iaurt reprezentand un desert sarat si o gustare rapida, sunt foarte bune, gustoase, aromate si hranitoare, merita incercate macar o data. Alte retete traditionale romanesti, retete de patiserie aici, retete deserturi aici, retete din bucataria internationala aici, retete cu untura aici, retete aperitive aici, poftă bună!
Chifle sarbesti cu branza sarata reteta de casa traditionala cu aluat dospit fraged si pufos din faina lapte iaurt oua drojdie si untura retete culinare de patiserie cornulete cornuri mancare gustare desert sarat,

Chifle sarbesti cu branza de vaca reteta de casa traditionala cu aluat dospit fraged si pufos din faina lapte drojdie iaurt oua si untura de porc retete culinare de patiserie cornulete cornuri mancare gustare desert sarat,

Cornuri reteta de casa traditionala sarbeasca umplute cu branza sarata de vaca si preparate cu aluat dospit fraged si pufos din faina lapte drojdie iaurt oua si untura de porc retete culinare de patiserie cornulete chifle mancare gustare desert sarat,

Chifla sarbeasca cu branza sarata reteta de casa traditionala cu aluat dospit fraged si moale din faina lapte iaurt oua drojdie si untura retete culinare de patiserie cornulete chifle cornuri mancare gustare desert sarat,