07.02.2021

Mancare de prune cu porc reteta

Reteta Mancare De Prune Cu Carne De Porc Traditionala Taraneasca La Ceaun Retete Culinare Mancaruri Dulci


Mancare de prune cu porc reteta taraneasca traditionala de casa dobrogeana cu carne si zahar ars caramel gatita la ceaun retete culinare mancaruri dulci,

Cum se face cea mai buna mancare de prune uscate si afumate cu carne de porc, un preparat culinar traditional de casa taranesc gatit rapid la ceaun cu sos caramel, ceva dulce, bun si aromat greu de refuzat.

Mancare de prune cu porc la ceaun reteta taraneasca traditionala de casa dobrogeana cu carne si zahar ars caramel preparata la ceaun retete culinare mancaruri dulci,

Mancare de prune cu carne reteta taraneasca traditionala de casa dobrogeana cu porc si zahar ars caramel gatita la ceaun retete culinare mancaruri dulci,

Ingrediente mancare de prune cu porc

-1kg prune uscate
-600g carne de porc (pulpa, spata, ceafa, piept)
-3 linguri pline zahar tos
-2 linguri ulei de floarea soarelui
-1 lingura rasa faina alba
-800ml apa
-½ lingurita sare grunjoasa

Mod de preparare mancare de prune cu carne de porc

Porc cu prune sau prune cu porc, o mancare romaneasca rapida de gatit in orice bucatarie, cum se procedeaza pentru o mancare dulce cu prune uscate si afumate, carne de porc prajita si sos de zahar ars urmareste pas cu pas reteta mea cu imagini, mancarea este gata in 30-40 minute, cum se procedeaza:

-prunele romanesti uscate si afumate se spala bine cu apa rece si se aleg de codite si orice corp strain,
-se pun intr-o craticioara cu apa cat sa le acopere cu doua degete si se fierb timp de cinci minute,
-in acest timp carnea de porc se spala cu apa rece si se portioneaza in bucati potrivit de mari,
-se alege carne de porc romaneasca proaspata, poate fi dupa gust atat slaba cat si cu grasime,
-faina se amesteca intr-o cana pana devine pasta ca sa nu faca cocoloase,
-se incinge putin ulei intr-un ceaun si se prajeste carnea inabusit acoperita partial cu capac pana este patrunsa bine,
Carne de porc la ceaun reteta de casa traditionala pentru gatit retete culinare preparate mancaruri si fripturi prajite inabusite rapide romanesti,

Carne de porc prajita la ceaun reteta de casa traditionala romaneasca retete culinare fripturi preparate si mancaruri rapide romanesti,

-se scot bucatile de carne prajita intr-o farfurie si se scoate si din grasimea de porc lasata de carne daca este prea multa, se lasa in ceaun doar doua linguri de grasime,

Carne de porc prajita reteta de casa traditionala gatita la ceaun retete culinare friptura mancare si preparate rapide romanesti,

-se pune zaharul in grasimea incinsa si se amesteca continuu pana prinde culoare fara sa se arda ca devine amar,
Zahar ars reteta de caramel in ulei pentru mancare retete culinare mancaruri de casa gatite dulci,,

Zahar caramel reteta de zahar ars in ulei pentru gatit mancare retete culinare mancaruri dulci,,

-zaharul caramel sau zahar ars se stinge cu zeama de prune, se pun 1-2 polonice din zeama in care au fiert prunele si se amesteca continu pana cand zaharul este dizolvat complet,
Zahar ars stins cu zeama de prune reteta de casa pentru gatit mancare retete culinare mancaruri dulci,

-se pun prunele fierte cu o paleta, se adauga faina si se completeaza cu zeama de prune amestecand usor si continuu,
Mancare de prune preparare reteta traditionala de casa taraneasca gatita la ceaun cu carne de porc si zahar ars retete culinare mancaruri dulci romanesti,

-se pune carnea si putina sare, apoi se potriveste consistenta mancarii adaugand zeama daca mai este nevoie,
Mancare de prune cu carne preparare reteta de casa traditionala romaneasca dobrogeana taraneasca gatita la ceaun cu porc si zahar ars retete culinare mancaruri dulci cu fructe,

-se fierbe mancarea 15 minute pana cand se formeaza un sos legat, se potriveste gustul de dulce si se opreste focul,
Mancare de prune la ceaun cu carne de porc reteta taraneasca traditionala de casa dobrogeana gatita cu zahar ars caramel si faina retete culinare mancaruri dulci,

-mancarea de prune se serveste imediat cat este calda, dar mult mai buna este a doua zi reincalzita.
Mancare de prune cu carne de porc la ceaun reteta taraneasca traditionala de casa dobrogeana romaneasca gatita cu zahar ars caramel si faina retete culinare mancaruri dulci,

Deoarece mancarea este preparata cu carne de porc, aceasta se sleieste si nu merge servita si rece asa cum este foarte buna mancarea de prune de post sau cea gatita cu carne de pui. Alte retete traditionale romanesti, retete mancaruri cu prune aici, mancaruri cu carne aici, retete cu porc aici, retete cu prune aici, retete mancare de gutui aici, poftă bună!
Mancare de prune reteta taraneasca traditionala de casa dobrogeana cu carne de porc si zahar ars caramel gatita la ceaun retete culinare mancaruri dulci romanesti,

Prune cu porc reteta mancare taraneasca traditionala de casa dobrogeana cu carne si zahar ars caramel gatita la ceaun retete culinare mancaruri dulci romanesti,