11.12.2020

Smoothie cu fructe si cereale reteta

Retete Culinare De Smoothie Sanatoase Cu Cereale Si Fructe Reteta De Casa


Smoothie cu fructe si cereale reteta,

Ce retete de smoothie mai facem. Un smoothie perfect pe care eu il consum in fiecare dimineata la micul dejun este urmatorul smoothie din cereale si fructe, adica cu seminte de hrisca, fulgi de ovaz, mere, pere, banane, portocale, lamaie, seminte de in si dovleac. Este o bautura din fructe si cereale completa, contine proteine, carbohidrati, fibre, vitamine si minerale naturale indispensabile pentru sanatate si o imunitate de fier. Are un gust super ok, este usor dulce si foarte aromat, are o consistenta cremoasa, este energizant si tine de foame, poate inlocui cu succes o masa principala. Cum se face smoothie cu fructe si cereale urmareste reteta mea simpla si usoara, urmatoarele ingrediente sunt pentru doua smoothie.
Smoothie din fructe cu cereale si seminte reteta,

Ingrediente smoothie cu fructe si cereale
-2 linguri seminte de hrisca
-2 linguri fulgi de ovaz
-1 banana coapta
-1 mar aromat mare
-1 para zemoasa
-1 portocala
-1 lamaie
-1 lingurita seminte de in
-1 lingura seminte de dovleac
-2 biscuiti digestivi
-200ml apa
Mere golden reteta,

Fructe reteta,

Mod de preparare smoothie din cereale cu fructe si seminte
Cum facem un smoothie de casa fresh indispensabil intr-un stil de viata sanatos, consumat in cure si diete sanatoase de slabire, un preparat culinar de post, dar foarte bun facut si cu iaurt sau lapte in loc de apa, cum se procedeaza:
-in primul rand se hidrateaza cerealele si semintele, se lasa in apa peste noapte sau se fierbe apa si se adauga cerealele in apa clocotita pentru jumatate de ora,
-eu folosesc varianta cu hidratarea rapida in apa fiarta,
-se pune apa intr-un ibric si se da in clocot, apoi se adauga hrisca, ovazul si semintele de in si dovleac si se amesteca,
-dupa 30 minute se pregatesc toate fructele, adica se spala cu apa rece si se curata de coaja, lamaia se stoarce iar portocala se desface in feliute,
-pentru smoothie se va folosi un blender, se pune in vasul acestuia la inceput fructele mai zemoase, marul taiat bucatele curatat de cotor, feliutele de portocala, para taiata bucatele fara cotor, banana taiata feliute, zeama de lamaie si apoi cerealele si semintele hidratate,
Fructe la blender preparare reteta,

Cereale la blender preparare reteta,

-se mixeaza la viteza mica cateva secunde, apoi la viteza maxima 2-3 minute in functie de consistenta dorita,
Bautura cu fructe si cereale la blender reteta,

-se picura putina apa daca mai este nevoie si se pun optional doi biscuit digestivi, iar cand smootie-ul este gata se toarna in pahare si se serveste imediat cat este proaspat,
-se poate face dupa gustul fiecaruia mai gros ca un piure de fructe cu cereale, mai zemos ca o bautura sau cremos ca un smoothie,
Bautura din fructe cu cereale si seminte reteta,

-smoothie-ul nu se bea ca pe apa, se bea sau se mananca cu inghitituri mici,
-eu fac intodeauna 2-4 portii de smoothie deoarece imi place si rece, il depozitez in pahare de sticla cu capac si il pastrez la rece in frigider, este foarte bun si a doua zi, poate chiar mai bun.
Bautura cu fructe si cereale reteta,

Alte retete traditionale romanesti, retete sucuri fresh-uri si smootie-uri aici, retete pentru imunitate aici, retete bauturi si cocktailuri aici, diverse retete aici, retete de smoothie aici, multa sanatate!
Smoothie cu fructe si cereale la blender reteta,

Smoothie reteta,

Smoothie sanatoase reteta,

Smoothie-uri retete,

Smoothie de fructe reteta,

09.12.2020

Kaizer de casa reteta

Retete Kaizer De Porc Fiert In Bors Sau Zeama De Varza Reteta De Casa Traditionala


Kaizer de casa reteta,

O reteta simpla si rapida de kaizer de casa este urmatoarea reteta de kaizer fiert in zeama de varza. Acest mezel de casa se prepara rapid in bucataria proprie din ingrediente alese cu grija rezultand la final un preparat culinar gustos si sanatos fara E-uri sau conservanti, servit ca aperitiv rece sau gustare si de ce nu ca un fel de mancare principal. Cum se face kaizerul de casa urmareste pas cu pas reteta mea.
Kaizer de casa fiert reteta,

Ingreediente kaizer de porc
-cap de piept de porc
-zeama de varza
-piper boabe si piper macinat
-boia de ardei dulce si boia afumata
-o capatana de usturoi mare
-frunze de dafin si cimbru uscat

Mod de preparare kaizer de casa
Sunt mai multe modalitati de a fierbe kaizerul, merge fiert in vin, in bors acru de casa, sau in zeama de varza. Pentru kaizer fiert in vin este o reteta aici, o sa explic putin despre reteta de kaizer fiert in bors pentru persoanele care nu au zeama de varza, deoarece bors se gaseste pe toate drumurile, apoi si despre reteta de kaizer fiert in zeama de varza care se prepara cel mai repede deoarece zeama de varza este sarata si carnea de porc nu trebuie sa mai stea la sare doua zile.

Kaizer fiert in bors
Eu am ales pentru kaizer bucati de cap de piept de porc cu multa carne si grasime in straturi. Se mai pot alege foarte bine si bucati de fleica cu carne, coaste de porc cu carne si grasime in straturi, la fel si piept de porc ori coaste de porc. Am spalat bucatile de carne de porc sub jet de apa rece si le-am scurs, apoi le-am pudrat bine cu sare grunjoasa si le-am pus intr-o craticioara cu capac si le-am pastrat la rece in frigider timp de 2-3 zile. Sare am pus multa, aproape trei linguri la bucata de carne, carnea fiind uda se lipeste toata sarea intr-un strat, indiferent cat de multa sare se pune nu dauneaza carnii. Dupa cele 2-3 zile am scos craticioara din frigider, am turnat bors doar atat cat sa fie acoperita carnea si am adaugat foi de dafin, cimbru uscat, piper boabe, boia dulce si o capatana de usturoi cu tot cu coaja taiata pe jumatate sau zdrobita. Am pus craticioara pe foc si am fiert carnea la foc mic acoperita cu capac timp de 15-20 minute, pana cand a intrat furculita usor in ea. Aici depinde de carnea de porc, daca carnea are oase este de ajutor deoarece atunci cand oasele se desprind din carne inseamna ca este gata. Am lasat carnea in zeama timp de jumatate de ora apoi am scos-o sa se raceasca bine, dupa care am pudrat-o bine cu un amestec facut din boia de ardei dulce, boia de ardei afumata si putin piper macinat. Am atarnat bucatile de kaizer intr-un loc bine aerisit si ventilat pentru 2-3 zile apoi am afumat cateva bucati, iar restul le-am congelat.

Kaizer fiert in zeama de varza
Am preparat foarte rapid acest kaizer deoarece se face pe loc fara a fi nevoie sa mai stea la sare 2-3 zile ca cel fiert in bors, zeama de varza fiind destul de sarata. Pentru kaizer am ales o bucata de cap de piept de porc mare, dar cum am precizat mai sus se pot pune si alte parti ale porcului. Am spalat capul de piept si l-am scurs, apoi am presarat putina sare peste el si l-am lasat timp de jumatate de ora. Am pus capul de piept intr-o craticioara si am completat cu zeama de varza pana ce acesta a fost acoperit. Am adaugat foi de dafin, boabe de piper, cimbru uscat si cativa catei de usturoi. Am fiert carnea timp de 20 minute, pana cand a intrat furculita usor in ea. Am preparat rapid un mujdei de usturoi din cativa catei de usturoi zdrobiti si i-am adaugat in cratita dupa ce am oprit focul. Am lasat cratita acoperita cu capac pana a doua zi cand am scos kaizerul, l-am scurs bine si l-am pudrat peste tot cu un amestec de boia dulce, boia afumata si putin piper macinat. Am facut o incizie cu ajutorul unui cutit intr-un colt, l-am legat cu o sfoara si l-am atarnat intr-un loc bine aerisit si ventilat pentru 2-3 zile pentru a se usca. Dupa acest timp l-am pastrat la rece in frigider. Alte retete culinare traditionale, retete de Craciun aici, retete aperitive aici, retete cu porc aici, mancaruri cu carne aici, pofta buna!
Kaizer din piept de porc reteta,

Kaizer de porc reteta,