19.11.2020

Carnaciori in foietaj reteta

Retete Culinare Carnaciori Inveliti In Foietaj La Cuptor Cu Mac Reteta De Casa Traditionala


Carnaciori in foietaj reteta,

Carnaciori in foietaj, covridog sau “pigs in a blanket”, ideali serviti cu bere, un preparat culinar deosebit de gustos, aspectos si foarte simplu si rapid de gatit, care te va incanta cu gustul si aspectul lor delicat, de crenvursti moi si buni inveliti in aluat de foietaj crocant presarat cu mac din belsug. Crenvursti sau carnaciori in aluat, o gustare sau un aperitiv care merita incercat macar o data, foarte potriviti pentru intalnirile in familie sau cu prietenii. Cum se fac carnaciorii in aluat foietaj urmareste reteta mea simpla si usoara.
Carnaciori in foietaj la cuptor cu mac reteta,

Carnaciori in foietaj la cuptor reteta,

Ingrediente crenvursti in foietaj la cuptor
-500g crenvursti sau carnaciori de porc
-1 pachet aluat foietaj (800g)
-1 ou
-2 lingurite seminte de mac

Mod de preparare carnaciori in foietaj la cuptor
-eu am gasit la Lidl atat aluat de foietaj cat si un pachet de 16 crenvursti de porc eticheta curata,
-aluatul de foietaj se dezgheata, apoi se desface si se intinde cu sucitorul ca sa nu fie prea gros, dar si sa aiba latimea a doi crenvursti pusi pe orizontala unul langa celalalt,
-asezam doi crenvursti unul langa celalalt pe orizontala pe latimea aluatului, apoi taiem aluatul in doua, astfel obtinem doua bucati de aluat lungi si de latimea a cate un crenvursti fiecare,
-daca dorim putem sa taiem capetele de la crenvursti, dar nu este gresit nici daca ii lasam intregi,
-incepem sa rulam cate un crenvursti pana cand e acoperit de aluat, taiem aluatul si il ungem putin cu ou batut in zona unde se intrepatrunde, dupa care lipim bine si mai rulam putin,
Crenvursti in aluat foietaj preparare reteta,

Carnaciori in aluat foietaj preparare reteta,

-luam crenvurstiul infasurat in aluat si il taiem in 4 bucati egale pe care le asezam intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt,
-procedam asemanator cu restul crenvurstilor si ii taiem pe fiecare in parte si ii asezam in tava cu spatiu intre ei,
Crenvursti in foietaj preparare reteta,

-dupa ce tava s-a umplut ii ungem cu ou batut deasupra si apoi ii presaram cu seminte de mac,
Carnaciori in foietaj preparare reteta,

-coacem tava cu crenvursti in aluat in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius aproximativ 15-20 minute pana cand acestia se vor umfla frumos si vor deveni rumeni, dupa care scoatem tava din cuptor si ii asezam frumos pe un platou,
Covridog reteta,

Crenvursti in foietaj la cuptor reteta,

-crenvurstii in foietaj se pot manca fierbinti sub forma de aperitiv cald cu sos de maioneza, chekhup, tzakiki, dar si dupa ce s-au racit raman la fel de buni de savurat.
Alte retete traditionale, retete de aperitive aici, retete de gustari aici, retete de covridog aici, pofta buna!
Crenvursti in foietaj la cuptor cu mac reteta,

Carnaciori in foietaj aperitiv reteta,

Crenvursti in foietaj reteta,

Crenvursti in foietaj aperitiv reteta,

18.11.2020

Vin fiert reteta

Retete Culinare Bauturi Calde Reteta Vin Fiert Aromat Si Parfumat De Casa Traditional


Vin fiert reteta,

O bautura alcoolica fierbinte servita in anotimpul rece, pe baza de vin rosu si diverse mirodenii si condimente: scortisoara, cuisoare, piper si indulcita cu zahar, este vinul fiert, vinul condimentat sau izvarul. Foarte aromat si tare gustos, vinul fiert este preparat in special in perioada Craciunului si a Sarbatorilor de Iarna, este o bautura fina pe gustul tuturor care-ti incalzeste imediat sufletul. 
Cel mai bun vin pentru fiert este vinul rosu sec si demi-sec, vinul de butuc rosu cel mai bun dar si alb. Pe langa aromele enumerate mai sus, se mai poate adauga si coaja de lamaie si portocala, frunze de dafin, ghimbir, cardamom, miere de albine, stafide, nuci, mere aromate, nucsoara, anason, ienibahar, vanilie, dar bineinteles ca aromele se adauga dupa gustul fiecaruia. Cum se face cel mai bun vin fiert urmareste reteta mea simpla si usoara, urmatoarele ingrediente sunt pentru un litru de vin fiert, adica patru cani de vin fiert.
Vin fiert de casa reteta,

Ingrediente vin fiert cu scortisoara
-1l vin de butuc rosu usor
-6 linguri pline zahar brun (150g)
-1 baton de scortisoara
-10 cuisoare
-5 boabe de ienibahar
-5 seminte de cardamom
-5 bucati coaja de portocala
-2 anason stelat

Mod de preparare vin fiert de casa
Care sunt secretele pentru un vin fiert perfect:
-in primul rand vinul nu se fierbe deoarece se pierde din aroma si taria vinului,
-daca vor gusta si copii din izvar atunci se poate da in clocot sa-si mai piarda din alcool,
-aromele se adauga cand vinul este la temperatura apropiata fierberii, se opreste focul si se adauga aromele, apoi se acopera vinul cu capac,
-vinul se pastreaza cald fara a se raci timp de 30 minute inainte de servire pentru a nu-si pierde savoarea,
-nu se pun multe condimente ca exista riscul sa nu se mai simta nici o aroma, nici chiar de vin,
-nu se pun condimente macinate, se pun bucati lemnoase de condimente care nu se dizolva in vin,
-cojile de citrice se aleg netratate sau daca sunt atunci se spala bine inainte, etc.
Deci cum se face un vin fiert reusit:
-se pune intr-un vas care are si capac cantitatea de vin si de zahar, de preferat ar fi un vas gros care sa mentina mult timp vinul cald,
-se aprinde aragazul si se tine vasul la foc mediu pana aproape de fierbere cand se opreste focul,
-se adauga condimentele si mirodeniile preferate si se acopera vasul cu capac,
-se pastreaza vinul cald timp de jumatate de ora dupa care se incalzeste iar la foc domol si se strecoara,
-se serveste fierbinte in cani de lut, se orneaza cu feliute de fructe.
Dar vinul fiert se poate face si cu ghimbir si boabe de piper, fiind un remediu natural din popor pentru raceala si gripa. In magazine specializate se gasesc la plicuri condimente pentru vin fiert, se poate alege varianta reusita pentru cei ce nu au in bucatarie aromele necesare. Vinul se poate si fierbe dupa gustul fiecaruia. Alte retete traditionale romanesti, retete de Craciun aiciretete de bauturi alcoolice aici, degustare placuta!
Vin fiert reteta simpla,

Vin fiert cu scortisoara reteta,

Vin fiert sau izvar reteta,