Retete Culinare Carnaciori
Inveliti In Foietaj La Cuptor Cu Mac Reteta De Casa Traditionala
Carnaciori in foietaj, covridog sau “pigs in a blanket”, ideali serviti cu bere, un preparat culinar deosebit de gustos,
aspectos si foarte simplu si rapid de gatit, care te va incanta cu gustul
si aspectul lor delicat, de crenvursti moi si buni inveliti in aluat de foietaj
crocant presarat cu mac din belsug. Crenvursti sau carnaciori in aluat, o
gustare sau un aperitiv care merita incercat macar o data, foarte potriviti pentru intalnirile in familie sau cu prietenii. Cum se fac carnaciorii in aluat foietaj urmareste reteta mea simpla si usoara.
Ingrediente crenvursti in foietaj
la cuptor
-500g crenvursti sau carnaciori
de porc
-1 pachet aluat foietaj (800g)
-1 ou
-2 lingurite seminte de mac
Mod de preparare carnaciori in
foietaj la cuptor
-eu am gasit la Lidl atat aluat de foietaj cat si un pachet de 16 crenvursti de porc eticheta curata,
-aluatul de foietaj se dezgheata,
apoi se desface si se intinde cu sucitorul ca sa nu fie prea gros, dar si sa
aiba latimea a doi crenvursti pusi pe orizontala unul langa celalalt,
-asezam doi crenvursti unul langa
celalalt pe orizontala pe latimea aluatului, apoi taiem aluatul in doua, astfel
obtinem doua bucati de aluat lungi si de latimea a cate un crenvursti fiecare,
-daca dorim putem sa taiem
capetele de la crenvursti, dar nu este gresit nici daca ii lasam intregi,
-incepem sa rulam cate un
crenvursti pana cand e acoperit de aluat, taiem aluatul si il ungem putin cu ou
batut in zona unde se intrepatrunde, dupa care lipim bine si mai rulam putin,
-luam crenvurstiul infasurat in
aluat si il taiem in 4 bucati egale pe care le asezam intr-o tava de cuptor
tapetata cu hartie de copt,
-procedam asemanator cu restul
crenvurstilor si ii taiem pe fiecare in parte si ii asezam in tava cu spatiu
intre ei,
-dupa ce tava s-a umplut ii ungem
cu ou batut deasupra si apoi ii presaram cu seminte de mac,
-coacem tava cu crenvursti in
aluat in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius aproximativ 15-20 minute
pana cand acestia se vor umfla frumos si vor deveni rumeni, dupa care scoatem
tava din cuptor si ii asezam frumos pe un platou,
-crenvurstii in foietaj se pot
manca fierbinti sub forma de aperitiv cald cu sos de maioneza, chekhup,
tzakiki, dar si dupa ce s-au racit raman la fel de buni de savurat.
Alte retete traditionale, retete
de aperitive aici, retete de gustari aici, retete de covridog aici, pofta buna!
Retete
Culinare Bauturi Calde Reteta Vin Fiert Aromat Si Parfumat De Casa
Traditional
O bautura alcoolica fierbinte
servita in anotimpul rece, pe baza de vin rosu si diverse mirodenii si condimente:
scortisoara, cuisoare, piper si indulcita cu zahar, este vinul fiert, vinul
condimentat sau izvarul. Foarte aromat si tare gustos, vinul fiert este preparat in special in perioada Craciunului si a Sarbatorilor de Iarna, este o bautura fina pe gustul tuturor care-ti incalzeste imediat sufletul. Cel mai bun vin pentru fiert
este vinul rosu sec si demi-sec, vinul de butuc rosu cel mai bun dar si alb. Pe langa aromele enumerate mai
sus, se mai poate adauga si coaja de lamaie si portocala, frunze de dafin, ghimbir, cardamom,
miere de albine, stafide, nuci, mere aromate, nucsoara, anason, ienibahar, vanilie,
dar bineinteles ca aromele se adauga dupa gustul fiecaruia. Cum se face cel mai
bun vin fiert urmareste reteta mea simpla si usoara, urmatoarele ingrediente
sunt pentru un litru de vin fiert, adica patru cani de vin fiert.
Ingrediente vin fiert cu scortisoara
-1l vin de butuc rosu usor
-6 linguri pline zahar brun (150g)
-1 baton de scortisoara
-10 cuisoare
-5 boabe de ienibahar
-5 seminte de cardamom-5 bucati coaja de portocala
-2 anason stelat
Mod de preparare vin fiert de
casa
Care sunt secretele pentru un vin
fiert perfect:
-in primul rand vinul nu se
fierbe deoarece se pierde din aroma si taria vinului,
-daca vor gusta si copii din izvar atunci se poate da in clocot sa-si mai piarda din alcool,
-aromele se adauga cand vinul
este la temperatura apropiata fierberii, se opreste focul si se adauga aromele, apoi se acopera vinul
cu capac,
-vinul se pastreaza cald fara a
se raci timp de 30 minute inainte de servire pentru a nu-si pierde savoarea,
-nu se pun multe condimente ca
exista riscul sa nu se mai simta nici o aroma, nici chiar de vin,
-nu se pun condimente macinate, se
pun bucati lemnoase de condimente care nu se dizolva in vin,
-cojile de citrice se aleg
netratate sau daca sunt atunci se spala bine inainte, etc.
Deci cum se face un vin fiert
reusit:
-se pune intr-un vas care are si
capac cantitatea de vin si de zahar, de preferat ar fi un vas gros care sa mentina mult timp vinul cald,
-se aprinde aragazul si se tine
vasul la foc mediu pana aproape de fierbere cand se opreste focul,
-se adauga condimentele si
mirodeniile preferate si se acopera vasul cu capac,
-se pastreaza vinul cald timp de
jumatate de ora dupa care se incalzeste iar la foc domol si se strecoara,
-se serveste fierbinte in cani de
lut, se orneaza cu feliute de fructe.
Dar vinul fiert se poate face si
cu ghimbir si boabe de piper, fiind un remediu natural din popor pentru raceala
si gripa. In magazine specializate se gasesc la plicuri condimente pentru vin fiert, se poate alege varianta reusita pentru cei ce nu au in bucatarie aromele necesare. Vinul se poate si fierbe dupa gustul fiecaruia. Alte retete traditionale romanesti, retete de Craciun aici, retete de bauturi alcoolice aici, degustare placuta!