29.05.2020

Mujdei de usturoi reteta

Retete Culinare Mujdei De Usturoi Reteta Sosuri Si Dressinguri De Casa Rapide



Mujdei de usturoi reteta,

Un sos sau dressing de casa nelipsit langa o friptura sau gratar este mujdeiul de usturoi, acesta se poate face dupa gustul fiecaruia mai zemos sau mai cremos, ca o crema de usturoi sau pasta de usturoi avand consistenta de maioneza, sau pur si simplu usturoi frecat si diluat cu apa folosit in saramuri. Mujdeiul de usturoi merge de minune alaturi de fripturi si gratare de carne si peste, dar si cartofi prajiti sau fierti, legume natur, shaworma, etc. Cum se face mujdeiul de usturoi foarte simplu si usor urmareste reteta mea.
Crema de usturoi reteta,

Ingrediente mujdei de usturoi
-1 capatana de usturoi mare
-1 lingura ulei de floarea soarelui
-¼ lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita otet
-150ml apa

Mod de preparare mujdei de usturoi de casa
-se curata usturoiul de coaja, daca usturoiul este nou se lasa asa cum este iar daca acesta este mai vechi atunci se poate curata si de nervurile verzi din interior,
-eu am folosit pentru mujdei usturoi nou, se piseaza imediat iar mujdeiul este gata in 2-3 minute,
-se piseaza usturoiul, se adauga sarea grunjoasa si se freaca in mojar pana cand acesta devine pasta de usturoi,
Crema de usturoi de casa reteta,

Pasta de usturoi reteta,

-se adauga putin ulei si se continua frecarea pana cand acesta este incorporat in crema de usturoi,
-se pune dupa gust putin otet sau zeama de lamaie si se amesteca,
Usturoi frecat reteta,

-se picura treptat apa amestecand continu pana la consistenta dorita,
Mujdei de usturoi de casa reteta,

-mujdeiul de usturoi se serveste imediat sau se pastreaza in recipiente de sticla acoperite cu capac la rece in frigider pana la folosire. Alte retete traditionale, retete de sosuri si dressinguri aici, pofta buna! 
Mujdei reteta,

25.05.2020

Pui intreg la cuptor reteta

Retete Culinare Pui Intreg La Cuptor Cu Aer Cald Sau Convectie Reteta Fripturi De Casa



Pui intreg la cuptor reteta,

Friptura din carne de pui la cuptor, un pui gatit in suc propriu foarte gustos, mult mai dietetic si mai sanatos, este urmatoarea reteta de pui intreg la cuptor cu aer cald sau convectie. Cum se face puiul intreg la cuptor urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru patru portii de friptură, iar timpul de gatire este de 1:40 minute.
Pui la cuptor reteta,

Ingrediente friptura de pui
-1 pui mare de 2-2,5kg
-1 lingura ulei de masline
-200ml vin alb sau rosu
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita rasa piper negru macinat
-1 lingurita rasa boia de ardei dulce
-1 lingurita rasa usturoi granulat
-1 lingurita rasa cimbru uscat
-½ lingurita marar uscat
-½ lingurita patrunjel uscat
-cartofi noi pentru garnitura
-mujdei de usturoi pentru servit

Mod de preparare friptura de pui la cuptor
-cum se face friptura de pui intreg la cuptor cu convectie sau aer cald,
-in primul rand se pregateste puiul care trebuie sa stea putin condimentat si aromat inainte de gatire,
-se parleste puiul la flacara aragazului pentru un gust mai bun si se spala bine sub jet de apa rece,
-apoi eu am folosit un imunocube, un purificator de aer si alimente care a scos din pui tot ce este nociv, adica hormoni si medicamente,
-cum purifica imunocube, se poate observa in poze o chestie de culoare alba asemanatoare cu un plastic care a fost eliminata din pui dupa folosirea imunocubului,
Pui la imunocube reteta,

Carne la imunocube reteta,

Carne de pui la imunocube reteta,

-se clateste puiul din nou cu apa rece si se scurge bine de apa,
-se condimenteaza atat la interior cat si la exterior cu sare grunjoasa si toate plantele aromatice si condimentele enumerate mai sus,
Pui reteta,

-se lasa puiul sa prinda gust si aroma minim jumatate de ora, timp in care se pregateste cuptorul,
-se pune in vasul cuptorului o cana de vin si se incinge timp de cinci minute cuptorul la 250 grade celsius,
-apoi se pune puiul cu pieptul in sus in vasul cuptorului pe un gratar sa nu ia contact cu vinul din vas si se stropeste cu putin ulei de masline,
Pui la cuptor preparare reteta,

-se reduce temperatura la 180 grade celsius si se coace puiul timp de 60 minute,
Pui la cuptor cu convectie reteta,

Pui la cuptor cu aer cald reteta,

-dupa acest timp se intoarce puiul cu pieptul in jos si se mai lasa 10-20 minute, pana cand este frumos rumenit,
Friptura de pui la cuptor reteta,


Friptura de pui intreg la cuptor reteta,

-cand este gata se scoate din cuptor si se taie pe jumatate, se serveste ca o friptura calda cu mujdei de usturoi si cartofi prajiti, dar este foarte bun servit si ca o friptura rece, o gustare rapida sub forma de sandwich, etc.
Alte retete traditionale de mancare, retete de fripturi aici, retete cu pui aici, mancaruri cu carne aici, pofta buna!
Friptura de pui la cuptor cu cartofi prajiti reteta,