15.04.2020

Caras prajit cu mujdei si mamaliguta reteta

Retete Culinare Peste Prajit Traditional Cu Mujdei De Usturoi Si Mamaliguta Reteta De Casa Pescareasca



Caras prajit cu mujdei si mamaliguta reteta,

Caras prajit, un preparat din peste foarte bun, dulce, gustos, sanatos si delicios, care se mananca fierbinte servit traditional cu mujdei de usturoi si mamaliguta calda, cat timp este inca crocant la exterior si fraged la interior, alaturi de un pahar de vin de casa bun si natural. 
Dar medalioanele de caras sunt foarte bune si dupa ce s-au racit si pot fi stropite dupa gust si cu zeama de lamaie si o garnitura de cartofi natur. 
Caras prajit reteta,

Ingrediente peste prajit cu mujdei si mamaliguta
-1 peste caras cat mai mare
-½ lingurita sare grunjoasa
-2 linguri malai
-2 linguri faina
-200ml ulei pentru prajit

Mod de preparare caras prajit cu mujdei si mamaliguta
-pestele se cumpara intreg, cat mai proaspat, aproape ca mai misca cand il aducem acasa,
-se curata de solzi, apoi se despica pe burta si i se scot intestinele, dupa care se scot si branhiile,
-se splala bine cu multa apa rece pana cand este foarte curat, apoi se scurge bine de apa si se asaza pe o farfurie,
-se ia sare grunjoasa si se presara in interiorul capului, burtii si apoi se presara putina sare si pe deasupra lui,
-se lasa pestele cu sare la frigider minim 30 minute sa aiba timp sa-si ia gustul de sare,
-se ia o farfurie adanca in care se amesteca faina cu malaiul si se pregateste o tigaie cu ulei,
-se scoate pestele din frigider si se taie in trei parti: cap, trunchi si coada,
-capul si coada se vor folosi pentru ciorba de peste, iar trunchiul se taie in 3-4 medalioane, depinde de cat de mare a fost pestele,
-se pune tigaia cu ulei la incins si apoi se ia cate un medalion de peste si se tavaleste prin amestecul de faina si malai pe toate partile,
-se scutura putin si apoi se pune sa se prajeasca in tigaie pe amble parti pana cand se prajeste frumos si capata o culoare aurie,
-cand s-a prajit se scoate intr-o farfurie si se procedeaza asemanator cu restul medalioanelor de caras,
-cand este gata se pune imediat pe farfurii si se stropeste cu mult mujdei de usturoi, alaturi se pune mamaliguta calda si feliute de lamaie.
Peste prajit cu mamaliguta reteta,

Caras prajit, o mancare simpla, ieftina dar foarte hranitoare si de efect, o mancare din peste pur romaneasca. Alte retete traditionale romanesti, retete de peste si preparate din peste aici, retete de mamaliga aici, pofta buna! 
Peste prajit reteta,

Peste caras prajit reteta,

Peste prajit cu lamaie reteta,

13.04.2020

Omleta cu gogosari murati reteta

Retete Culinare Omleta Pufoasa Cu Branza Si Gogosari Reteta De Casa Pentru Mic Dejun



Omleta cu gogosari murati reteta,

Cum se face omleta taraneasca, o reteta de omleta pufoasa de casa gatita rapid la tigaie este urmatoarea omleta cu branza si gogosari murati. Urmatoarele ingrediente sunt pentru o omletă (ometette), iar timpul de preparare este de zece minute. Omleta merge de minune servita dimineata la mic dejun, sau ca gustare intre felii de paine sub forma de sandwich.

Ingrediente omleta de casa
-2 oua bio mari
-1 bucata gogosar in otet cu hrean
-½ ceapa mica
-3 fire marar verde
-½ feliuta branza sarata
-1 lingura ulei vegetal
-1 varf de cutit de sare
-1 varf de cutit de piper macinat

Mod de preparare omleta cu branza si gogosari in otet
-ouale se bat spuma cu furculita impreuna cu un praf de sare,
-ceapa se curata de coaja si se taie marunt,
-gogosarul murat se scoate din borcan pe un servetel si se taie cubulete mici,
-mararul se spala sub jet de apa rece si se toaca marunt,
-branza se faramiteaza cu furculita,
-peste ouale batute se adauga branza si mararul si se amesteca bine,
-se pune putin ulei intr-o tigaie neaderenta sa se incinga, se adauga ceapa si se lasa putin sa se caleasca, dupa care se adauga si bucatelele de gogosar si se mai lasa un minut,
-peste ceapa si gogosari se adauga ouale batute impreuna cu mararul si branza si se lasa omleta sa se prajeasca,
-omleta cu gogosari se coace intai pe o parte, dupa care se intoarce cu o paleta si pe cealalta parte, apoi omleta se scoate pe o farfurie.
Omleta rapida la tigaie reteta,

Omleta cu branza reteta,

Omleta cu gogosari este foarte buna, gustoasa si aromata, frumos colorata datorita gogosarilor si mararului verde, are un gust extraordinar de bun datorita gogosarilor acri cu gust de hrean, se mananca fierbinte dar si dupa ce s-a racit este la fel de buna si apetisanta. 
Omleta cu branza si gogosari, un preparat culinar gustos si consistent pentru un mic dejun copios, care-ti va da multa energie pentru o mare parte din zi, este un fel de mancare simplu, sanatos si hranitor care se prepara foarte simplu si usor in orice bucatarie. 
Alte retete traditionale romanesti, retete de omlete aici, retete mic dejun aici, retete gustari aici, retete gogosari murati cu hrean aici, pofta buna!
Omleta pufoasa reteta,