12.04.2020

Chifle umplute de post reteta

Retete Culinare Chifle Umplute Cu Ceapa Si Ciuperci De Post Reteta De Casa



Chifle umplute de post reteta,

Briose chifle de post cu ceapa si soia, o alternativa minunata pentru zilele in care tinem post si vrem sa mancam ceva bun, consistent si sanatos. Totodata ele sunt si foarte satioase, un preparat culinar de panificatie si patiserie de post gatit oricand in bucatariile noastre. Din urmatoarele ingrediente vor iesi zece briose de post cu soia, cum se fac chiflele umplute urmareste reteta mea.
Briose umplute de post reteta,

Chifle cu dulceata reteta,

Ingrediente aluat de chifle cu drojdie de casa
-100g drojdie de casa
-200ml apa
- 410g faina alba 550
-½ lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita zahar tos
-2 linguri ulei
-1 lingura seminte de susan alb

Ingrediente umplutura de post cu ceapa si soia
-25g soia granule
-1 ceapa mare
-½ lingurita sare, cimbru si piper macinat
-2 linguri ulei

Mod de preparare chifle cu susan umplute cu ceapa si soia
-intr-un castron dizolvam drojdia de casa in cantitatea de apa calduta,
-adaugam zaharul si incepem sa incorporam treptat faina,
-framantam aluatul format, iar aproape de final adaugam sarea si uleiul si framantam in continuare pana cand obtinem un aluat elastic, potrivit de consistent, care nu se mai lipeste,
-punem aluatul intr-un castron pudrat cu faina, il acoperim cu un stergar si il lasam intr-un loc calduros sa creasca pana cand isi dubleaza volumul,
-intre timp pregatim o umplutura de soia cu ceapa foarte gustoasa,
-punem soia la muiat in apa rece timp de 30 minute, dupa care o stoarcem de apa,
-curatam ceapa si o taiem marunt, apoi o calim intr-o craticioara in putin ulei incins, iar cand devine sticloasa adaugam soia si condimentele dupa gust,
-amestecam 2-3 minute pe foc si mai potrivim gustul de sare si piper dupa care o lasam putin sa se raceasca,
-dupa ce aluatul a crescut, il impartim in zece bucati egale, pe care le modelam sub forma de bila,
-luam o bila de aluat si o intindem putin cu sucitorul pe masa presarata cu faina, asezam in mijloc o lingurita de umplutura si apoi petrecem marginile aluatului pana cand umplutura este inchisa complet,
-o modelam putin in mana dandu-i forma rotunda si o asezam intr-o tava de briose unsa cu putin ulei,
Chifle de casa preparare reteta,

-ungem aluatul deasupra cu putina apa si presaram cateva seminte de susan, apoi le lasam inca 15 minute sa mai creasca in tava,
Chifle de casa reteta,

-briosele se coc in cuptorul preincalzit la 220 grade celsius timp de 30 minute pana cand s-au copt si s-au rumenit frumos,
-dupa ce sunt gata, se scot din cuptor intr-un stergar si se lasa sa se raceasca acoperite, dupa care se pot manca simple sau unse cu dulceata.
Paine umpluta reteta,

Briose reteta,

Chifle de post cu soia, un preparat de panificatie minunat, gustos, aromat si usor condimentat care te va incanta imediat cu gustul lor foarte bun. Alte retete traditionale, retete de paine aici, retete de chifle aici, retete de briose aici, retete de panificatie si patiserie aici, retete de post aici, retete drojdie de casa aici, pofta buna!
Painici umplute de post reteta,

Chifle reteta,

11.04.2020

Coliva din arpacas cu cocos si stafide reteta

Retete Culinare Coliva Traditionala Din Arpacas Reteta De Casa Traditionala Dobrogeana



Coliva din arpacas cu cocos si stafide reteta,

Cum se face coliva, o reteta de coliva rapida deosebit de gustoasa si aromata, foarte simplu si usor de preparat. Urmareste reteta mea pentru o coliva reusita, o coliva traditionala romaneasca care reuseste sigur, urmatoarele ingrediente sunt pentru un platou cu coliva.
Coliva reteta biserica,

Ingrediente coliva de casa
-200g arpacas scotti
-800ml apa
-200g zahar tos
-200g miez de nuca
-2 lingurite esenta de vanilie
-2 lingurite esenta de rom
-coaja rasa de la o lamaie
-½ lingurita sare grunjoasa
-3 biscuiti populari de post
-3 linguri fulgi de nuca de cocos
-2 linguri stafide

Mod de preparare coliva din arpacas
-cum se procedeaza pas cu pas, cum se face cea mai buna coliva, eu am folosit pentru colivă arpacas risco scotti bob cu bob,
-arpacasul de grau se pune intr-un castron si se spala in noua ape apoi se scurge bine,
-pentru fierbere se alege o craticioara cu fundul mai gros, un ceaun sau tuci, eu am folosit un vas zepter,
-se pune apa la fiert in care am dizolvat cantitatea de sare,
-cand apa fierbe se pune arpacasul spalat in noua ape si se amesteca,
-se acopera vasul cu capac si se fierbe fara a fi amestecat aproximativ jumatate de ora la cel mai mic foc,
-aproape de trecerea celor 30 de minute se verifica constant cantitatea lichidului din vas introducand o lingura de lemn in mijlocul vasului,
-se introduce vertical lingura de lemn in mijlocul vasului in arpacas pana la fundul vasului si se scoate si se observa cantitatea lichidului,
-cand lichidul a scazut si a ramas un sfert din cat era la inceput se adauga zaharul tos si se amesteca usor fara a terciui arpacasul,
-se acopera vasul si se continua fierberea la foc foarte mic inca zece minute,
-dupa cele zece minute se opreste focul si se lasa cratita acoperita cu capac sa se raceasca in voie timp de doua ore,
-dupa acest timp se descopera cratita si se amesteca usor, apoi se lasa sa se raceasca,
-cand arpacasul este caldut se adauga miezul de nuca maruntit grosier si toate aromele, coaja de lamaie rasa, esenta de rom si esenta de vanilie, apoi se lasa sa se raceasca bine la temperatura camerei,
Coliva din arpacas reteta,

-se asaza frumos pe un platou coliva, se adauga deasupra un strat consistent de biscuit maruntiti fin, apoi un strat de nuca de cocos, iar deasupra se orneaza cu stafide,
Coliva de casa reteta,

-coliva se pastreaza la rece si se serveste rece fiind minunata.
In Postul Pastelui se prepara macar o singura data o coliva intr-o sambata pentru Pomenirea Mortilor, eu am facut-o astazi in sambata Invierii lui Lazar. Alte retete traditionale, retete de coliva aici, retete de post aici, retete de Craciun aici, retete de Paste aici.
Coliva traditionala reteta,