01.02.2020

Mancare de mazare reteta

Retete Culinare Mancare De Mazare Congelata Fara Carne Reteta De Post Traditionala De Casa



Mancare de mazare reteta,

Mancare de mazare, o mancare romaneasca din popor nelipsita de pe mesele noastre datorita simplitatii si gustului foarte bun. Mancare de mazare fara carne, un preparat culinar gustos si sanatos care se mananca atat cald cat si rece cu paine proaspata. Cum se face mancarea de mazare urmareste reteta mea. 

Ingrediente mancare de mazare de post 
-1 kg mazare congelata 
-2 cepe potrivite 
-50ml ulei 
-1 foaie de dafin 
-½ lingurita sare dupa gust 
-½ lingurita boia de ardei dulce 
-¼ lingurita piper macinat 
-½ lingurita cimbru macinat 
-2 linguri bulion 
-3 cani de apa 
-1 lingurita cu varf faina 
-½ lingurita marar uscat 

Mod de preparare mancare de mazare congelata 
-ceapa se curata de coaja, se spala si se toaca marunt, 
-intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa, 
-se caleste ceapa impreuna cu cantitatea de sare si un strop de apa, pana cand ceapa se inmoaie si devine sticloasa, 
-mazarea congelata se pune intr-o cratita cu apa care fierbe si se lasa acolo pana incepe sa dea in clocot, 
-cand a inceput sa fiarba se strecoara de apa si se rastoarna in cratita in care am calit ceapa, 
-se adauga apa calda cat sa aiba lichid in care sa fiarba mazarea, 
-se adauga dupa gust piper macinat, boia de ardei, cimbru macinat si foi de dafin, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba la foc potrivit, 
-cand mazarea este fiarta, se adauga pasta de tomate si faina dizolvata in putina apa, 
-se gusta si se potriveste gustul de sare, se adauga apa daca mai este nevoie si se continua fierberea inca 5-10 minute, 
-cand mancarea de mazare este gata si are un sos legat se adauga marar verde tocat marunt sau marar uscat si se opreste focul. 
Mancare de mazare de post reteta,

Mancarea de mazăre este foarte buna, gustoasa si hranitoare, usor dulceaga daca mazarea a fost tanara si se poate manca simpla in zilele in care tinem post sau nu mai dorim carne, alaturi de castraveti si gogosari murati, sau alaturi de o bucata de carne prajita sau un snitel de pui asa cum am servit-o eu. Alte retete traditionale, mancaruri cu carne aici, mancaruri cu legume aici, mancaruri de post aici, sau alte retete cu mazare aici, pofta buna! 
Mancare de mazare cu snitel de pui reteta,

25.01.2020

Supa de porc reteta

Retete Culinare Supa Cu Oase De Porc Si Legume Reteta De Casa Dobrogeana Traditionala



Supa de porc reteta,

Cum se face supa de porc, un fel de mancare gustos si sanatos gatit foarte simplu si usor din carne de porc sau oase de porc cum este cea mai buna, fierte impreuna cu diverse legume dupa gust: ceapa, cartofi, morcovi, telina, etc. Supa de porc cu legume se serveste calda cu paine proaspata sau crutoane, marar si patrunjel verde, boia sau piper macinat, dar supa cu oase de porc merge si acrita cu putin otet. Cum se face o supă de porc reusita urmareste reteta mea. 

Ingrediente supa de porc 
-1kg oase de porc cu carne 
-2 cepe 
-2 morcovi tineri 
-2 cartofi mari 
-1 felie de telina radacina 
-1 lingura orez 
-2,5l apa pentru fiert 
-sare dupa gust 
-patrunjel verde pentru servit 

Mod de preparare supa cu carne de porc 
-se aleg dupa preferinta oase de porc cu putina sau mai multa carne, se aleg oase de porc cu maduva care sunt foarte bune atat in supa cat si in ciorba de porc, oase de la sira spinatii, partea de la burta din coaste unde este mult os moale, rasol de porc, etc, 
-se spala bucatile de carne sub jet de apa rece si apoi se pun la fiert in apa suficienta, 
-legumele se curata, se spala cu apa rece si se taie astfel: ceapa marunt, morcovii si telina cubulete mici, cartofii cuburi potrivit de mari, 
-in loc de telina se poate pune si alta albitura cum ar fi patrunjel sau pastarnac radacina, 
-cand se formeaza spuma se aduna cu o spumiera, se adauga ceapa taiata marunt si se lasa oasele sa fiarba acoperite cu capac timp de jumatate de ora, 
-oasele trebuie sa fiarba bine ca sa iasa gustul din ele, in functie de calitatea oaselor supa se fierbe timp de 60 minute sau mai mult, 
-dupa jumatate de ora se pune telina si morcovii iar aproape de final cartofii, 
-cand cartofii sunt fierti se potriveste gustul de sare si se pune putin orez, 
-dupa cinci minute se opreste focul si supa se poate servi imediat ornata cu patrunjel verde tocat marunt sau putin piper negru macinat presarat deasupra, 
Alte retete traditionale, retete de supe borsuri si ciorbe aici, retete cu porc si preparate din porc aici, pofta buna! 
Supa cu carne de porc reteta,

Supa cu oase de porc reteta,