31.12.2019

Kaizer de porc de casa reteta

Retete Culinare Piept De Porc Fiert Si Afumat Reteta De Casa Dobrogeana Traditionala Pentru Craciun


Kaizer de casa reteta,

Cum se face simplu si usor si la noi in bucatarie mezeluri de casa, aperitive nelipsite de la nici un eveniment din viata noastra si de la nicio masa festiva. Urmatoarea reteta este de kaizer de casa sau kaizer de porc, un aperitiv rece foarte gustos care se face imediat si este mult mai sanatos si mai bun decat cel de cumparat. Bineinteles acest mezel preparat acasa nu contine E-urile specifice mezelurilor de cumparat atat de daunatoare sanatatii dar care te fac sa mananci in nestire si care dau un gust atat de bun acelor mezeluri, ex: nitrit de sodiu (E250) conservant si coloreaza frumos in roz, monoglutamat de sodium potentiator de aroma, acid carminic (E120) colorant, aditiv caragenan (E407) adent de ingrosare, etc. Cum se face un kaizer de casa fara E-uri urmareste reteta mea. 
Kaizer de porc reteta,

Ingrediente kaizer de casa 
-3-4kg carne de porc pentru kaizer 
-2 linguri sare grunjoasa 
-2 linguri piper boabe 
-1 lingura cimbru uscat macinat 
-5 foi de dafin 
-1 ardei iute 
-1 capatana de usturoi mare 
-½ l apa 
-1l vin alb sec de calitate

Ingrediente pentru ornat kaizerul 
-1 lingura boia de ardei dulce 
-1 lingura piper negru macinat 
-1 lingura usturoi granulat 

Mod de preparare kaizer de porc 
Pentru un kaizer de casa se alege carne de porc care se gaseste mai buna si corespunde pentru un kaizer bun, se cumpara ori fleica de porc cu grasime si carne in straturi, coaste de porc cu straturi de carne si grasime, sau piept de porc la fel cu multe straturi de carne si grasime. La fel de bine se poate alege dupa gust bucata de carne cu coaste sau fara coaste, cum se procedeaza: 
-bucata de carne aleasa se spala sub jet de apa rece si se scurge bine de apa, apoi se presara sare peste ea si se pastreaza la rece intr-un castron timp de 48 de ore, 
-dupa 48 ore se pune carnea intr-o cratita incapatoare, se adauga conform ingredientelor de mai sus cimbru macinat, piper boabe, foi de dafin, usturoi intreg doar curatat de coaja, ardei iute, cantitatea de vin si se completeaza cu apa atat cat sa acopere carnea cu un deget, 
-se fierbe timp de aproximativ doua ore la foc mic acoperita cu capac, dupa 90 minute se verifica periodic carnea cu o furculita iar cand aceasta este fiarta se opreste focul, 
-se lasa in zeama un sfert de ora apoi se scoate si se lasa sa se scurga bine de zeama, 
-acum se poate curata de oase daca se doreste, oasele se indeparteaza foarte usor, sau se poate lasa cu oase, pentru atarnat la uscat se inteapa cu un cutit bucata de kaizer iar prin orificiul facut se leaga cu o sfoara mai groasa, 
-la fel se poate prepara si sunca de porc fiarta, 
Sunca de casa fiarta reteta,

Sunca de casa reteta,

Sunca aperitiv reteta,

-intr-un castron se amesteca boia dulce, piper macinat si usturoi granulat, se pudreaza bine kaizerul si se atarna la aer liber timp de 48 ore sa se usuce bine apoi se pastreaza la rece sau se poate afuma,  
-se poate consuma imediat, se taie felii si se mananca simpla ca aperitiv sau gustare cu ceapa sau mustar, sau se poate gati la cuptor sau gratar sau prajita la tigaie. Alte retete traditionale romanesti, retete de Craciun aici, retete cu porc si preparate din porc aici, retete aperitive aici, pofta buna! 
Aperitive de Craciun reteta,

Aperitiv de Craciun reteta,