06.10.2019

Pui cu hrean reteta

Retete Culinare Mancare De Pui Cu Sos De Hrean Reteta Dietetica De Casa



Pui cu hrean reteta,

Un preparat culinar din carne de pui gustos si sanatos este urmatoarea reteta de pui cu hrean, adica carne de pui fiarta servita cu hrean in otet. Pentru acest fel de mancare dietetic este nevoie de carne si legume fierte (supa de pui) si un sos de hrean preparat rapid din hrean ras in otet. Carnea de pui cu hrean este o mancare taraneasca din bucataria traditionala romaneasca care trebuie neaparat incercata, urmatoarele ingrediente sunt pentru patru portii de pui fiert cu hrean in otet. 
Pui cu legume reteta,

Pui cu hrean si cascaval reteta,

Ingrediente hrean in otet 
-2 radacini de hrean 
-1 lingurita zahar tos 
-½ lingurita sare grunjoasa 
-2 linguri otet 
-50ml apa 

Ingrediente supa de pui cu legume 
-4 pulpe de pui intregi (carne de pui) 
-4 morcovi tineri 
-4 cepe mici 
-4 cartofi mici 
-4 bucati telina radacina 
-4 catei de usturoi 
-5 boabe de piper 
-sare dupa gust 
-1,5l apa 

Mod de preparare mancare de pui cu hrean 
-in primul rand se prepara hreanul in otet, se curata si se rade hreanul pe razatoarea fina si se pune intr-un borcan de sticla cu capac, 
-se adauga dupa gust sare, zahar, otet si se completeaza cu apa, 
-se amesteca bine si se acopera borcanul cu capac, 
-aceasta reteta de hrean in otet se pastreaza la rece si tine foarte mult timp, deci nu este nici o problema daca se face mai mult si ramane, 
-cu acest sos de hrean merg de minune drese supele si ciorbele, gratarele si fripturile, salatele sau orice alt tip de mancare preferat. 

-puiul se parleste, se spala si se portioneaza, se poate gati un pui intreg sau doar bucatile preferate, foarte bun este piept de pui cu hrean sau pulpe de pui cu hrean, 
-se pun bucatile de carne de pui pe foc in putina apa doar cat sa le acopere si se spumeaza cand se formeaza spuma, 
-legumele se curata, se spala si se pun intregi la fiert alaturi de carne, 
-se fierb la foc potrivit timp de 20-30 minute pana cand toate sunt fierte, 
-se adauga cateii de usturoi intregi si piperul boabe, se potriveste gustul de sare si dupa cateva clocote se opreste focul, 
-se asaza pe farfurii bucati de carne fiarta si dupa gust si legume fierte, se pune si putina supa de pui si se stropesc toate cu sos de hrean, 
-alaturi de hrean se mai poate servi cu branza veche rasa sau cascaval ras presarat deasupra, mancarea se serveste calda fiind minunata, 
-supa de pui ramasa se poate servi asa cum este, se poate fierbe cu fidea sau taitei, sau se poate opri pentru alte mancaruri gatite unde se foloseste zeama de carne cu legume

Alte retete de mancare din gastronomia roamneasca, retete cu pui si preparate din pui aici, retete de supe si ciorbe aici, pofta buna! 
Pui cu hrean in otet reteta,

Mancare de pui cu hrean reteta,

Carne de pui cu hrean reteta,

05.10.2019

Vinete umplute cu carne la cuptor reteta

Reteta Vinete Umplute Cu Carne Tocata Si Sos De Rosii La Cuptor



Vinete umplute cu carne la cuptor reteta,

Un fel de mancare gustos cu carne si legume este urmatoarea reteta de vinete umplute, un preparat culinar foarte simplu si usor de gatit, iar gustul vinetelor cu carne tocata si sos tomat se imbina perfect. Cum se fac vinete umplute cu carne tocata si sos de rosii la cuptor urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt necesare pentru 3-4 portii de mancare de vinete

Ingrediente vinete umplute la cuptor 
-6 vinete medii 
-500g carne de porc tocata 
-3 cepe potrivite 
-2 linguri ulei 
-1 lingura plina bulion 
-1 borcan 800ml suc de rosii 
-2 rosii potrivite ca marime  
-4 catei de usturoi 
-sare, boia, cimbru si piper macinat dupa gust 

Mod de preparare vinete umplute cu carne tocata la cuptor 
-vinetele se spala, li se scurteaza putin din codite, se taie pe jumatate pe lung si se pun intr-o craticioara adanca in apa cu putina sare, 
-cat timp vinetele stau in apa cu sare se prepara umplutura lor, 
-se incinge putin ulei intr-o craticioara si se caleste ceapa taiata marunt pana devine sticloasa, 
-se adauga usturoiul taiat marunt si carnea tocata si se amesteca pe foc pana cand carnea se albeste bine, 
-se pune pasta de tomate si condimente dupa gust: sare, piper negru macinat, boia de ardei dulce si iute, cimbru macinat si se amesteca bine compozitia, 
-se picura si putina apa daca trebuie pentru a lega compozitia, apoi se mai dau cateva clocote si se opreste focul, 
-se scot vinetele din apa si se scurg bine, apoi cu ajutorul unei linguri sau lingurite se scobesc in interior lasand totusi suficienta pulpa pe coaja vinetelor, 
-se umple bine fiecare vânătă cu umplutura preparata anterior si se asaza intr-o tava de cuptor unsa cu ulei unele langa altele, 
Retete cu vinete,

-de jur imprejur se toarna usor sucul de rosii iar vinetele se decoreaza cu rondele de rosii proaspete, 
-se presara putina sare si piper in sucul de rosii si se da tava la cuptor pentru 30-40 minute la 220 grade celsius, pana cand vinetele sunt gata si se rumenesc usor deasupra, 
-spre finalul gatirii cand vinetele sunt aproape gata se stropesc periodic cu sosul de rosii din tava, 
Vinete umplute cu carne tocata si sos de rosii reteta,

Vinete umplute reteta,

-vinetele se servesc calde dar si reci sunt foarte bune si aromate, se servesc cu paine proaspata, iaurt sau smantana, branza rasa, ardei iute, etc, 
-se asaza pe farfurii cate 1-2 vinete si deasupra se pun 3-4 linguri de sos tomat din tava, se servesc asa cum sunt sau cu iaurt ori branza veche rasa presarata deasupra. 
Alte retete culinare traditionale, retete de mancare romaneasca aici, retete cu vinete aici, mancaruri cu carne aici sau retete cu porc aici, pofta buna! 
Vinete la cuptor reteta,