01.04.2019

Strudel cu mere reteta

Retete Culinare Strudel Cu Mere De Post Reteta De Casa De Patiserie Cu Foi De Placinta Congelate



Strudel cu mere reteta,

Un preparat culinar de patiserie, un desert care merge pregatit foarte simplu si rapid si acasa in bucatarie este urmatoarea reteta de strudel cu mere, este un desert delicios, simplu si usor de gatit. Pentru sapte strudele de casa sunt necesare urmatoarele ingrediente. 
Strudele de casa reteta,

Strudele reteta,

Ingrediente strudel de mere 
-400g foi de placinta (1 pachet) 
-1 kg mere rosii 
-50ml ulei 
-3 linguri zahar tos 
-1 lingura zahar pudra 
-1 lingura scortisoara macinata 
-100g miez de nuca maruntit grosier 

Mod de preparare strudele cu mere 
-dezghetam foile de placinta in frigider cel mai bine sau la temperatura camerei, 
-spalam bine merele, le curatam de coaja apoi le taiem in 4 si le scoatem cotorul si casuta in care au stat semintele, dupa care le radem pe razatoarea mare, 
-desfacem foile de placinta si le taiem in doua, 
-luam cate patru jumatati de foi de placinta pe care le stropim cu putin ulei si le asezam una peste cealalta, 
-asezam dreptunghiul format cu latura mica orizontal, 
-punem deasupra foilor un strat generos de mere rase peste care presaram zahar tos, miez de nuca si scortisoara, 
-indoim putin marginile foilor de placinta si apoi incepem sa rulam de trei ori de la marginea cea mai ingusta pana cand obtinem un strudel cu mere, 
-procedam asemanator cu restul foilor de placinta si vom obtine dintr-un pachet de foi de placinta sapte strudele, 
-ungem strudelele deasupra cu putin ulei dupa care le asezam intr-o tava de cuptor lasand spatiu intre ele, 
-coacem strudelele in cuptorul preincalzit la 250 grade timp de 30-35 minute pana cand sunt frumos rumenite, eu am folosit un cuptor electric, 
-dupa ce s-au copt le pudram deasupra cu zahar pudra vanilat, 
-strudelele cu mere se pot manca fierbinti, dar cele mai bune sunt dupa ce s-au racit. 

Strudel cu mere, un desert delicios, sanatos, dulce, cu invelis crocant si o umplutura de mere, nuci si aroma de scortisoara care iti incanta papilele gustative si iti umple sufletul de bucurie si voie buna. Strudel de post cu mere, un desert potrivit pentru zilele in care tinem post sau cand dorim sa mancam ceva bun preparat de mana noastra. Alte retete de placinte si aici, retete de deserturi aici, sau retete de post aici. Pofta Buna! 
Strudele de post reteta,

Desert cu mere reteta,

Strudel reteta,

Strudele cu mere reteta,

27.03.2019

Mancare de mazare cu pui reteta

Retete Culinare Mancare De Mazare Cu Carne De Pui Reteta Traditionala De Casa Dobrogeana



Mancare de mazare cu pui reteta,

O mancare traditionala romaneasca gatita ca la mama acasa este urmatoarea reteta de mancare de mazare cu pui, un preparat culinar din bucataria romaneasca servit ca fel principal, o mancare gatita foarte gustoasa care preparata cu carne de pui este cea mai buna. Cum se face mancare de mazare cu carne urmareste pas cu pas reteta mea simpla si rapida, pentru 4-6 portii sunt necesare urmatoarele ingrediente. 
Mancare de mazare cu carne de pui reteta,

Ingrediente mancare de mazare 
-1kg mazare congelata 
-carne de pui (pulpe, aripi, piept) 
-3 linguri ulei 
-2 cepe mari 
-2 linguri pline cu bulion 
-1 lingurita faina 
-sare, piper, boia, dafin, cimbru dupa gust 
-½ legatura patrunjel si marar proaspat 
-3 cani apa sau supa de pui (750ml) 

Mod de preparare mancarica de mazare cu carne 
Acest fel de mancare se prepara foarte usor, cum se procedeaza pentru o mancare reusita: 
-bucatile de pui se parlesc, se curata si se spala sub jet de apa rece, apoi se portioneaza in bucati potrivit de mari, 
-se incinge putin ulei si se prajeste carnea la foc tare primele 2-3 minute ca sa i se inchida porii apoi se continua prajirea la foc moderat pana cand este aproape facuta, 
-se scoate carnea cu o spumiera, se scoate si din grasime daca este prea multa iar in grasimea ramasa se pune ceapa tocata marunt la calit pana devine sticloasa, 
-cand ceapa este gata se adauga mazarea congelata si se amesteca continuu la foc tare timp de 2-3 minute, 
-se pune pasta de tomate iar dupa ce se amesteca bine se completeaza cu apa cat sa acopere mazarea, 
-se adauga si faina dizolvata in putina apa ca sa nu faca cocoloase si se continua fierberea 15 minute dupa care se adauga bucatile de carne prajita si condimente dupa gust, 
-se potriveste consistenta mancarii adaugand putina apa daca mai este nevoie si se continua fierberea inca 15 minute, sau pana cand mancarea este gata avand un sos legat si foarte bun, 
-se adauga verdeata proaspata tocata marunt, se potriveste gustul de sare si se opreste focul, 
-mancarea de mazare se serveste calda sau rece cu paine de casa proaspata, cui ii place o poate servi si cu o lingura de iaurt sau smantana ornata deasupra. Alte retete de mancaruri gatite si aiciPofta Buna! 
Mazare cu carne reteta,