20.05.2024

Socata de casa cu ingrediente naturale

Reteta Socata Cu Miere Si Lamaie Retete Bautura De Casa Naturala


Reteta socata de casa naturala retete bautura racoritoare cu flori de soc miere de albine si lamaie,

Racoreste-te si improspateaza-ti ziua cu socata de casa, incearca reteta noastra secreta de socata cu ingrdediente naturale: flori de soc proaspete, miere de albine naturala, zeama de lamaie, apa de la filtru si putina drojdie de bere pentru un plus de agiditate, ingredientele sunt pentru 8 litri cu socată de casă naturală.
Descopera gustul proaspat si revigorant al verii cu reteta noastra de socata, o bautura traditionala cu arome delicate de flori de soc si lamaie, perfecta pentru a te racori in zilele toride si pentru a-ti incanta simturile cu o explozie de savoare naturala si revitalizanta.

Reteta socata de casa naturala retete bautura racoritoare cu flori de soc miere de albine si lamaie,

In fiecare pahar de socata de casa se impleteste o poveste fermecatoare a gustului, in care ingredientele naturale se transforma intr-o bautura racoritoare. In aceasta reteta, mierea de albine aduce dulceata delicata, lamaia adauga un strop de prospetime si vitalitate, iar drojdia de bere confera profunzime si efervescenta. Toate acestea se imbina in armonie cu apa cristalina si cu flori de soc proaspete, care ofera o nota subtila de parfum floral. Rezultatul este o bautura racoritoare naturala, energizanta, efervescenta si plina de viata, perfecta pentru a racori zilele calduroase si pentru a te bucura de gustul autentic al verii.

Ingrediente socata cu miere si lamaie

-8 litri apa de la filtru
-1 borcan 800 g miere de albine poliflora 900 g
-12-15 flori de soc proaspete
-3 lamai bio
-1/2 cub de drojdie de bere proaspata 12,5 g

Mod de preparare socata naturala

Cum se face cea mai buna socata de casa urmareste reteta pas cu pas, reteta video este si pe YouTube aici,

-intr-un borcan de sticla de 10 litri se pune apa filtrata, mierea de albine naturala, lamaile taiate felii subtiri si drojdia proaspata faramitata intre degete,
-se amesteca bine cu o lingura de lemn pana cand mierea este dizolvata complet,
-se pun florile de soc proaspete si se amesteca usor,
-se acopera borcanul partial cu capac si se lasa sa fermenteze intr-un loc calduros timp de 1-3 zile,
-se amesteca de 2-3 ori pe zi si cand socata are gustul preferat se strecoara si se depoziteaza in sticle de sticla inchise bine cu capace,
-socata se pastreaza la frigider si se serveste rece, degustare placuta!
Atentie: socata contine putin alcool!
Reteta socata de casa naturala retete bautura racoritoare cu flori de soc miere de albine si lamaie,

16.05.2024

Friptura de miel la cuptor in crusta aromata

Friptura De Miel La Cuptor In Sos De Vin Alb Cu Usturoi Si Condimente


Reteta friptura de miel la cuptor in sos de vin cu usturoi si condimente intr-o crusta aromata retete mancare traditionala de Pasti,

In aceasta reteta de friptura de miel la cuptor, fiecare ingredient devine o nota distincta intr-un concert culinar de exceptie. Usturoiul, cu a sa aroma intensa si puternica, se impleteste armonios cu vinul alb, adaugand profunzime si subtilitate gustului nobil al carnii de miel. Condimentele alese cu grija, precum rozmarinul proaspat si cimbrul parfumat, imbraca fiecare bucata de carne intr-un mantou aromatic ce promite o explozie de arome in fiecare muscatura. Cand friptura de miel isi gaseste locul in cuptor si incepe sa imprastie miresme imbietoare, pofta devine o simfonie gustativa ce iti incanta simturile si iti incalzeste inima. Cu fiecare bucata inmuiata in savoare, te lasi purtat intr-o calatorie culinara ce te indeamna sa descoperi placerea autentica a bucatelor traditionale romanesti.

Reteta friptura de miel la cuptor in sos de vin cu usturoi si condimente intr-o crusta aromata retete mancare traditionala de Pasti,

Ingrediente friptura de miel la cuptor

-2-3 kg carne de miel cu os
-5 fire usturoi verde
-50 ml ulei
-100 ml vin alb demisec
-1 lingurita sare
-1 lingurita cimbru uscat
-1 lingurita rozmarin
-1 lingurita piper macinat
-1 lingurita usturoi granulat
-1 lingurita boia dulce

Mod de preparare friptura de miel

Cum se face cea mai buna friptura de miel la cuptor urmareste reteta pas cu pas, reteta video este si pe YouTube aici,

-carnea de miel cu os se lasa intreaga, se cresteaza usor inainte ca sa se poata taia usor dupa gatire,
-se curata dupa preferinta de grasimea in exces sau se lasa asa cum este si se curata dupa ce este gatita,
-eu am avut bucata de la mijloc cu sira spinarii cantarind aproximativ 3 kg,
-se stropeste o tava yena cu putin ulei si se pune usturoiul verde impletit coronite,
-se asaza bucata de carne si se presara cu sare si condimente,
-se intoarce apoi carnea invers si se presara cu restul de sare si condimente,
-se stropeste cu putin ulei si vinul alb demisec,
-se acopera tava cu capac si se da la cuptor 90 minute la 180 grade celsius,
-dupa acest timp se scoate tava din cuptor si se intoarce bucata de carne,
-se da iar la cuptor descoperita pentru inca 20-30 minute pentru a se rumeni frumos,
-cand friptura este gata se serveste rece sau calda alaturi de salata preferata, degustare placuta!
Reteta friptura de miel la cuptor in sos de vin cu usturoi si condimente intr-o crusta aromata retete mancare traditionala de Pasti,

Reteta friptura de miel la cuptor in sos de vin cu usturoi si condimente intr-o crusta aromata retete mancare traditionala de Pasti,

Reteta friptura de miel la cuptor in sos de vin cu usturoi si condimente intr-o crusta aromata retete mancare traditionala de Pasti,