Reteta
Supa De Porc Cu Legume Si Carne Fiarta Cu Hrean In Otet Retete Mancaruri
Romanesti
Reteta supa de rasol de
porc cu legume si fidea, carne fiarta cu sos de hrean in otet, o mâncare pur
romaneasca, o mancare taraneasca de casa dietetica foarte sanatoasa, gustoasa, aromata,
consistenta, naturala, energizanta, te pune imediat pe picioare, tine raceala
si gripa departe, retete mancaruri traditionale romanesti.
Ingrediente supa de rasol
de porc
-1 rasol de porc proaspat -3 L apa pentru fiert -2 cepe -2 morcovi -2 bucati telina radacina -2 cartofi -2 rosii prunisoare -1 ardei capia rosu -1 ardei gras galben -1 lingurita sare -1 lingurita piper boabe -1 frunza de dafin -1 mana taitei -hrean in otet pentru servit -patrunjel verde pentru
servit
Mod de preparare rasol de
porc cu hrean in otet
Cum se face supa de porc si
rasol de porc cu hrean in otet urmareste reteta mea, reteta video este si pe
YouTube aici,
-rasolul de porc se
parleste si se spala cu apa rece, apoi se pune la fiert in apa cat sa-l
acopere, -cand incepe sa fiarba se
spumeaza si se adauga dupa gust sare, piper, dafin si legume intregi: ceapa,
morcovi, cartofi, telina, ardei, pastarnac, rosii, -se continua fierberea 2-3
ore apoi se scoate rasolul fiert si se taie bucati, iar in supa de carne cu
legume se pune o mana de taitei sau fidea,
-dupa cinci minute se pune
inapoi carnea in supă, iar dupa 2-3 clocote se opreste focul, -se serveste ca felul intai
supa de rasol cu legume calda ornata cu patrunjel verde tocat marunt, -iar ca felul doi se
serveste rasolul de porc fiert cu hrean in otet si paine de casa proaspata, dar incearca si reteta de pui fiert cu hrean aici. Alte retete traditionale
romanesti, retete supe si ciorbeaici, retete cu porcaici, mancaruri cu carneaici, mancaruri cu legumeaici, retete de Craciunaici, pofta buna!
Retete
Mancare De Fasole Verde Cu Usturoi Reteta Rapida De Post La Ceaun
Reteta mancare de fasole verde cu usturoi la ceaun, un mod
simplu si rapid de a gati fasolea pastai dupa o rețetă veche taraneasaca, o
mancarica de fasole fideluta cu gust de friptura gata in doar 30 minute, o
friptură de post usor de gatit in special in timpul postului fiind super buna,
un preparat culinar din bucataria romaneasca foarte gustos, satios, aromat si
parfumat, ingredientele sunt pentru doua portii.
Ingrediente mancare de fasole pastai cu usturoi
-500g fasole verde proaspata -50ml ulei -150ml apa -1 ceapa mare -6 catei de usturoi -1 lingurita sare -½ lingurita cimbru uscat -½ lingurita piper macinat -½ lingurita boia de ardei dulce -¼ legatura marar si patrunjel verde
Mod de preparare mancare de fasole verde cu usturoi
Cum se face mancarea de fasole verde cu usturoi urmareste
reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-rețeta fiind rapida se pregatesc toate ingredientele,
ceapa se curata si se taie marunt, usturoiul se curata si se piseaza ca pentru
mujdei, verdeata se taie marunt, fasolea pastai se curata, se spala cu apa rece
si se rupe in 2-3 bucati in functie de marimea ei, -se incinge putin ulei intr-un ceaun si se prajeste ceapa
cu jumatate lingurita de sare pana devine sticloasa, apoi se pune fasolea si se
prajeste si ea pe foc timp de doua minute amestecand periodic, -se picura putina apa si se continua gatirea acoperita
partial cu capac, cand apa scade se picura din nou apa pana cand fasolea este
facuta, -dupa zece minute se pune usturoiul, cimbrul, piperul si
boia dupa gust, iar cand mancarea este gata se potriveste gustul de sare, -se adauga optional o lingurita de otet, iar la final
verdeata tocata marunt si se amesteca,
-mancarea de fasole se serveste calda dar fiind o mancare de post este
minunata si rece. Alte retete traditionale romanesti, retete cu fasoleaici,
retete de postaici, retete cu legumeaici, pofta buna!