23.09.2021

Rosii la borcan pentru iarna reteta

Reteta Rosii La Borcan Pentru Iarna Retete Conserve De Casa Cu Legume


Rosii in bulion reteta conserva naturala de casa pentru iarna cu roșii intregi la borcan fierte in sos tomat retete,

Conserva de rosii intregi la borcan in suc de rosii sau rosii in bulion la borcan pentru iarna, o conservă naturala pentru iarnă fara E-uri si conservanti nelipsita din orice gospodarie si bucatarie romaneasca. Se fac foarte simplu si usor iar gustul nu se aseamana cu produsele cumparate din magazine. Conserve de rosii intregi la borcan fierte in suc propriu, ideale pentru gatit diverse ciorbe si mancaruri cu carne sau legume, retete de post, etc.

Rosii la borcan pentru iarna reteta conserva naturala de casa cu roșii intregi la borcane fierte in sos tomat de bulion retete,

Ingrediente rosii la borcan pentru iarna

-rosii prunisoare sau cherry
-rosii pentru suc de roșii
-sare si zahar dupa gust
-borcane de 800ml cu capace


Mod de preparare rosii intregi la borcan pentru iarna

Cum se pun rosiile la borcan pentru iarna urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-rosiile romanesti de calitate, sanatoase si bine coapte, se spala cu apa rece,
-rosiile cele mai mici se asaza cat mai bine in borcane,
Rosii intregi la borcan pentru iarna reteta conserva naturala de casa cu roșii la borcane fierte in sos tomat bulion retete,

-restul de rosii se mixeaza iar sucul rezultat se fierbe 15 minute,
-in suc se adauga optional putin zahar si sare neiodata pentru muraturi,
-ca sa dau niste cantitati aproximative, la doua borcane de 800ml eu am folosit 20 rosii prunisoare mici, 600ml suc de rosii proaspat fiert si jumatate lingurita sare si zahar,
-dupa ce a fiert sucul de rosii se pune fierbinte in borcane, se inchid borcanele imediat cu capace si se intorc pentru doua minute cu capacele in jos pentru a le verifica integritatea,
Rosii in suc de roșii reteta conserva naturala de casa pentru iarna cu rosie intreaga la borcan fierte in sos tomat bulion retete,

Rosii la borcan reteta conserva naturala de casa pentru iarna cu roșii intregi la borcane fierte in sos tomat bulion retete,

-daca sunt bine inchise se intorc invers si se fierb timp de 20-30 minute intr-o cratita larga cu apa,
Fierberea borcanelor cu rosii reteta conserve de casa pentru iarna retete naturale,

-sare si zahar se pune doar pentru gust, conservele de rosii tin foarte bine si fara ele,
-dupa ce au fiert borcanele se scot din apa, se acopera cu prosoape si se lasa sa se raceasca singure pana a doua zi cand se depoziteaza in camara cu bunatati pentru iarna.
Alte retete traditionale romanesti, retete de conserve si muraturi pentru iarna aici, retete cu legume aici, retete de post aici, retete vegetariene aici, retete cu rosii aici, pofta buna!
Comserva de rosii reteta conserve naturale de casa pentru iarna cu roșii intregi la borcan fierte in sos tomat bulion retete,

Rosii intregi in suc propriu reteta conserva naturala de casa pentru iarna cu roșii la borcan fierte in sos bulion tomat retete,

10.09.2021

Saramura de porc reteta

Saramura De Porc Cu Legume La Gratar Reteta De Casa Dobrogeana Retete Fripturi Si Gratare


Saramura de porc reteta de casa la gratar grill tigaie retete friptura carne mancare craciun legume coapte rosii ardei sos tomat picant ceafa saramuri mancaruri,

Rețetă saramură de porc cu rosii si ardei copti reteta taraneasca de casa, o mancare de vara traditionala romaneasca gatita foarte des in bucataria dobrogeana cu carne de porc fripta la gratar sau grill, un sos de legume proaspete coapte cu usturoi, condimente si mirodenii, o mancare placut sarata si picanta, dulce si aromata, delicioasa si satioasa, un preparat culinar gatit pur momanesc foarte gustos si sanatos, o friptură simpla, usoara si rapida, ideala pentru o masa de weekend in familie, sau la petreceri cu prietenii. Friptura se serveste cu paine proaspata sau traditional cu mamaliga, alaturi bineinteles de un vin bun natural de casa si multa voie buna.

Saramura de porc cu legume reteta de casa la gratar grill tigaie retete friptura carne mancare craciun rosii coapte ardei copti sos tomat picant ceafa saramuri,

Ingrediente saramura de porc la gratar

-6 felii ceafa de porc (carne de porc)
-6 ardei capia rosu
-8 roșii mari bine coapte
-3 ardei iuti
-4 catei de usturoi
-½ lingurita sare si piper macinat dupa gust
-100ml apa daca rosiile nu sunt zemoase
-patrunjel verde pentru servit
-mamaliga pentru servit

Mod de preparare saramura de porc cu legume

Cum se face saramura de porc urmareste reteta mea simpla si usoara, ingredientele sunt pentru sase portii, reteta video este si pe YouTube aici,

-legumele se spala cu apa rece si se sterg cu servetele,
-se pun pe un gratar incins, grill sau pe o tigaie asa cum am procedat eu,
Ardei la gratar reteta legume coapte la grill tigaie retete de casa,

Legume coapte la gratar reteta rosii si ardei capia copti la grill tigaie retete de casa,

-se intorc pe toate partile pana cand sunt bine patrunse,
-se aleg de preferat rosii rotunde ca sunt mai moi si mai zemoase, eu am avut rosii prunisoare si nu prea au fost de calitate deaoarece nu au avut zeama,
Ardei copti la gratar reteta legume coapte la grill si tigaie retete fripturi de casa,

Rosii la gratar reteta legume coapte la grill sau tigaie retete sos tomat de casa,

Rosii coapte la gratar reteta legume fripte la grill sau tigaie retete sos tomat de casa pentru friptura,

-cand sunt bine coapte se scot intr-o cratita cu capac, se presara sare peste ele, se acopera si se aburesc timp de zece minute,
-dupa acest timp rosiile se curata de coaja si cu o furculita se paseaza eliminand cotorul, ardeii se curata de coaja, cotor si seminte si se rup fasii,
-cateii de usturoi se curata si se zdrobesc ca pentru mujdei,
-intr-o craticioara se pun rosiile si usturoiul si se amesteca, se adauga ardeii iuti si ardeii kapia si se amesteca,
-daca rosiile nu sunt suficient de zemoase se picura putina apa, se adauga sare dupa gust si un praf de piper numai pentru aroma,
-se acopera craticioara, se da doar in clocot si se pastreaza calda langa grătar,
-ceafa de porc se feliaza si se frige rapid la gratar, grill sau la o tigaie de fonta asa cum am procedat eu,
Carne la gratar reteta ceafa de porc fripta la grill sau tigaie retete mancare friptura gratare de casa Craciun,

-se presara peste ele sare si piper si intorc pe ambele parti pana cand sunt bine patrunse,
Carne de porc la gratar reteta ceafa de purcel fripta rapid la grill sau tigaie retete mancare friptura gratare de casa Craciun,

-apoi se pun in craticioara cu sos de legume coapte, se introduc in sosul tomat format si se acopera cu capac pentru zece minute sa li se amestece aromele,
-se presara deasupra patrunjel verde si se serveste saramura calda sau rece cu paine de casa sau mamaliguta, alaturi de bautura preferata,
-acest fel de mancare se prepara de obicei la gratar la aer liber, dar merge foarte simplu si usor preparata si la grill pe aragaz in bucatarie.
Alte retete traditionale romanesti, retete de saramuri aici, retete de fripturi si gratare aici, retete cu porc aici, retete de Craciun aici, pofta buna!
Saramura de porc dobrogeana reteta de casa la gratar grill tigaie retete friptura carne mancare craciun legume coapte rosii ardei sos tomat picant ceafa saramuri mancaruri,