Retete Crenvursti
In Aluat Foietaj La Cuptor Cu Mac Reteta Covridog De Casa
Crenvursti in foietaj cu mustar si ketchup, reteta covridog
de casa, rețetă cârnăciori sau crenvurști in aluat foietaj cu mac, un preparat
gustos si delicios, crocant, moale, pufos, picant, un aperitiv si o gustare de
patiserie calda dar si rece binevenita oricand, ieftin, rapid, bun, simplu si
usor de realizat, o mancare stradala de tip fast food care poate fi gatita si
acasa in bucatarie.
Ingrediente crenvursti in aluat foietaj
-7 crenvursti sau carnaciori picanti si afumati -½ pachet foitaj 200g -1 lingurita seminte de mac -1 ou
Mod de preparare carnaciori in aluat foietaj
Cum
se fac crenvurstii in foietaj urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta
video este si pe YouTube aici,
-aluatul de foitaj se dezgheata dar nu de tot pentru a se
folosi mai rece, -se intinde aluatul de dimensiunea crenvurstilor, apoi se
pune cate un crenvusti si se ruleaza, -se lipeste bine la imbinare, dupa care se taie in 4 parti
egale sau se lasa intreg, -fiecare bucata obtinuta se unge cu ou batut si se presara
cu seminte de mac, -se asaza toti crenvurstii in foietaj intr-o tava de cuptor
tapetata cu hartie de copt cu ptutin spatiu intre ei,
-se coc la 250 de grade celsius timp de 15 minute pana cand
sunt gata rumeniti, -se scot din tava, se lasa 5 minute sa se racoreasca si se
mananca calzi sau reci cu bere rece si diverse sosuri preferate, ketchup, muștar, maioneza,
sos de iaurt, tzatziki, etc. Alte retete traditionale romanesti, retete de covridogaici, retete mancaruri stradaleaici, retete mancaruri fast foodaici, retete de aperitiveaici, pofta buna!
Reteta Sos Tabasco De Casa Retete Sosuri Si Dressinguri Picante
Pentru iubitorii sosurilor si mancarurilor picante, rețetă
sos tabasco de casa sau sos de ardei iute, un preparat din bucataria americana foarte indragit pentru
gustul si aroma deosebita, realizat din ardei iuti fierti in otet cu sare,
placut picant si acru la gust, avand o culoare sosie, un dressing si un
condiment folosit cu succes in orice bucatarie dand gust, aroma si culoare sosurilor, care merge gatit foarte simplu, usor si rapid si in
bucataria noastra.
Ingrediente sos tabasco
-600g ardei iute rosu, ciusca iute -500ml otet alb de 9 grade -2 lingurite sare grunjoasa -manusi de unica folosinta -masca de fata de unica folosinta
Mod de preparare sos tabasco de casa
Cum se face sosul tabasco urmareste pas cu pas reteta mea,
reteta video este si pe YouTube aici,
-pentru preparare se folosesc manusi si eventual masca
faciala, -ingredientele sunt pentru 3 borcane de 400ml cu sos tabasco
natural, un sos rosu fara E-uri sau conservani, amidon sau agenti de ingrosare, -cum se procedeaza, ardeii iuti se spala cu apa rece si se
curata de cotoare si seminte, apoi se taie bucati si se pun intr-o craticioara, -se adauga peste ei otet alimentar de 9 grade, doua lingurite
sare mare neiodata pentru muraturi sau sare de mare, -se fierbe cu capac la foc mic timp de 20 minute, -dupa acest timp se mixeaza compozitia cu ajutorul unui
blender vertical, -se da iar in fiert si se clocoteste timp de un minut, apoi
se pune fierbinte in borcane de preferinta mai mici,
-se inchid borcanele bine cu capace, se intorc cu capacele in
jos pentru cateva minute, apoi se intorc invers si se lasa sa se raceasca
singure, -cand s-au racit se depoziteaza in camara cu bunatati pentru
iarna, -dupa doua saptamani cand sosul ajunge la textura finala se
poate folosi in bucatarie.
Alte retete traditionale romanesti, retete de sosuriaici, retete de postaici, retete din bucataria internationala aici, retete cu legumeaici, retete vegetarieneaici, retete cu ardeiaici, pofta buna!