25.08.2021

Shakshuka cu carnati reteta

Retete Shakshuka Picanta Cu Carnati Reteta De Casa Best Shakchouka Recipe


Shakshuka cu carnati reteta de casa chakchouka shakchouka saksuka israeliana picanta cu carnati oua legume ardei sos tomat de rosii cu bulion retete mancaruri ghiveci tocanita tocana,

Rețeta chakchouka, shakchouka sau shakshuka israeliana traditionala, o mancare de vara rapida pe baza de rosii si oua care poate fi servita atat la mic dejun, cat si la pranz sau cina, foarte populara in bucataria libaneza, tunisiana, algeriana, marocana, evreiasca, otomana, spaniola, araba, italiana, etc. Acest preparat culinar gatit in orice bucatarie, rapid, simplu si usor la tigaie este irezistibil, foarte gustos si sanatos, cu un gust dulce, acru, picant, aromat si parfumat, cu mult sos tomat de rosii si bulion, urmatoarele ingredientele sunt pentru trei portii de saksuka.

Shakshuka israeliana reteta chakchouka shakchouka saksuka israeliana carnati oua legume ardei sos tomat rosii bulion retete mancare ghiveci tocanita tocana,

Shakshuka reteta chakchouka shakchouka saksuka israeliana carnati oua legume ardei sos tomat rosii bulion retete mancare ghiveci tocanita tocana,

Ingrediente shakshuka picanta cu carnati

-15 feliute carnat picant
-50g cascaval sau branza
-100ml vin rosu
-50ml ulei
-3 oua
-3 ardei kapia rosu
-3 roșii mari bine coapte

-2 catei de usturoi
-1 ceapa
-1 ardei iute
-1 lingurita zahar
-1 lingurita otet
-1 lingurita bulion
-½ lingurita sare dupa gust
-½ lingurita boia de ardei dulce
-¼ lingurita piper negru macinat
-¼ legatura patrunjel verde
-bagheta crocanta pentru servit

Mod de preparare shakshuka picanta cu carnati

Cum se face shakshuka urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-se folosesc aproximativ numai ingrediente de culoare rosie,
-ceapa se curata si se taie marunt,
-ardeii capia se curata de cotor si seminte si se taie fideluta,
-ciusca iute se taie rondele,
-rosiile se curata de coaja si cotor si se taie cubulete,
-usturoiul se curata si se taie marunt,
-cascavalul se da pe razatoarea mica,
-verdeata se toaca marunt,
-carnatul se taie feliute,
-se incinge putin ulei intr-o tigaie si se prajesc cateva secunde bucatile de carnaciori, eu am folosit carnati picanti semiuscati de porc cu vita,
-se scot carnatii si se pune ceapa cu putina sare la calit,
-cand ceapa devine sticloasa se adauga usturoiul si ardeiul iute pentru 30 secunde,
-se pun apoi ardeii kapia si se calesc inabusiti acoperiti cu capac pana se inmoaie,
-apoi se pun rosiile si se amesteca bine,
-se adauga dupa gust boia, piper, zahar, otet, vin si bulion,
-se amesteca si se gatesc pana toate legumele sunt facute si se formeaza un sos gros si gustos,
-se pun bucatile de cârnați, apoi se fac cuiburi in legume cu ajutorul unei linguri si se sparg ouale,
-se acopera tigaia cu capac si se gatesc la foc mic 4-5 minute dupa care se presara deasupra patrunjel verde si cascaval ras in jurul oualelor,
-ouale trebuie sa fie cleioase, se acopera tigaia pentru inca un minut dupa care se serveste mancarea calda cu paine proaspata sau prajita,
-se pune in fiecare farfurie cate un cuib format din oua si legume, iar de jur imprejur se pune mult sos tomat, eu le-am servit cu o bagheta rumenita.
-dar saksuka este foarte buna si rece, o mancare dupa care se linge si farfuria.
Alte retete traditionale romanesti, retete de saksuca aici, retete cu legume aici, retete cu carne aici, retete din bucataria internationala aici, poftă bună!
Shakchouka cu carnatii reteta de casa chakchouka shakshuka saksuka israeliana picanta cu carnati oua legume ardei sos tomat de rosii cu bulion retete mancaruri ghiveci tocanita tocana,

Chakchouka cu carnati reteta de casa shakshuka shakchouka saksuka israeliana picanta cu carnati oua legume ardei sos tomat de rosii cu bulion retete mancaruri ghiveci tocanita tocana,

Saksuca reteta chakchouka shakchouka shakshuka israeliana carnati oua legume ardei sos tomat rosii bulion retete mancare ghiveci tocanita tocana,

Shakchouka reteta chakchouka shakshuka saksuka israeliana carnati oua legume ardei sos tomat rosii bulion retete mancare ghiveci tocanita tocana,

21.08.2021

Orez cu legume si soia reteta

Retete Culinare Orez Taranesc Cu Legume Si Soia Reteta Pilaf De Post


Orez cu legume si soia de post reteta de casa taraneasca retete mancare pilaf preparat vegan,

Mancare de orez cu legume de post reteta de casa taraneasca preparata cu ceapa, morcovi, ardei gras, soia, rosii, bulion, ulei, patrunjel, cimbru, sare, boia si piper, in sos tomat, retete pilaf sarbesc sau calugaresc gatit rapid, simplu si usor acasa in bucatarie.


Ingrediente orez cu legume si soia

-250g orez
-400g rosii la conserva
-50g soia granule
-850ml apa
-70ml ulei
-5 ardei grasi galbeni
-2 morcovi
-1 ceapa
-1 ardei iute
-1 lingurita pasta de tomate
-½ lingurita sare dupa gust
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita boia de ardei dulce
-¼ lingurita piper negru macinat
-¼ legatura patrunjel verde

Mod de preparare pilaf cu legume si soia

Cum se face orezul cu legume si soia urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-toate legumele se curata si se taie astfel: ceapa marunt, morcovii si ardeii cubulete, patrunjelul marunt, soia se pune intr-un castron cu apa rece unde se hidrateaza 15 minute, rosiile din conserva se paseaza cu o furculita si se amesteca cu putin bulion,
-se incinge putin ulei intr-o craticioara si se caleste ceapa cu putina sare pana devine sticloasa, apoi se adauga la intervale de un minut morcovul, ciusca iute, ardeiul gras, orezul, soia hidratata si scursa de apa, rosiile pasate cu pasta de tomate,
-se completeaza cu apa si se adauga dupa gust condimente si plante aromatice, cimbru, boia, piper si sare daca mai trebuie,
-se fierbe mancarea cu capac la foc mic timp de 15 minute, se adauga verdeata tocata marunt, se opreste focul si se acopera orezul pentru minim 20 minute, dupa care se poate servi atat cald cat si rece cu paine proaspata si muraturile preferate, castraveti murati, gogosari in otet, etc.
-se serveste la masa de pranz ca felul doi fiind foarte gustos, delicios, sanatos si consistent, o mancare pur romaneasca,
-cu aceasta compozitie se pot umple si ardeii intr-o reteta de ardei umpluti de post vegana foarte gustoasa, nici nu zici ca n-au carne, se dubleaza cantitatea de soia si se micsoreaza cea de ardei.
Alte retete traditionale romanesti, retete de orez aici, retete de pilaf aici, retete de post aici, retete cu legume aici, retete vegetariene aici, pofta buna!
Pilaf cu legume si soia de post reteta de casa taraneasca retete mancare orez preparat vegam,