01.02.2021

Salata de vinete cu usturoi reteta

Retete Culinare Salata De Vinete Cu Usturoi Si Ardei Copti Reteta De Casa Traditionala Dobrogeana De Post


Reteta salata de vinete cu usturoi de post traditionala dobrogeana taraneasca romaneasca de casa retete culinare de mancare salate gustari si aperitive reci sau calde,

Cum se face salata de vinete cu usturoi, o mancare de post pur romaneasca taraneasca servita la mese festive sau de weekend ca aperitive si salate, un preparat culinar traditional gustos si sanatos gatit pe baza de legume.

Reteta salata de vinete cu usturoi si ardei copti de post traditionala dobrogeana taraneasca romaneasca de casa retete culinare de mancare salate gustari aperitive,

Salata de vinete cu usturoi, o salata de vara foarte buna si gustoasa care poate fi mancata si in restul anului daca ne-am facut provizii in congelator, cu o aroma mai inedita dar sanatoasa de usturoi, care se mananca cu paine proaspata de casa sau paine prajita si o salata de ardei kapia copti, care te incanta cu gustul minunat si te fac sa te gandesti cu nostalgie la zilele calduroase de vara.

Ingrediente salata de vinete cu usturoi

-3 vinete proaspete sau 1 pachet vinete coapte si congelate
-100ml ulei de floarea soarelui
-½ lingurita sare grunjoasa
-2 catei de usturoi
-salata de rosii simpla pentru servit
-salata de ardei kapia copti pentru servit

Mod de preparare salata de vinete de post cu usturoi

-daca avem vinete proaspete atunci acestea se spala cu apa rece, se sterg cu un prosop si se pun la copt direct pe flacara aragazului unde se intorc pe toate partile pana sunt bine coapte,
-dupa ce sunt coapte se taie pe jumatate si cu o lingura li se aduna toata pulpa care se pune la scurs intr-o sita, apoi se pune pe un fund de bucatarie si se toaca marunt, cum se face salata de vinete proaspete o reteta usoara este si aici,
-deoarece este iarna si vreau sa mananc vinete romanesti, eu o sa fac o salata de vinete congelate, o salata cu vinete coapte si congelate de mine, cum se procedeaza:
-vinetele coapte si congelate se dezgheata intr-o sita pana cand se scurg foarte bine de zeama,
-se pun vinetele pe tocator si cu ajutorul unui cutit de lemn special pentru vinete se toaca bine si apoi se pun intr-un castron incapator,
Reteta vinete coapte si tocate pentru salata retete culinare cu legume pentru preparare mancare salate aperitive gustari  de casa de post,

-cateii de usturoi se curata de coaja si apoi se zdrobesc si se freaca cu putina sare la fel ca la mujdei, dupa care se adauga in castronul cu vinete tocate,
-se mai adauga sare dupa gust si apoi cu o lingura de lemn se freaca bine adaugand treptat ulei si amestecand continuu pana cand vinetele se leaga si se albesc si capata o culoare mult mai frumoasa ca la inceput,
Reteta salata de vinete cu usturoi de casa traditionala dobrogeana taraneasca romaneasca de post retete culinare mancare salate gustari aperitive,

-salata de vinete cu usturoi se poate orna cu cateva feliute de ceapa sau felii de rosii proaspete si se poate manca alaturi de o salata din ardei kapia sau ardei gras copti,
Reteta salata de vinete de casa traditionala dobrogeana taraneasca romaneasca de post cu usturoi retete culinare mancaruri salate gustari aperitive,

Reteta salata de vinete traditionala dobrogeana taraneasca romaneasca de casa cu usturoi de post retete culinare de mancare salate gustari si aperitive,

-bineinteles ca eu am facut salata de ardei tot din ardei copti si congelati de mine, cum se pune ardeiul copt la pungulite pentru iarna o reteta simpla este aici,
-ardeii congelati se dezgheata cel mai bine la frigider,
-salata de ardei copti se face foarte simplu punand ardeii kapia intr-un castronel si adaugand deasupra sare, putin usturoi zdrobit si frecat ca la mujdei, ulei si otet dupa gust si cel mai important: zeama pe care o lasa ardeii copti,
-daca nu avem ardei copti si congelati atunci se aleg 5-6 ardei proaspeti, se spala cu apa rece si se sterg cu un prosop,
-se coc ardeii pe toate partile la tigaie, gratar sau grill, iar cand sunt gata se scot intr-un castron si se acopera cu capac,
-se presara putina sare grunjoasa peste ei si se lasa sa se abureasca zece minute dupa care se curata de coaja, cotor si seminte, apoi se pun intr-un castron si se asezoneaza cu ulei, usturoi, otet si sare dupa gust.
Salata de vinete se serveste ca aperitiv cald sau rece, ca o gustare intinsa pe felii de paine proaspata sau prajita.
Reteta salata de vinete cu ardei copti traditionala dobrogeana taraneasca romaneasca de casa cu usturoi de post retete culinare mancare salate gustari aperitive,

Alte retete traditionale romanesti, retete cu vinete aici, retete salate de vinete aici, mancaruri de post aici, mancaruri cu legume aici, retete de salate aici, retete aperitive aici, poftă bună!

Reteta salata de vinete pe paine traditionala dobrogeana taraneasca romaneasca cu usturoi de post retete culinare de mancare salate gustari si aperitive de casa,

25.01.2021

Salata de pui cu maioneza reteta

Reteta Salata Din Piept De Pui Cu Maioneza Si Usturoi Retete Antreuri Aperitive Si Salate De Casa Traditionale


Reteta salata de pui cu maioneza si castraveti murati retete culinare mancare antreuri si salate de casa traditionale romanesti carne piept de pui aperitive usturoi,

Salata de pui cu maioneza si usturoi, un preparat culinar foarte gustos, aromat si elegant, gatit din carne slaba de pui care se poate manca cu o chifla proaspata si castraveti murati, sau poate fi servita sub forma de salata de pui aperitiv sau antreu rece la o masa festiva. Cum se face cea mai buna salata cu piept de pui urmareste reteta mea simpla, usoara si rapida.

Ingrediente salata de pui cu maioneza

-1 piept sau 1 pulpa de pui
-50g maioneza de casa
-½ lingurita piper macinat
-1 varf lingurita sare
-1 catel de usturoi
-castraveti murati pentru servit
-chifla proaspata pentru servit

Mod de preparare salata din piept de pui cu maioneza

-bucata de carne de pui se poate gati dupa gustul fiecaruia, se poate fierbe, se prajeste in ulei sau se frige la gratar ori grill,
-dar cea mai buna este carnea ramasa de la o friptura pregatita dintr-un pui intreg la cuptor cu o seara inainte,
-cum se procedeaza, carnea de pui se dezoseaza si se curata de piele, dupa care se taie in bucatele mici,
-maioneza se foloseste obligatoriu numai pregatita de noi in casa, ca sa fim siguri de calitatea si prospetimea ei, cum se face maioneza o reteta este aici,
-catelul de usturoi se zdrobeste si se freaca putin ca la mujdei, dupa care se amesteca in maioneză,
-intr-un castron se amesteca maioneza cu usturoi si carnea de pui taiata bucatele si se mai adauga sare si piper dupa gust,
-salata de pui obtinuta se orneaza cu felii de castraveti murati si se tine 30 minute la frigider inainte de a o manca, pentru a avea un gust si mai bun.
Reteta de pui cu maioneza se serveste ca un aperitiv rece sau ca o gustare rapida, sau de ce nu ca o mancare pricipala alaturi de muraturi asortate si alte feluri de mancare, merge mancata pe felii de paine proaspete sau prajite, etc. 
Alte retete culinare traditionale romanesti, retete antreuri si salate aici, retete de aperitive aici, retete cu pui aici, retete fripturi si gratare aici, mancaruri cu carne aici, pofta buna!
Reteta salata din piept de pui cu maioneza si castraveti murati retete culinare de mancare antreuri si salate de casa traditionale romanesti carne aperitive usturoi,

Reteta pui cu maioneza aperitiv retete culinare mancare antreuri si salate de casa traditionale romanesti salata din carne de pui cu maioneza usturoi si castraveti murati,