21.12.2020

Cordon bleu traditional reteta

Retete Culinare Cordon Bleu De Pui Cu Sunca Si Cascaval Reteta Traditionala De Casa


Cordon bleu traditional reteta,

Cordon Bleu un preparat elegant, foarte gustos si aspectuos gatit din piept de pui, sunca presata si cascaval, care se prepara nu foarte greu si este foarte indragit de toata lumea. Ingredientele urmatoare sunt necesare pentru prepararea a sase bucati de Cordon Bleu de casa.
Cordon Bleu de pui, un preparat din carne de pui care se manaca cald ca o friptura de pui sau aperitiv alaturi de o garnitura de cartofi prajiti sau piure de cartofi si o salata de sezon, stropite din belsug cu un pahar de vin bun rosu sau alb. Dar foarte gustos se poate servi si taiat rondele ca un aperitiv rece.
Cordon bleu reteta,

Ingrediente cordon bleu
-1 piept de pui dezosat si curatat de piele
-3 felii sunca presata feliata subtire
-6 feliute cascaval
-½ lingurita sare
-½ lingurita piper negru macinat
-1 ou
-3 linguri faina
-50ml apa

Mod de preparare cordon bleu traditional
-cum se face cordon bleu urmareste pas cu pas reteta mea simpla si usoara, cum se procedeaza pentru acest preparat culinar reusit:
-pieptul de pui se feliaza in felii subtiri si se obtin sase felii,
-se pun bucatile de piept intre 2 folii alimentare si se bat cu ciocanul de snitele pana cand se subtiaza si isi maresc suprafata,
-se condimenteaza pieptul de pui pe ambele parti cu sare si piper,
-feliile de sunca presata se taie pe jumatate si se vor obtine sase bucati care au dimensiunea cascavalului,
-se ia o bucata de piept de pui si se asaza peste ea bucata de sunca presata si apoi peste aceasta bucata de cascaval, dupa care se ruleaza impreuna ca un rulou, iar la final se prinde cu o scobitoare ca sa nu se desfaca,
-se procedeaza asemanator cu restul si in final se obtin sase bucati Cordon Bleu,
-intr-un castronel se bate oul cu putina sare, se adauga o lingura de faina si putina apa pana cand se obtine o compozitie pane de consistenta unei smantani groase,
-se pune o tigaie cu ulei la incins unde o sa se prajeasca rulourile de pui umplute,
-se pune faina intr-o farfurie si apoi se dau prin faina bucatile de cordon bleu de pui si se prajesc in tigaie pe ambele parti pana cand sunt frumos rumenite,
-dupa ce s-au prajit se scot pe un servetel sa se scurga de surplusul de ulei si apoi se pot manca fierbinti, dar si dupa ce s-au racit.
Alte retete traditionale romanesti, retete cordon bleu aici, retete aperitive aici, retete cu pui aici, retete fripturi aici, retete snitele aici, retete din bucataria internationala aici, pofta buna!
Cordon bleu de pui cu sunca si cascaval prajit reteta,

Cordon bleu de pui reteta,

20.12.2020

Racitura de peste reteta

Retete Culinare Racitura De Peste Traditionala Dobrogeana Reteta De Casa


Racitura de peste reteta,

Cum se face racitura de peste, piftie de peste sau aspic de peste. Un preparat culinar traditional romanesc foarte gustos si sanatos este piftia de peste pescareasca dobrogeana naturala fara gelatina. Simplu si usor de gatit in orice bucatarie, racitura de peste este nelipsita dintr-un meniu de peste complet, se serveste in special ca un aperitiv rece dar si ca o gustare rapida sau un fel principal de mancare, iar daca se incalzeste si se drege cu smantana si otet se poate servi ca o delicioasa ciorba de burta de peste.
Piftie de peste reteta,

Ingrediente racitura de peste
-1 cap de peste mare (crap, fitofag, singer)
-1 ceapa mica
-1 morcov tanar
-½ ardei kapia rosu
-½ ardei gras galben
-3 catei de usturoi
-1,5l apa
-1 lingurita sare grunjoasa
-frunze de patrunjel pentru ornat
-boia si piper pentru servit

Mod de preparare piftie de peste
-pentru a se inchega zeama si a se forma gelatina de peste, avem nevoie de oase de peste, cozi de peste, aripioare de peste, dar mai ales cap de peste,
-eu am gasit un cap de peste proaspat si mare de 1,5kg, deci o sa gatesc racitura din cap de peste,
-cum se procedeaza pentru o piftie de peste reusita, am curatat capul de branhii si l-am spalat bine sub jet de apa rece,
-am portionat capul de pește deoarece era prea mare, dar si pentru a se fierbe mai repede si mai bine,
-cum l-am portionat, am taiat prima data bucata de la gat pana la urechi, a rezultat un rasol de peste sanatos si gros de doua degete,
-am taiat rasolul pe jumatate, fiecare bucata avand cate o aripioara sau inotatoare mare,
-apoi am taiat capul pe jumatate direct pe creier, astfel toata groseata din cap o sa iasa imediat in zeama, capul se taie cu grija deoarece stropeste,
-am pus bucatile de peste intr-o oala inalta de ciorba si am adaugat apa doar cat sa le acopere,
-am curatat toate legumele si le-am pus intregi langa peste, in afara de usturoi,
-am fiert pestele aproximativ 40 minute acoperit partial cu capac, apa trebuie sa scada la jumatate,
-am oprit focul si am scos tot pestele si toate legumele cu o paleta,
-in supa de peste rezultata am adaugat trei catei de usturoi curatati de coaja si zdrobiti ca pentru mujdei, frunze de patrunjel si putina sare dupa gust,
-am lasat supa de peste timp de 15 minute sa se linisteasca si sa intre gustul si aroma de usturoi in ea, timp in care m-am ocupat de peste si legume,
-am pregatit boluri si castronele adanci pentru montat racitura,
-am taiat morcovul rondele si ardeii bucati si i-am asezat in castronele,
Racitura de peste preparare reteta,

-pestele l-am dezosat si l-am pus rupt in bucati in castronele langa legume,
-se pun si frunze de patrunjel, castronelele arata foarte bine daca au culoare,
Piftie de peste preparare reteta,

-am amestecat energic zeama de peste pana a facut spuma, apoi i-am mai potrivit gustul de sare,
-am strecurat zeama intr-o craticioara, iar cand s-a mai racit am umplut castronelele pana sus cu ea,
Aspic peste preparare reteta,

Racitura peste preparare reteta,

-se poate adauga un pliculet mic de gelatin daca exista dubii ca nu se incheaga zeama, dar nu cred ca este aczul,
-piftia de peste se pastreaza la rece in frigider cateva ore bune, sau pana a doua zi cand se poate servi,
-castronelele se pot si rasturna pentru a fi mai deosebite, se pune ceva cald peste ele pentru 2-3 minute si se desprind foarte repede,
-se orneaza dupa gust ca orice racitură cu piper negru macinat, boia de ardei dulce sau hrean in otet si se mananca cu paine proaspata de casa.
Piftie peste preparare reteta,

Aspic de peste reteta,

Racitura preparare reteta,

Racitura de peste de casa reteta,

Alte retete traditionale romanesti, retete de peste si preparate din peste aici, retete aperitive aici, retete racituri si piftii aici, retete de Craciun si Anul Nou aici, pofta buna!
Racitura de peste traditionala reteta,

Racitura din cap de peste reteta,