10.01.2020

Oua umplute cu branza reteta

Retete Culinare Oua Umplute Cu Galbenus Branza Mustar Si Maioneza Reteta Aperitive De Casa



Oua umplute cu branza reteta,

Cum se fac cele mai gustoase oua umplute urmareste reteta mea. Un aperitiv rece dar si o gustare delicioasa de casa este urmatoarea reteta de oua umplute cu branza, un preparat culinar gustos ideal pentru mese festive, petreceri, aniversari dar si pentru masa de Craciun, Revelion sau Paste. Urmatoarele ingrediente sunt pentru cinci portii de ouă umplute.
Oua umplute reteta,

Ingrediente oua umplute de casa 
-5 oua mari de tara 
-50g branza telemea 
-½ lingurita mustar 
-5 linguri maioneza de casa 
-1 castravete murat pentru decor 
-sare si piper macinat dupa gust 

Mod de preparare oua umplute cu branza 
-in primul rand se prepara o maioneza de casa, o reteta simpla si rapida de maioneza este aici
-se fierb ouale tari, se fierb timp de cinci minute iar dupa ce au fiert se pun in apa rece pentru un minut apoi se curata de coaja, 
-se taie ouale pe jumatate si li se indeparteaza galbenusurile, 
-galbenusurile se paseaza cu o furculita, branza se da pe razatoarea mica sau se paseaza si ea cu furculita, 
-se poate folosi branza veche, burduf, mix de branza, sarata sau nesarata, 
-se amesteca intr-un castronel branza, galbenusurile, mustarul si o lingura de maioneza, la final se gusta si se potriveste de sare si piper dupa gustul fiecaruia, 
-se mai poate adauga maioneza, mustar si branza pana la gustul dorit, 
-castravetele se taie fasii apoi cuburi sau triunghiuri, 
-se umplu albusurile cu crema de galbenusuri cu branza, mustar si maioneza
-se orneaza fiecare ou umplut cu maioneza, apoi cu bucatele de castraveti in otet si se asaza cu umplutura in sus pe farfurii sau platouri, 
-se pot manca imediat sau se pastreaza la rece pana la servire. 
Alte retete traditionale romanesti, retete de oua umplute aici, retete de aperitive aici, retete de Craciun aici, retete de Paste aici, pofta buna! 
Oua umplute de casa reteta,

Oua umplute cu maioneza reteta,

09.01.2020

Turte reteta

Retete Culinare Turte Pufoase Reteta Originala De Casa Dobrogeana Taraneasca Traditionala



Turte reteta,

Turta este o scovearga coapta pe plita sau la tigaie, este o paine taraneasca rotunda si turtita, se poate face foarte bine de post doar din apa, faina si drojdie, sau de dulce adaugand si lapte si oua. Turtele se servesc proaspete cand sunt cele mai bune, se mananca calde sau reci, simple sau unse dupa gust cu gem, dulceata sau zahar sub forma de desert, ca o gustare cu diverse sortimente de carne si branza, sau inlocuind cu succes painea alaturi de diferite mancaruri romanesti. Se fac foarte simplu si usor, urmatoarele ingrediente sunt pentru patru turte de casa
Turte pe plita reteta,

Ingrediente turte pufoase 
-2 cani faina alba (500g) 
-1 cana apa calduta (250ml) 
-1 cubulet drojdie de bere (25g) 
-3 linguri ulei de floarea soarelui 
-1 lingurita zahar tos 
-½ lingurita sare grunjoasa 

Mod de preparare turte reteta simpla 
-se pregateste un aluat dospit ca pentru scovergi, turtele preparate dintr-un aluat dospit sunt mai pufoase si mult mai bune decat cele dintr-un aluat nedospit, 
-cum se procedeaza pentru niste turte reusite urmareste reteta mea, 
-intr-un castron se faramiteaza drojdia si se presara peste ea lingurita de zahar, 
-cand drojdia devine lichida se adauga apa calduta si se amesteca bine, 
-se pune ulei si sare si se incorporeaza treptat faina pana cand se obtine un aluat elastic si nelipicios, 
-se acopera castronul cu un prosop si se lasa aluatul la crescut intr-un loc calduros pana cand isi dubleaza volumul, 
-dupa ce coca a crescut se imparte in patru parti egale, se pudreaza masa cu faina si se modeleaza bilute de coca, 
-se lasa pe masa sa mai creasca apoi cu ajutorul unui sucitor se intind bilutele de coca in foi potrivit de groase, 
-se lasa putin sa mai creasca si cand se pun la copt se mai intind in mana daca sunt prea groase,
-pentru a fi mai pufoase turtele nu se intind prea subtiri, 
-se coc pe tabla, plita sau la tigaie, se tin pe o parte pana cand prind culoare apoi se intorc si pe cealalta parte, 
-se mananca in special calde dar sunt foarte bune si reci, se pastreaza foarte bine acoperite cu un prosop sa nu se usuce. 
Turte de casa, un preparat culinar romanesc gustos si sanatos. Alte retete traditionale romanesti, retete de turte aici, retete de scovergi aici, retete de post aiciretete de panificatie si patisserie aici, pfta buna! 
Turte la tigaie reteta,

Turte pufoase reteta,

Turte gustare cu urzici reteta,