27.11.2019

Paste verdurette reteta

Retete Culinare Penne Cu Legume Gatite Italieneste Reteta Paste Verdurette De Casa Traditionale



Paste Verdurette reteta,

Paste Verdurette sau Penne alle Verdurette (penne cu legume) cum spun italienii, o reteta de paste fainoase cu legume imprumutata din bucataria traditionala italiana, un preparat din paste foarte gustos si simplu de gatit si la noi in bucatarie care poate reprezenta atat o reteta de post cat si o reteta vegetariana. 

Cum se fac paste verdurette urmareste reteta mea, o reteta cu paste rapida care este gata in maxim jumatate de ora, un fel de mancare sanatos si consistent care o sa placa imediat iubitorilor de paste fainoase, urmatoarele ingrediente sunt pentru patru portii de paste cu legume si sos de rosii. 
Penne cu legume reteta,

Ingrediente paste cu legume la tigaie 
-300g penne 
-3 linguri ulei de masline 
-1 ardei capia rosu de marime medie 
-1 ceapa mica 
-1 cutie cu rosii cuburi (400g) 
-½ dovlecel de marime medie 
-½ vanata de marime medie 
-2 catei de usturoi 
-100ml apa 
-½ lingurita sare grunjoasa 
-1 lingurita busuioc uscat macinat 
-¼ lingurita zahar, cimbru, boia, piper macinat 

Mod de preparare mancare de paste cu legume 
-toate legumele se curata si se dau pe razatoarea mare sau se taie betisoare, 
-separat se pun pastele sa fiarba in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj, 
-se incinge putin ulei de masline intr-o tigaie incapatoare si se caleste timp de doua minute ceapa cu un praf de sare, 
-se amesteca periodic ceapa pe foc iar cand aceasta devine sticloasa se pune vanata, ardeiul si dovlecelul, 
-dupa cinci minute se pune usturoiul si rosiile cubulete si se amesteca bine, 
-se picura putina apa si se condimenteaza dupa gust cu sare, zahar, cimbru, boia, piper si obligatosiu busuioc, 
-se amesteca pe foc iar dupa cinci minute se pun pastele fierte si se amesteca usor pana cand toate pastele au luat contact cu sosul de legume, 
-se opreste focul si se serveste mancarea de paste cu legume calda, daca nu se tine post atunci se pot servi cu parmezan, branza sau cascaval ras presarat deasupra, smantana, etc. Eu le-am servit chiar si cu muraturi in timpul postului si au fost delicioase. 
Paste cu legume reteta,
Alte retete de mancare, retete cu paste aici, retete de post aici, retete din bucataria internationala aici, pofta buna! 
Penne alle Verdurette recipe,

Mancaruri cu paste reteta,

26.11.2019

Rosii cu ardei copti reteta

Retete Culinare Rosii Cu Ardei Copti La Borcan Pentru Iarna Reteta De Casa Traditionala



Rosii cu ardei copti la borcan pentru iarna reteta,

O reteta de sosuri si dressinguri gustoasa si aromata, dar si o conserva pentru iarna gatita acasa nelipsita din nicio bucatarie, este urmatoarea reteta cu rosii si ardei capia si anume rosii cu ardei copti la borcan pentru iarna. Acest sos din legume coapte este atat de bun incat merge servit atat simplu in timpul postului cat si langa diverse fripturi si gratare de carne cand se mananca de dulce. 

Cum se fac rosii cu ardei copti urmareste reteta mea simpla si usoara, urmatoarele ingrediente sunt necesare pentru 8-9 borcane mari de 800ml cu acest preparat delicios. 
Sos picant cu rosii si ardei copti pentru iarna reteta,

Ingrediente rosii coapte si ardei copti 
-5 kg ardei capia rosii mari 
-10 kg rosii romanesti bine coapte 
-ardei iute pentru fiecare borcan 
-1 lingurita rasa de sare la fiecare kg de continut (dupa gust)  

Mod de preparare rosii cu ardei copti 
-pentru reusita gustului se aleg numai legume de gradina, macar rosiile sa fie de gradina daca nu se gasesc si ardeii capia, ardeii kapia se aleg drepti deoarece se coc mai bine, 
-in functie de calitatea rosiilor, daca rosiile au pulpa mai multa va iesi continut mai putin, iar daca rosiile sunt mai zemoase va iesi continut mai mult, deci se aleg rosii mai zemoase si nu se aleg rosii prunisoare, 
-cum se procedeaza pentru niste legume coapte la borcan reusite, toate legumele se spala sub jet de apa rece si se sterg cu un prosop de apa, 
-reteta este usor de gatit pe un grill si acasa in bucatarie, dar si la gratar afara in curte, 
-se incinge bine un grill si se pun la inceput ardeii capia pe grill, se intorc pe toate partile pana cand sunt frumos rumeniti, cand sunt gata se scot intr-o cratita cu capac, se presara putina sare grunjoasa peste ei si se acopera sa se abureasca si sa se si raceasca, 
-acum se pun rosiile pe grill care si ele se intorc pe toate partile pana cand sunt bine copate, cand sunt gata se scot intr-o craticioara sa se raceasca, 
-ardeii se curata de coaja, cotor si seminte, iar pulpa lor se taie fasii late de 2-3 degete, apoi se pun cu toata zeama lor intr-o cratita curata, 
-rosiile se curata de coaja si cu o furculita li se paseaza pulpa pana la cotor, toata pulpa rosiilor cu zeama lor se pune peste ardeii capia, se adauga sare dupa gust si se amesteca usor, 
-ardeii iuti se taie pe jumatate pe lung si se curata de seminte, daca nu se doreste ca sosul sa fie picant atunci nu se pune ardei iute, 
-se pun rosiile si ardeii in borcane mari sau mici, in fiecare borcan se introduce cate o jumatate de ciusca iute si se acopera bine borcanele cu capace, 
-se fierb borcanele intr-o cratita intinsa cu apa timp de un sfert de ora, apoi se scot borcanele si se lasa sa se raceasca acoperite cu prosoape pana cand se racesc bine, 
-cand borcanele sunt reci se depoziteaza in camara cu bunatati pentru iarna si se servesc oricand este pofta de ceva bun si natural facut de mana noastra. 

Sos picat cu rosii si ardei copti, gustos si sanatos, simplu si rapid de preparat, alte retete traditionale romanesti, retete de conserve si muraturi aici, retete de sosuri si dressinguri aici, retete de post aici, pofta buna! 
Ardei copti cu sos de rosii reteta,

Cum se servesc ca o mancare de post simpla rosiile si ardeii copti. Se desface un borcan mic sau mare de rosii si ardei copti, se pune tot continutul intr-un castron si se amesteca cu o ceapa mica taiata marunt si putin ulei, se serveste cu paine proaspata. Iar daca sosul se serveste alaturi de o friptura sau un gratar de carne atunci se adauga in sos doar 1-2 catei de usturoi zdrobiti. Ardei copti la borcan pentru iarna, un preparat pentru iarna care merita incercat cu incredere. 
Ardei cu rosii copate la borcan pentru iarna reteta,

Ardei copti cu rosii copate reteta,