11.08.2019

Chec cu afine reteta

Retete Culinare Chec Sau Pandispan Cu Afine Reteta Desert Simplu Si Rapid De Casa



Chec cu afine reteta,

O reteta foarte gustoasa pentru ceva bun si dulce gatit foarte usor si rapid si acasa in bucatarie este urmatoarea reteta de pandispan cu afine sau chec cu afine. Acest chec pufos si delicios umplut cu multe afine aromate si sanatoase este gata imediat, din urmatoarele ingrediente vom obtine doua tavi de chec 35/25cm. 
Chec cu afine reteta,

Chec cu afine servit cu afine proaspete reteta,

Chec cu afine servit cu dulceata de fructe de padure reteta,

Ingrediente pentru reteta chec 2 tavi 
-5 oua proaspete de tara 
-2 albusuri de ou 
-1 cana faina alba 
-1 cana zahar tos 
-1 lingurita praf de copt 
-1 praf de sare 
-1 lingura ulei de floarea soarelui 
-1 lingurita esenta de migdale 
-2 linguri zahar pudra vanilat pentru ornat 

Ingrediente pentru umplutura de chec 
-200g afine de padure sau de cultura 

Mod de preparare chec pufos cu afine 
-separam ouale in albusuri si galbenusuri, 
-curatam afinele de codite si de alt corp strain daca este cazul si apoi le spalam cu apa rece si le punem intr-o strecuratoare sa se scurga, 
-preparam intai bezeaua din cele 7 albusuri de ou, 
-batem bine albusurile cu un praf de sare pana cand se intaresc, dupa care adaugam jumatate din cantitatea de zahar tos si mixam pana cand zaharul se topeste si se obtine o bezea frumoasa, consistenta care face moturi, 
-mixam galbenusurile impreuna cu un praf de sare si restul de zahar tos, esenta de migdale si uleiul pana cand zaharul este complet dizolvat si obtinem o compozitie cremoasa de galbenusuri, 
-separat amestecam intr-un castronel faina cu praful de copt, 
-peste albusuri adaugam compozitia de galbenusuri si o incorporam, 
-adaugam apoi treptat faina si amestecam usor cu miscari circulare pana cand s-a incorporat complet, 
-incingem cuptorul si pregatim doua tavi de chec tapetate cu hartie de copt, 
-adaugam afinele peste compozitia pregatita anterior si le amestecam usor sa nu se zdrobeasca, 
-turnam apoi compozitia in cele doua tavi de chec si o nivelam usor, lasam timp de cinci minute pana la coacere, 
-coacem tavile in cuptor la 180-200 grade timp de 30-40 minute pana cand sunt gata si trec testul scobitorii, 
-scoatem tavile de chec din cuptor si le acoperim cu un prosop si le lasam sa se raceasca complet, dupa care le putem pudra cu zahar pudra vanilat si le putem taia in felii de dimensiunea dorita, 
-checul cu afine se serveste alaturi de afine, dulceata de afine sau fructe de padure, o cana de lapte sau ceai, ca un desert sau o gustare rapida servita la un mic dejun sau o prajitura aromata. 
Pandispan cu afine de casa reteta,

Chec cu afine desert reteta,

Albusurile adaugate in plus vor oferi o glazura de bezea checului foarte placuta la vedere, dar si cu un gust divin. Pandispan cu afine, cu bezea usor crocanta la exterior, moale, pufos si aromat la interior cu o multime de afine delicioase. 
Pandispan cu afine, un desert special si minunat in timpul verii, un chec cu afine de casa super ok care place imediat, un pandispan pufos plin de afine aromate incredibil de bun. Alte retete traditionale din bucataria romaneasca, retete de chec aici, sau alte retete de dulciuri, prajituri si deserturi aici
Pofta Buna! 
Pandispan cu afine reteta,

Pandispan pufos cu afine reteta,

09.08.2019

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Retete Culinare Peste La Cuptor Cu Sos De Rosii Si Usturoi Reteta De Casa Traditionala Dobrogeana



Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi reteta,

Cum se face un peste la cuptor in sos de rosii urmareste reteta mea rapida, simpla, usoara si foarte gustoasa. Acest fel de mancare cu peste in sos tomat se gateste in special vara atunci cand rosiile romanesti sunt proaspete dar merge si in orice sezon folosind numai suc de rosii. Eu am ales sa prepar un peste macrou care are o carne gustoasa si putine oase, se prepara foarte repede fiind usor de curatat deoarece are intestine putine si solzi foarte mici care nu necesita curatare. 
Macrou la cuptor cu rosii cherry si condimente reteta,

Urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru patru portii de macrou la cuptor in sos de rosii cu usturoi, pentru gatire am folosit un cuptor electric iar durata de preparare este de 40 minute. 

Ingrediente peste la cuptor in sos tomat 
-8 pesti macrou de marime medie 
-1 lingura ulei de floarea soarelui 
-100ml vin rosu sau alb demisec 
-400ml suc de rosii proaspat facut 
-2 rosii mari bine coapte 
-20 rosii cherry 
-4 catei de usturoi 
-1 lamaie mare 
-1 ardei iute 
-1 lingurita sare grunjoasa 
-½ lingurita boia, cimbru si piper macinat 
-patrunjel verde pentru servit 

Mod de preparare macrou la cuptor in sos tomat 
-macroul se curata de intestine si eventual de capete care oricum nu se mananca, apoi se spala bine sub jet de apa rece si se scurg bine de apa, 
-eu am ales un peste de marime medie care mi-au incaput perfect intr-o tava ceramica 35/25cm perfecta pentru gatit la cuptor, am ales un macrou mai dietetic avand grasime mai putina cu toate ca grasimea macroului ii da acestui peste cu carne alba tot gustul, macroul cu cat este mai mare cu atat este mai gras si mai gustos, 
-am condimentat fiecare pește atat la exterior cat si la interior cu sare, piper, cimbru, boia si i-am asezat frumos in tava unsa cu ulei unul langa altul, 
-am umplut burtile pestilor cu rondele de usturoi si feliute de lamaie si i-am dat la cuptor pentru zece minute la 250 grade Celsius, 
Retete cu macrou,

-in acest timp am pasat doua rosii bine coapte, am taiat restul de lamaie feliute si ciusca iute rondele, verdeata am taiat-o marunt, 
-am scos tava din cuptor si am adaugat cantitatea de vin, sucul de rosii si rosiile pasate si am dat tava la cuptor pentru inca 20 minute, 
Preparate din macrou reteta,

-dupa acest timp am scos tava din cuptor, am pus rosiile cherry printre pesti si am ornat cu feliute de lamaie si rondele de ardei iute si am dat tava la cuptor pentru zece minute, 
Preparare macrou la cuptor cu rosii cherry reteta,

-cand totul a fost gata si frumos rumenit deasupra am scos tava din cuptor si am ornat cu patrunjel verde tocat marunt, 
-am servit pestele cald dar este la fel de bun si rece, am asezat pe farfurii cate doi pesti, 3-4 linguri de sos tomat si cateva rosii chery, totul alaturi de paine proaspata si un vin de calitate. 
Macrou la cuptor cu rosii cherry reteta,

Peste macrou in sos marinat, un peste gatit perfect la cuptor cu un sos de rosii si usturoi asa cum trebuie facut, o mancare din bucataria romaneasca indragita in special de iubitorii mancarurilor cu peste, o mancare gatita de casa sanatoasa si consistenta. 
Alte retete traditionale romanesti, retete de peste si preparate din peste aici, sau alte retete cu macrou si aici. Pofta Buna! 
Macrou la cuptor cu sos de vin si rosii cherry reteta,

Peste la cuptor cu sos de rosii si usturoi reteta,