26.05.2019

Snitele de pui reteta

Retete Culinare Snitele Din Piept De Pui Reteta Traditionala De Casa Dobrogeana



Snitele de pui reteta,

Un preparat culinar tare gustos gatit foarte simplu si rapid si acasa in bucatarie este urmatoarea reteta de snitele si anume snitele din piept de pui. Acest preparat din carne de pui este un fel de mancare gatit foarte des in bucataria traditionala romaneasca si foarte apreciat, este servit atat cald sub forma de friptura la masa de pranz alaturi de o garnitura de cartofi prajiti sau piure de cartofi si o salata verde sau salata de varza dulce, cat si rece servit ca o gustare, aperitiv sau sandvis rapid. 
Snitele cu cartofi prajiti si salata reteta,

Cum se face un snitel de pui reusit urmareste reteta mea, ingredientele de mai jos sunt necesare pentru aproximativ 10-12 snitele. Alte preparate asemanatoare, snitele de porc aici sau cordon bleu aici

Ingrediente snitele de pui pane 
-1 piept de pui 
-3 oua 
-4-5 linguri faina 
-100ml lapte sau apa minerala ori plata 
-½ lingurita sare 
-½ lingurita piper negru macinat 
-ulei pentu prajit 

Mod de preparare snitel de pui pane 
-folosim pieptul de pui de la un pui, sau il putem cumpara gata portionat, insa eu prefer sa-l folosesc pe cel de la un pui din motive de prospetime, 
-asa dar pieptul de pui se dezoseaza si se curata de piele, 
-se taie in doua bucati, apoi fiecare se taie in felii cat mai subtiri, 
-se pun bucatile de piept pe un fund de bucatarie, se acopera cu o folie alimentara si apoi se subtiaza batandu-le cu un ciocan special de snitele pe ambele parti, 
-dupa ce am obtinut carnea pentru snitele le condimentam pe ambele parti cu sare si piper, 
-spargem ouale intr-un castron, adaugam putina sare si apoi le batem bine dupa care adaugam faina si lapte si le amestecam bine sa nu faca cocoloase, 
-punem o tigaie cu ulei la incins, 
-luam fiecare snitel si il trecem prin compozitia pane pregatita anterior pana este acoperit complet, apoi il punem in tigaie sa se prajeasca frumos pe ambele parti pana devine auriu, 
-procedam asemanator cu toate snitelele dupa care le scoatem intr-o farfurie pe un servetel sa absoarba surplusul de ulei. 
Snitele reteta,

Snitel de pui reteta,

Snitele de pui, un preparat delicios din carne de pui crocant la exterior si moale si pufos la interior, este atat de bun incat se mananca aproape cu orice, foarte bune, gustoase si sanatoase indragite de toata lumea, de la cei mici pana la cei mari care se pot manca fierbinti alaturi de cartofi prajiti, piure de cartofi si salata verde, de rosii si castraveti, castraveti murati si gogosari in otet. 

Snitelele de pui sunt foarte gustoase si reci sub forma de sandvis cu paine proaspata si branza, sau cu mustar, ketchup sau o maioneza.
Snițele de pui, cele mai des preparate romanesti cu orice ocazie cand vrem ceva bun, gustos si hranitor. Alte retete traditionale, retete de snitele aici sau retete de fripturi aici. Pofta Buna!
Friptura de pui reteta,

22.05.2019

Clatite retete

Retete Culinare Clatite Simple Romanesti Umplute Cu Dulceata Reteta Deserturi Dulci Rapide De Casa



Clatite desert reteta,

Clătite (clătită) un preparat culinar renumit si tare gustos imprumutat cu succes din bucataria frantuzeasca denumit in functie de umplutura sa "crepes" sau "galette", gatit foarte rapid acasa in bucatarie dintr-o compozitie facuta simplu si rapid doar din faina, oua si lapte, sub forma unei foi rotunde si subtiri de aluat coapte de obicei la tigaie. 

Foaia de clatita (foi de clatita) obtinuta se umple dupa gust cu gem, dulceata, ciocolata, zahar, miere, inghetata, sos caramel sau branza dulce si este servita ca un desert, sau servita sub forma de gustare avand o umplutura de branza sarata, carne sau legume. 

In functie de umplutura clatitelor in bucataria romaneasca exista multe specialitati de clătite, cateva exemple: clatite cu dulceata sau gem, clatite cu branza de vaci, clatite cu ciocolata, clatite cu inghetata, clatite brasovene, clatite cu legume, clatite cu carne, etc. 
Clatite retete,

Urmareste reteta mea pentru niste clatite de casa reusite dar si pentru prepararea aluatului pentru clatite care este foarte simplu de realizat. Urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru un numar de 20 clatite subtiri, eu o sa le umplu cu dulceata de visine si dulceata de caise pentru ca asa imi plac dar fiecare poate alege umplutura preferata. 

Ingrediente clatite romanesti 
-2 oua 
-200ml lapte 
-200ml apa minerala 
-300g faina 
-½ lingurita sare 
-1 lingura ulei pentru prajit clatitele 
-1 borcan dulceata pentru umplut clatitele 

Mod de preparare clatite traditionale 
O reteta delicioasa de ceva bun si dulce este urmatoarea reteta de clatite, cum procedam, 
-intr-un castron incapator spargem ouale si le batem spuma impreuna cu putina sare, 
-adaugam deasupra laptele si amestecam, apoi incorporam treptat faina, 
-amestecam bine compozitia formata cu un tel ca sa nu faca cocoloase si la final adaugam apa minerala, 
-dupa ce amestecam bine trebuie sa obtinem o compozitie putin consistenta asemanatoare cu o smantana potrivit de subtire, 
-lasam compozitia de clatite la frigider timp de jumatate de ora pentru a obtine niste clatite pufoase
-dupa acest timp scoatem de la rece aluatul de clatite si il mai amestecam potrivindu-i consistenta, la final el trebuie sa curga dar sa fie legat ca o smantana moale, 
-luam o tigaie intinsa, o incingem bine si adaugam o picatura de ulei, apoi rotim tigaia ca sa se intinda uleiul pe toata suprafata ei, 
-folosim un polonic mai mic si luam din compozitia de clatite si o turnam in tigaie, apoi rotim tigaia repede ca sa se acopere toata suprafata ei cu un strat subtire de aluat, 
-potrivim grosimea dorita a clatitelor, daca le dorim putin mai grosute atunci adaugam putin mai mult din compozitie, 
-coacem clatita pe o parte, apoi o intoarcem si pe cealalta parte si o lasam sa se prajeasca, 
-cand este gata o rasturnam pe o farfurie intinsa si o acoperim cu alta farfurie ca sa ramana calda, 
-procedam asemanator cu restul compozitiei pana cand sunt prajite toate clatitele, 
Clatite pufoase reteta,

-cand toate cele 20 clatite sunt gata punem pe fiecare cate 1-2 lingurite de dulceata si o intindem pana aproape de margine si le rulam sub forma de sul, 
Clatite cu dulceata reteta,

-putem impaturi clatitele si sub alta forma, asemanatoare cu niste sarmale de exemplu, adica rulam putin spre interior marginile din dreapta si din stanga, dupa care rulam clatita
Clatite retete,

-un alt mod de a impaturi clatitele este impachetatul acestora in patru, prin suprapunere in doua si apoi nca o data, 
Clatite traditionale reteta,

-clatitele se asaza frumos intr-un platou si se mai pot presara deasupra cu putin zahar pudra sau merg ornate si cu frisca, apoi se servesc calde dar si reci sunt foarte bune. 
Clatite umplute reteta,

Clatite moi si pufoase umplute cu dulceata de visine, foarte bune si gustoase preparate foarte des fiind un desert de weekend apreciat si asteptat cu nerabdare de toata lumea. 
Clatite cu dulceata sau cu orice alta umplutura, crema nutela, fineti sau branza dulce si stafide, delicioase si aspectuoase care ne bucura cu armonia gustului si a aspectului sau minunat. Alte retete traditionale, retete de dulciuri si deserturi si aiciPofta Buna! 
Clatite de casa reteta,

Clatite subtiri umplute cu dulceata retete,