15.03.2019

Scovergi romanesti reteta

Retete Culinare Scovergi De Post Super Pufoase Reteta Traditionala Romaneasca De Casa Dobrogeana



Scovergi reteta,

Scovergi de casa preparate de post, o gustare de patiserie si ceva bun de mancare care se prepara foarte simplu si usor si acasa in bucatarie, merg servite atat ca un desert cald sau rece, servite pudrate cu zahar sau unse cu gem, dulceata sau miere cat si unse cu o crema de usturoi, crema de branza, sau servite simple sunt grozave. 
Reteta de scovergi de post romanesti este o reteta rapida, sunt moi si gustoase, cum facem scovergi pufoase urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru 12 scovergi
Scovergi de post reteta,

Ingrediente scovergi de post 
-300-350g faina (cat cuprinde) 
-½ cub drojdie (25g) 
-1 lingurita zahar 
-1 ceasca de apa calduta (150ml) 
-1 lingura ulei 
-¼ lingurita sare 
-250ml ulei pentru prajit 

Mod de preparare scovergi reteta de casa 
-intr-un castron pregatim maiaua astfel, faramitam drojdia, adaugam zaharul, putina apa calduta si 1 lingura de faina dupa care le amestecam si lasam sa creasca, 
-dupa ce maiaua a crescut adaugam apa calduta, sare, amestecam bine, ne ungem mainile cu ulei si incepem sa adaugam faina treptat, 
-incepem sa framantam pana cand obtinem un aluat elastic, potrivit de moale care nu se mai lipeste de blat, 
-punem aluatul in castron, il acoperim cu un prosop si il lasam sa cresca intr-un loc calduros timp de 30-45 minute pana cand acesta isi mareste volumul, 
-cand aluatul a crescut il rasturnam pe blatul presarat cu putina faina si il rulam sub forma de sul dupa care il taiem in bucati egale, depinde de marimea scovergilor mie mi-au iesit 12, 
-modelam fiecare bucata de aluat sub forma unei bile pe care apoi o intindem cu vergeaua putin pana devin turtite si au grosimea unui deget, 
-procedam asemanator cu restul de aluat si lasam scovergile sa mai creasca putin pe masa, timp in care vom pune ulei intr-o cratita la incins, 
-cand leiul s-a incins dam focul la moderat, luam o scovearga in maini, o scuturam de faina si o mai intindem putin cu degetele, dupa care o punem la prajit, 
-cand scovearga incepe sa se umfle frumos si sa se prajeasca, o intoarcem si pe cealalta parte, o mai lasam 1-2 minute pana cand se rumeneste usor, dar nu prea tare, atentie la foc sa nu fie prea tare, 
-scoatem scovearga si o asezam vertical intr-un castron in care am pus 2 servetele pentru a absoarbi surplusul de uleiul, 
-prajim si asezam la fel celelate scovergi, le servim imediat cat sunt calde simple sau pudrate cu zahar sau unse cu ce dorim, sunt foarte bune si reci, se pastreaza acoperite cu un prosop si raman proaspete si a doua zi. 

Scovergi pufoase, foarte bune si gustoase, moi si pufoase, cu un gust grozav, simplu, ieftin si rapid de preparat. Scovergile se mananca fierbinti, dar daca cumva ne-au mai ramas si dupa ce s-au racit sunt tot bune chiar si asa. Scovergile de post se pot manca simple sau unse cu gem sau dulceata facuta in casa, sau pudrate cu zahar tos sau pudra. Scovergile sunt un preparat traditional romanesc si au fost si sunt mereu un prilej de bucurie alaturi de cei dragi din familie. Alte retete de post aici sau retete de aluaturi si cocaturi si aici
Pofta Buna! 
Scovergi de casa reteta,

Scovergi pufoase reteta,

Scovergi traditionale romanesti reteta,

13.03.2019

Patrunjel cu lamaie si ghimbir reteta

Reteta Bautura Cu Patrunjel Lamaie Si Ghimbir Retete Culinare Pentru Sanatate



Bautura cu patrunjel lamaie si ghimbir reteta,
Postul Pastelui este un remediu pentru sanatate, este un prilej si o ocazie minunata si eficienta de a ne curata organismul si in special sangele de abuzurile alimentare din anotimpul rece cand alimentatia este mai grea predominand in special in alimentatie cea mai indragita "leguma" adica carnea. Primavara totul inverzeste, deci trebuie consumate in special alimente si preparate verzi care sunt vii si simbolizeaza viata si bineinteles acum se face si mai multa miscare. Posturile de peste an sunt lasate cu un scop de Dumnezeu si ar trebui tinute. 

Stiam de mult timp despre bautura minune preparata la blender din patrunjel proaspat, lamaie si ghimbir, dar ascultand de curand o emisiune pe canal 6 TV - Puterile Secrete - Dragos Iliescu si Aurul Monoatomic, mi-am reamintit-o cu placere si puterea de convingere a distinsului invitat m-a trezit din monotonia sau comoditatea vietii cotidiene, emisiunea poate fi vizionata aici

Reteta naturala este foarte simpla si trebuie incercata de toata lumea, rezultatele sunt multiple si nu sunt eu in masura sa le enumar dar cine vrea sa fie sanatos, energic si plin de viata ar trebui sa incerce macar o cura de cateva zile. Este o bautura vie, este eficienta si recomandata alaturi de un regim alimentar si in cure de slabire deoarece inlatura senzatia de foame, este o bautura vitaminizata natural, ajuta la detoxifierea organismului, iar alaturi de multa miscare face minuni. 
Patrunjel lamaie si ghimbir reteta,

Cum se tine dieta cu patrunjel lamaie si ghimbir si cum se prepara aceasta bautura naturala urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru o persoana in decurs de o zi. Bautura se poate consuma ca atare sau pentru pretentiosi se poate strecura rezultand 500ml bautura verde. Fiecare isi potriveste concentratia dupa gustul sau, sucul se mai poate dilua cu apa dar toata cantitatea trebuia consumata pana seara. 

Ingrediente bautura cu patrunjel si lamaie  
-o legatura patrunjel verde medie 
-o lamaie bio 
-o felie de ghimbir (1cm) 
-800ml apa plata rece 

Mod de preparare bautura cu patrunjel lamaie si ghimbir  
-o legatura de patrunjel frunze cu tulpini se spala sub jet de apa rece apoi se rupe in 2-3 bucati si se pune in vasul de blender, 
-lamaia se spala si ea si se taie bucati cu tot cu coaja apoi se pune langa patrunjel, 
-se taie o felie de ghimbir groasa de 1cm, se curata de coaja si se pune in vasul blenderului alaturi de patrunjel si lamaie, 
-se umple vasul cu apa plata rece cat permite gradatia si se mixeaza timp de doua minute la viteza mare, sau pana cand toate ingredientele sunt bine pasate, 
-se rastoarna compozitia intr-o sita si se strecoara daca se doreste dar dupa parerea mea nu este nevoie, apoi se depoziteaza in vase de sticla, 
-se consuma cate o cana dimineata si seara inainte de masa cu jumatate de ora, sau se imparte si se consupa de trei ori pe zi,
-cura se tine 1-2 saptamani in functie de fiecare,
-mai multe despre patrunjel, indicatii si contraindicatii aici si aici.

Bautura naturala cu patrunjel si lamaie, ceva bun si sanatos, gustos si consistent care tine de foame, o bautura verde care-ti reda pofta si puterea de viata. Alte retete de bauturi naturale denumite in popor ca si leacuri babesti si aici, retete pentru imunitate aici, multă sănătate! 
Bautura naturala reteta,