07.05.2022

Nalangate cu drojdie reteta

Nalangate Cu Drojdie Reteta Gogosi Cu Lingura Cu Oua Si Iaurt Retete Deserturi Dobrogene


Nalangate pufoase cu drojdie reteta gogosi cu lingura dobrogene cu oua si iaurt retete patiserie desert gustare mancare mic dejun de casa,

Desertul copilariei, reteta nalangâte cu drojdie, oua si iaurt, sau gogoși cu lingura, foarte moi si pufoase, dulci si gustoase, aromate si delicioase, un desert de patiserie rapid preparat simplu si usor si acasa in bucatarie, retete deserturi dobrogene, rețeta gogosi cu drojdie, ouă si iaurt. Cum se fac nalangatele urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru aproximativ 35 nalangate.

Nalangate pufoase cu drojdie reteta gogosi cu lingura dobrogene cu oua si iaurt retete patiserie desert gustare mancare mic dejun de casa,

Ingrediente nalangate dobrogene

-500g iaurt
-4 oua
-600g făină
-7g drojdie uscata
-4 pliculete zahăr vanilat
-1 sticluta esenta de vanilie 25ml
-1 lingurita zahar tos pentru drojdie
-1 praf de sare
-1 litru ulei pentru prajit gogosile
-100g zahar pudra vanilat pentru pudrat gogosile

Mod de preparare gogosi dobrogene

Cum se fac gogosile cu lingura urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-reteta de nalangate este foarte simpla, in primul rand se pune drojdia intr-o cana la crescut,
-se poate folosi atat drojdie proaspata cat si drojdie uscata,
-se adauga 2 lingurite de faina, 1 lingurita de zahar si 3 linguri de iaurt caldut,
-se amesteca bine si se lasa drojdia la crescut 10-15 minute,
-se sparg intr-un castron ouale, se adauga un praf de sare, pliculetele de zahar vanilat, sticluta cu esenta de vanilie si se mixeaza ouale spuma,
-cand zaharul este dizolvat se pune iaurtul si drojdia activata,
-se mixeaza si se incorporeaza treptat faina pana cand se obtine un aluat moale dar consistent, ca o smantana groasa care curge greu,
-se lasa aluatul la dospit 20 minute, apoi cu lingura inmuiata in apa se ia din aluat si se pune la prajit in uleiul incins,
-nalangatele se prajesc la foc mediu pana cand devin aurii, apoi se scot cu paleta si se scurg bine de ulei,
-se pudreaza imediat cat sunt calde cu zahar pudra vanilat si se asaza pe platou,
-nalangatele nu se prajesc la foc tare deoarece vor ramane crude la interior iar exteriorul se va arde,
-iar aluatul nu se face prea moale deoarece vor iesi grase si uleioase,
-se servesc calde sau reci, simple sau cu lapte sau iaurt, ca o gustare sau desert, la mic dejun alaturi de cafea, pofta buna!
Alte retete traditionale romanesti, retete de gogosi aici, retete de deserturi aici, retete de patiserie aici, retete bisericesti aici.
Nalangate pufoase cu drojdie reteta gogosi cu lingura dobrogene cu oua si iaurt retete patiserie desert gustare mancare mic dejun de casa,

Nalangate pufoase cu drojdie reteta gogosi cu lingura dobrogene cu oua si iaurt retete patiserie desert gustare mancare mic dejun de casa,