01.05.2023

Prajitura Raioasa de post reteta

Raioasa De Post Reteta Prajitura Frageda Cu Gem Si Nuca Retete Prajituri De Casa


Raioasa de post in doua straturi reteta prajitura frageda cu nuca si gem retete deserturi si prajituri de casa,

Prajitura Raioasa cu doua straturi reteta de post, reteta prajitura frageda de post umpluta cu gem si nuca, un desert de casa simplu si usor de preparat cu putine ingrediente, retete deserturi si prajituri de casa din bucataria romaneasca, ingredientele sunt pentru o tava dreptunghiulara cu diametrul de 35/24cm cu prăjitură râioasă.

Raioasa de post in doua straturi reteta prajitura frageda cu nuca si gem retete deserturi si prajituri de casa romanesti,
Raioasa de post in doua straturi reteta prajitura frageda cu nuca si gem retete deserturi si prajituri de casa,

Raioasa de post in doua straturi reteta prajitura frageda cu nuca si gem retete deserturi si prajituri de casa,

Ingrediente prajitura frageda cu nuca si gem

-1 borcan de 800g gem sau magiun de prune
-550g faina
-120g miez de nuca
-200ml apa calda
-200ml ulei
-200g zahar
-1 pliculet 12g praf de copt
-2 linguri otet
-2 linguri esenta de vanilie
-¼ lingurita sare

Mod de preparare prajitura raioasa de post

Cum se face prajitura raioasa de post urmareste reteta mea, reteta video este si pe YouTube aici,

-cum se face acest desert si aceasta prajitura romaneasca,
-intr-un vas se amesteca la inceput apa calduta, uleiul, zaharul, vanilia, otetul si sarea,
-cand zaharul este dizolvat se adauga faina amestecata inainte cu praful de copt,
-se framanta aluatul cu mana sau cu un mixer, aluatul final trebuie sa fie moale pentru a fi aluatul mai fraged,
-se pastreaza la frigider 30 minute pentru a se putea lucra cu el apoi se imparte in doua,
-prima bucata se intinde pe blatul de lucru uns cu putin ulei intr-o foaie dreptunghiulara de marimea tavii de cuptor,
-se indreapta si se taie la dimensiunea tavii apoi se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt,
-aluatul ramas dupa taiere se pastreaza la congelator,
-peste foaia de aluat din tava se intinde frumos jumatate din cantitatea de gem de prune iar deasupra se presara jumatate din miezul de nuca macinat fin si grosier,
-deasupra se asaza a doua foaie pregatita identic ca prima foaie,
-aluatul ramas dupa taiere se pastreaza si el la congelator,
-se intinde frumos deasupra restul de gem si se presara restul de nuca,
-deasupra se da pe razatoarea mare aluatul ramas si pastrat la congelator,
Raioasa de post in doua straturi reteta prajitura frageda cu nuca si gem retete deserturi si prajituri de casa,

-se da tava la cuptor pentru 50-60 minute la 200 grade celsius, pana cand prajitura se rumeneste frumos,
Raioasa de post in doua straturi reteta prajitura frageda cu nuca si gem retete deserturi si prajituri de casa,

-se lasa sa se raceasca si apoi se taie bucati la dimensiunea dorita,
-foile sunt fragede iar gemul aproape intarit ca o caramea, dar farmecul sunt bucatile de aluat crocant de deasupra,
-se poate folosi dupa preferinta gem sau magiun fara zahar, pofta buna!
Raioasa de post in doua straturi reteta prajitura frageda cu nuca si gem retete deserturi si prajituri de casa,

Raioasa de post in doua straturi reteta prajitura frageda cu nuca si gem retete deserturi si prajituri de casa,

Raioasa de post in doua straturi reteta prajitura frageda cu nuca si gem retete deserturi si prajituri de casa romanesti,

Raioasa de post in doua straturi reteta prajitura frageda cu nuca si gem retete deserturi si prajituri de casa romanesti,