05.02.2021

Cornuri sarbesti cu branza reteta

Retete Culinare Cornuri Sau Chifle Sarbesti cu Branza Sarata Cu Aluat Fraged Si Pufos Reteta De Casa Traditionala


Cornuri sarbesti cu branza reteta de casa traditionala cu aluat dospit fraged si pufos din faina lapte iaurt drojdie oua si untura retete culinare de patiserie cornulete chifle mancare gustare desert sarat,

Cum se fac cele mai fragede si mai moi cornuri, cornulete si chifle de casa umplute cu branza sarata, un preparat culinar de patiserie gustos, delicios si consistent din bucataria sarbeasca foarte simplu de realizat cu cateva ingrediente.

Cornuri sarbesti cu branza si untura reteta de casa traditionala cu aluat dospit fraged si pufos din faina lapte iaurt drojdie si oua retete culinare de patiserie chifle cornulete mancare gustare deserturi sarate,

Cornuri sarbesti cu branza sarata reteta de casa traditionala cu aluat dospit fraged si pufos din faina lapte iaurt oua drojdie si untura retete culinare de patiserie mancare chifle cornulete gustare desert sarat,

Ingrediente chifle sarbesti cu branza

-25g drojdie de bere proaspata
-550g faina alba
-2 oua de tara mari
-1 lingurita zahar tos
-½ lingurita sare grunjoasa
-100g iaurt de casa
-60ml lapte de vaca
-5 lingurite untura de porc
-60ml ulei de floarea soarelui
-100g branza telemea de vaca

Mod de preparare cornuri sarbesti cu branza

Cum se fac chiflele sau cornurile sarbesti, o reteta simpla si usoara de casa dintr-un aluat dospit foarte fraged preparat cu faina, lapte, drojdieoua, iaurt si untura, plus o umplutura de branza sarata, la final rezultand un desert sarat imposibil de refuzat. Din ingredientele de mai sus ies 12 cornuri sârbești care raman pufoase si fragede multe zile, cum se procedeaza pas cu pas:
-drojdia se faramiteaza intr-un pahar, se adauga zahar si se toarna deasupra lapte caldut, se amesteca bine pana cand se dizolva toate ingredientele,
-se acopera paharul cu un capac si se lasa cinci minute sa actioneze drojdia,
-se pune faina intr-un castron incapator, se adauga la mijloc intr-un cuib drojdia crescuta si apoi pe rand restul ingredientelor: ouale, sarea, iaurtul, uleiul si se amesteca bine pana cand se obtine un aluat potrivit de moale,
-se framanta bine aluatul pana cand este gata, dupa care se ruleaza sub forma unui sul si se taie in sase bucati,
-fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma de bila, dupa care se asaza pe blatul de lucru presarat cu faina,
-intre timp se faramiteaza branza intr-o farfurie cu ajutorul unei furculite, iar untura trebuie sa fie topita la temperatura camerei,
-se presara blatul cu faina si se intinde fiecare bila de aluat sub forma unui cerc de diametrul unei farfurii,
-dupa ce s-au intins toate cele sase foi se unge prima foaie cu untura pe toata suprafata, dupa care se asaza deasupra ce-a de-a 2-a foaie care se unge la fel si se procedeaza asemanator pana cand se suprapun toate foile, avand grija ca foaia de deasupra sa nu fie unsa,
-se presara cu faina tortul de aluat obtinut, dupa care se intinde bine cu vergeua pana cand se subtiaza si se obtine o foaie mare potrivit de groasa,
-foaia obtinuta se taie in raze la fel ca la cornulete, in final se obtin 12 bucati din care se vor modela 12 cornuri cu branza,
Aluat fraged cu untura si branza sarata reteta traditionala din bucataria sarbeasca preparat cu lapte faina iaurt drojdie si oua retete culinare de patiserie traditionale de casa,

-in exteriorul fiecarei bucati se pune cate o lingurita plina de branza sarata sfaramata, dupa care se ruleaza strans spre interior pana cand se obtine un corn sarbesc cu branza,
Chifle sarbesti preparare reteta de casa sarbeasca cu aluat fraged si pufos facut din faina lapte iaurt oua drojdie si untura umplute cu branza sarata retete culinare cornuri cornulete mancare deserturi sarate aperitive,

-se procedeaza asemanator cu restul aluatului pana cand se vor obtine 12 cornuri sau chifle cu branza,
-se iau 2 tavi dreptunghiulare, se tapeteaza cu hartie de copt si se asaza cate sase cornuri in fiecare tava lasand spatiu intre ele,
Cornuri preparare reteta de casa sarbeasca cu aluat fraged si pufos facut din faina lapte iaurt oua drojdie si untura umplute cu branza sarata retete culinare chifle cornulete mancare deserturi sarate aperitive,

-se lasa cornurile la crescut in tava timp de o ora, dupa care se coc in cuptorul preincalzit timp de 20 minute la 250 grade celsius,
Cornuri de casa preparare reteta de casa sarbeasca cu aluat fraged si pufos facut din faina lapte iaurt oua drojdie si untura umplute cu branza sarata retete culinare cornulete mancare chifle painici deserturi sarate aperitive,

-cand sunt gata se scot din cuptor, se acopera cu un stergar si se mai lasa putin sa se raceasa, apoi se pot manca fierbinti, dar si dupa ce s-au racit fiind la fel de bune si gustoase.
Cornuri cu branza sarbesti reteta de casa traditionala rapida cu aluat dospit fraged si pufos cu faina drojdie lapte iaurt oua si untura de porc retete culinare de patiserie chifle cornulete mancare gustare desert sarat,

Chifle sarbesti cu branza sarata de vaca si untura de porc reteta de casa traditionala cu aluat dospit fraged si pufos din faina lapte iaurt drojdie si oua retete culinare de patiserie mancare cornuri cornulete gustari desert sarat,

Se servesc simple sau alaturi de un pahar cu lapte sau iaurt reprezentand un desert sarat si o gustare rapida, sunt foarte bune, gustoase, aromate si hranitoare, merita incercate macar o data. Alte retete traditionale romanesti, retete de patiserie aici, retete deserturi aici, retete din bucataria internationala aici, retete cu untura aici, retete aperitive aici, poftă bună!
Chifle sarbesti cu branza sarata reteta de casa traditionala cu aluat dospit fraged si pufos din faina lapte iaurt oua drojdie si untura retete culinare de patiserie cornulete cornuri mancare gustare desert sarat,

Chifle sarbesti cu branza de vaca reteta de casa traditionala cu aluat dospit fraged si pufos din faina lapte drojdie iaurt oua si untura de porc retete culinare de patiserie cornulete cornuri mancare gustare desert sarat,

Cornuri reteta de casa traditionala sarbeasca umplute cu branza sarata de vaca si preparate cu aluat dospit fraged si pufos din faina lapte drojdie iaurt oua si untura de porc retete culinare de patiserie cornulete chifle mancare gustare desert sarat,

Chifla sarbeasca cu branza sarata reteta de casa traditionala cu aluat dospit fraged si moale din faina lapte iaurt oua drojdie si untura retete culinare de patiserie cornulete chifle cornuri mancare gustare desert sarat,

04.02.2021

Peste umplut cu spanac reteta

Reteta Peste Macrou Umplut Cu Ceapa Si Spanac Prajit Rapid La Tigaie Retete Si Preparate Culinare De Casa Pescaresti


Peste umplut cu spanac reteta traditionala pescareasca dobrogeana retete culinare de casa mancaruri macrou prajit rapid la tigaie,

Reteta macrou cu spanac la tigaie, o mancare de peste foarte gustoasa si satioasa, un preparat culinar pescaresc din bucataria dobrogeana gatit in bucatarie cu pește proaspat umplut cu ceapa si spanac si prajit rapid in ulei.


Ingrediente peste umplut cu spanac

-2 pesti macrou mari
-1 ceapa normala
-100g spanac baby
-100ml ulei de floarea soarelui pentru prajit
-2 linguri ulei de masline pentru umplutura
-1 lingura faina
-½ lingurita sare
-¼ lingurita cimbru uscat
-¼ lingurita piper macinat
-¼ lingurita boia de ardei dulce
-¼ lingurita fulgi de ardei iute

Mod de preparare macrou umplut cu spanac

Cum se face pestele umplut cu spanac urmareste reteta mea simpla si usoara, un peste prajit cu un gust mai special, cum se procedeaza:
-pestii macrou proaspeti sau congelati se curata de capete si intestine,
-se spala cu apa rece, se scurg bine apoi se presara cu sare atat la exterior cat si la interior,
-se lasa pestii timp de 20 minute sa intre sarea in ei timp in care se pregateste umplutura de spanac,
-ceapa se curata si se taie marunt, spanacul baby se spala sub jet de apa rece si se lasa la scurs,
-se incinge putin ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa pana devine sticloasa,
-se pun condimentele si plantele aromatice enumerate mai sus si se amesteca bine in ceapa,
Ceapa calita la tigaie reteta,

-se adauga spanacul si se amesteca pe foc timp de 2-3 minute pana cand se inmoaie,
Spanac calit la tigaie cu ceapa reteta de casa dobrogeana traditionala pescareasca pentru peste macrou umplut si prajit,

Spanac cu ceapa la tigaie reteta de casa dobrogeana traditionala pescareasca pentru peste macrou umplut si prajit,

-se opreste focul si se lasa umplutura sa se racoreasca putin, apoi se umplu cu ea burtile pestilor si se prind cu scobitori,
Peste macrou umplut cu ceapa si spanac reteta de casa pescareasca dobrogeana prajit rapid la tigaie,

-se trec pestii prin faina si se prajesc la tigaie in ulei incins, se intorc pe ambele parti iar cand sunt frumos rumeniti se scot pe farfurii,
Macrou prajit la tigaie umplut cu ceapa si spanac reteta traditionala pescareasca dobrogeana retete culinare de casa mancaruri rapide cu peste si legume,

Peste prajit la tigaie umplut cu ceapa si spanac reteta traditionala pescareasca dobrogeana retete culinare de casa mancaruri rapide cu macrou si legume,

-se servesc imediat cat timp sunt calzi cu paine de casa, mujdei de usturoi si o salata verde cu spanac, dar sunt foarte buni si dupa ce s-au racit.
Alte retete culinare traditionale romanesti, mancaruri cu peste aici, retete cu spanac aici, retete cu macrou aici, poftă bună!
Macrou umplut cu spanac reteta traditionala pescareasca dobrogeana retete culinare de casa mancaruri rapide cu peste prajit si legume la tigaie,