21.11.2020

Bors de peste reteta

Retete Culinare Bors De Peste Cu Legume Orez Si Rosii Cherry Reteta De Casa Traditionala

 
Bors de peste reteta,

Ciorba de crap si caras proaspat, foarte buna, gustoasa si aromata, cu un gust delicios de peste de apa dulce acrita cu bors natural de casa si mancata calda cu ardei iute, care te incanta si te rasfata cu gustul ei divin si te face sa mai vrei inca o portie. Cum se face ciorba de peste sau borsul de peste urmareste reteta mea simpla, usoara si rapida, urmatoarele ingrediente sunt pentru 4-5 portii de ciorbă de pește.
Bors de peste cu rosii cherry reteta,

Ciorba de peste reteta,

Ingrediente bors de peste
-2 carasi proaspeti maricei
-1 pui de crap mic de marimea carasilor
-1 ceapa potrivita
-1 morcov tanar
-½ ardei gras galben
-½ ardei kapia rosu
-8 rosii cherry bine coapte
-500ml apa
-1,5l bors acru de casa
-½ lingurita sare grunjoasa
-1 lingura orez
-¼ legatura leustean proaspat
-¼ legatura marar proaspat
-¼ legatura patrunjel proaspat
Caras reteta,

Mod de preparare bors de peste cu legume
-cum se face un bors de peste traditional dobrogean, foarte simplu, in jumatate de ora este gata,
-se aleg doi carasi proapeti mai mari si un pui de crap de marimea carasilor,
-se curata pestii de solzi, intestine si branhii, dupa care se spala bine cu apa rece si apoi se scurg,
-se portioneaza fiecare pește si li se taie capul, trunchiul si coada, dupa care se presara cu sare in interior si la exterior si se pastreaza la frigider timp de 30 minute sa-si traga sare,
Peste reteta,

Peste caras reteta,

-pentru bors vom opri capetele si cozile care vor face ciorba de peste foarte gustoasa, dar bineinteles ca se poate pune si trunchiul,
-curatam legumele, le spalam bine si apoi le taiem cubulete, rosiile le lasam intregi,
-intr-o cratita punem legumele si orezul, le acoperim cu apa si le lasam sa fiarba,
-in acelasi timp punem separat o alta cratita cu borsul la fiert,
-cand legumele au fiert scoatem rosiile, adaugam borsul fiert si apoi bucatile de peste de la rece,
-rosiile le curatam foarte usor de coaja, le taiem sferturi si le punem inapoi in cratita,
-lasam sa fiarba impreuna maxim cinci minute, doar pana cand ochiul de la peste se albeste,
-gustam si potrivim gustul de sare daca mai este nevoie, apoi oprim focul si adaugam verdeata proaspata tocata marunt si acoperim cratita cu capac,
-lasam timp de cinci minute ciorba sa se linisteasca apoi putem servi, amestecam usor apoi asezam pe farfurii cate doua bucati de peste, 2-3 polonice de zeama, ornam cu verdeata deasupra si un ardei iute alaturi,
-dar borsul il putem servi si traditional ca in Delta Dunarii in bucataria lipoveneasca, sau asa cum il mananca pescarii, se separa carnea de zeama, punem toate bucatile de carne de peste intr-un castron si il asezam in mijlocul mesii, iar separat de jur imprejur in farfurii se pune doar zeama,
-sa nu lipseasca painea de casa proaspata, mamaliga aburinda si o bautura buna.
Bors de peste de casa reteta,

Bors de caras reteta,

Borș de peste crap si caras, o ciorba pescareasca si un preparat culinar traditional dobrogean de exceptie, se mananca fierbinte ornat cu multa verdeata, cu un ardei iute alaturi si imediat cat timp este proaspata pentru a te bucura de prospetimea si dulceata pestelui.
Bors din cap de peste reteta,

Un bors de peste gatit bine are o consistenta de racitura de peste cand este rece de la frigider.
Racitura de peste reteta,

Mentionez ca reteta mea este gatita in timpul postului cand este dezlegare la peste, deci nu este dreasa cu oua cum ar trebui facuta reteta traditionala si ar arata mult mai bine. Alte retete traditionale romanesti, retete de peste si preparate din peste aici, retete borsuri si ciorbe aici, retete ciorbe de peste aici, pofta buna!
Bors de crap reteta,

Corba de caras reteta,

Ciorba din cozi de peste reteta,

Ciorba de crap reteta,

Ciorba de peste cu mamaliga reteta,

Bors de peste cu ardei iute reteta,