30.09.2020

Paste cu rosii cherry si cascaval reteta

Retete Culinare Spaghete Rapide Cu Rosii Cherry Si Cascaval Reteta De Casa


Paste cu rosii cherry si cascaval reteta,

O mancare delicioasa pe baza de paste si rosii este urmatoarea reteta de spaghete cu rosii cherry si cascaval, un preparat culinar din paste fainoase foarte gustos si rapid de gatit in orice bucatarie. Cum se fac pastele cu sos de rosii urmareste reteta mea simpla si usoara, urmatoarele ingrediente sunt pentru doua portii de paste cu sos tomat.
Paste reteta,

Spaghete cu rosii cherry si cascaval reteta,

Ingrediente paste cu rosii cherry si cascaval
-200g spaghete
-500g rosii cherry
-50ml ulei de masline
-50g cascaval
-2 catei de usturoi
-1 lingurita pasta de tomate
-1 lingurita busuioc uscat
-½ lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita zahar
-½ lingurita piper macinat

Mod de preparare spaghete cu rosii cherry si cascaval
-cum se fac niste spaghete traditionale italiene reusite urmareste reteta mea,
-cum se procedeaza, in primul rand se pregatesc toate ingredientele,
-rosiile cherry se taie pe jumatate,
-cateii de usturoi se curata de coaja si se taie marunt,
-cascavalul de da pe razatoarea mica,
-se pune suficienta apa cu sare la fiert pentru spaghete,
-se incinge putin ulei intr-o tigaie incapatoare si se pune usturoiul si rosiile,
Rosii cherry la tigaie reteta,

-se pun spaghetele la fiert conform prospectului de pe ambalaj,
-se acopera tigaia cu capac si se inabuse rosiile timp de cinci minute sau pana cand rosiile s-au inmuiat bine,
Sos de rosii cherry reteta,

-se adauga dupa gust putin bulion si condimente: sare, zahar, busuioc si piper macinat,
-se amesteca periodic iar dupa doua minute se pun spaghetele si un polonic mic din apa in care au fiert,
Spaghete cu rosii reteta,

Paste cu rosii reteta,

-se amesteca bine iar dupa doua minute se pune cascavalul ras si se opreste focul,
Paste cu rosii si cascaval reteta,

Spaghete cu rosii si cascaval reteta,

-se amesteca pastele bine pana cand tot cascavalul s-a topit si s-a incorporat in paste,
-se servesc imediat cat sunt calde ornate cu cascaval ras, dar sunt foarte bune si dupa ce s-au racit.
Alte retete traditionale, retete cu paste si preparate din paste aici, retete din bucataria internationala aici, mancaruri cu legume aici, pofta buna!
Spaghete reteta,

Mancaruri cu paste reteta,

Paste reteta,

26.09.2020

Zacusca reteta

Retete Culinare Zacusca Rapida Cu Vinete Si Ardei Reteta Traditionala De Casa Pentru Iarna


Zacusca de vinete reteta,

Cum se face zacusca traditionala romaneasca, un fel de mancare gustos pe baza de legume proaspete, se poate gati atat pentru iarna sub forma de conserva dar si foarte rapid de vara, se serveste intinsa pe paine sub forma de gustare, aperitiv, dar si ca garnitura langa o friptura la gratar. Cum se face zacusca de vinete de casa urmareste reteta mea simpla si usoara, urmatoarele ingrediente sunt pentru patru borcane de 400ml de zacusca de legume.
Zacusca de legume reteta,

Zacusca pe paine reteta,

Ingrediente zacusca de vinete
-1kg vinete
-1kg ardei capia
-1kg rosii bine coapte
-½ kg ceapa
-200ml ulei
-1 ardei iute
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita zahar
-1 lingurita piper boabe
-1 lingurita boia de ardei dulce
-2 foi de dafin
-4 borcane de 400ml

Mod de preparare zacusca de vinete cu ardei
-se aleg legume romanesti, toate legumele se spala cu apa rece si se sterg cu un prosop,
-rosiile se curata de cotor si se taie bucati, apoi se mixeaza pana se obtine un suc de rosii, care se fierbe timp de cinci minute,
-vinetele si ardeii se pun la copt pe un gratar afara la aer liber, dar merg foarte bine si pe aragaz in bucatarie,
-cele mai gustoase vinete sunt cele coapte la flacara, deci se pun direct pe flacara aragazului si se intorc pe toate partile pana cand sunt bine coapte,
-cand sunt gata se iau de pe foc, se lasa pe o tava cinci minute sa se racoreasca, apoi se taie pe jumatate si cu o lingura li se aduna tot miezul,
-ardeii se coc la tigaie sau pe pe o tabla speciala pentru copt legume,
-cand sunt gata se scot intr-un castron si se acopera cu capac sau cu folie alimentara pentru cinci minute sa se abureasca, apoi se curata de coaja, cotor si seminte, avand grija sa le pastram zeama care este foarte gustoasa,
-atat vinetele cat si ardeii kapia se mixeaza separat cu un blender vertical doar cateva secunde fara a le terciui,
-se incinge ulei intr-un ceaun si se caleste ceapa taiata mic pana devine sticloasa, apoi se adauga vinetele, ardeii si sucul de rosii,
-se condimenteaza dupa gust cu sare, boia de ardei dulce, piper boabe si foi de dafin,
-se adauga ciusca iute crestata pe jumatate si se fierbe zacusca minim 30 minute pana se leaga,
Zacusca de vinete cu ardei reteta,

Zacusca traditionala reteta,

-cand este gata se poate servi imediat cat este calda dar ca orice preparat de post este foarte buna si rece,
-sau se pune zacusca fierbinte in borcane si se acopera imediat cu capace, apoi se fierb borcanele timp de 15 minute intr-o cratita cu apa, astfel vor tine peste iarna.
Zacusca de vinete de vara reteta,

Zacusca este un preparat traditional romanesc, foarte buna, gustoasa si sanatoasa, nelipsita din camara oricarei gospodine care se respecta, zacusca poate fi mancata in perioadele de post, dar poate fi servita si iarna in preajma Craciunului asezata pe un platou rustic din lemn alaturi de alte preparate traditionale romanesti din carne de porc, sunca, toba, lebar, sorici, branza buna de oaie sau vaca si ceapa rosie.
Alte retete traditionale, retete de zacuscă aici, retete de post si preparate de post aici, mancaruri cu legume aici, retete conserve aici, retete aperitive aici, pofta buna!
Zacusca de vinete pentru iarna reteta,

Zacusca reteta,

Mancare de legume reteta,