06.10.2020

Tocanita de ceapa cu pui afumat reteta

Retete Culinare Tocanita De Ceapa Cu Carne De Pui Afumata Reteta De Casa Traditionala


Tocanita de ceapa cu pui afumat reteta,

O mancare gatita din bucataria romaneasca foarte indragita de iubitorii mancarurilor cu sos este tocanita de ceapa, un preparat culinar gustos care merge gatit atat simpla dar si cu orice fel de carne. Deoarece cea mai buna si mai des intalnita tocanita este tocanita de pui, va propun o reteta de tocanita cu pui afumat care este si mai buna. Cum se face tocanita de ceapa cu afumatura urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru patru portii de tocăniță.
Tocanita traditionala reteta,

Tocanita de ceapa cu pulpe de pui afumate reteta,

Ingrediente tocanita de ceapa cu pui afumat
-2 pulpe de pui afumate mari
-1kg ceapa
-50ml ulei
-3 linguri bulion
-2 lingurite faina
-500ml apa
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita zahar
-1 lingurita boia de ardei dulce
-1 lingurita marar uscat
-1 frunza de dafin
-½ lingurita patrunjel uscat
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurta piper boabe
-¼ lingurita piper macinat
Pulpe de pui afumate reteta,

Mod de preparare tocanita de ceapa cu pulpe de pui afumate
-pulpele de pui afumate se taie pe jumatate,
-ceapa se curata si se taie fideluta,
-faina se amesteca intr-o ceasca cu putina apa pana devine pasta,
-cea mai buna tocanita se face la ceaun,
-se incinge putin ulei intr-un ceaun si se caleste la inceput ceapa pana devine sticloasa,
Ceapa calita reteta,

-se adauga apoi o lingurita de sare si una de zahar si se amesteca,
-dupa doua minute se pune carnea de pui si se amesteca periodic timp de cinci minute,
Ceapa cu pui afumat la ceaun reteta,

-se adauga pasta de tomate si condimente dupa gust, eu am pus dafin, boia dulce, piper boabe si macinat, cimbru, patrunjel si obligatoriu marar,
Tocanita de ceapa cu pui preparare reteta,

Tocanita de casa preparare reteta,

-se adauga putina faina dizolvata in apa si se amesteca rapid, apoi se completeaza cu apa,
-se mai pune putin bulion daca mai trebuie si se continua fierberea aproximativ 15-20 minute pana se formeaza un sos consistent si tare gustos,
Tocanita de ceapa cu carne de pui reteta,

-carnea de pui afumata fiind un mezel nu trebuie prea mult fiarta, cand tocana este gata se gusta si se mai potriveste gustul de sare si se opreste focul,
-tocanita de ceapa cu afumatura se serveste calda, dar foarte buna este si rece, cu paine proaspata sau traditional cu mamaliguta.
Alte retete traditionale romanesti, retete de tocanite si tocane aici, mancaruri cu carne aici, retete cu pui si preparate din pui aici, retete mamaliga de casa aici, pofta buna!
Tocanita de pui reteta,

Tocanita de ceapa reteta,

Tocanita reteta,

02.10.2020

Gogosari cu conopida in otet reteta

Retete Culinare Gogosari Intregi Umpluti Cu Conopida In Otet Pentru Iarna Reteta De Casa


Gogosari cu conopida in otet reteta,

Gogosari umpluti cu conopida fara fierbere si fara conservanti sau E-uri murati in otet cu saramura pentru iarna, o conserva minunata care n-ar trebui sa lipseasca din nicio bucatarie, gustosi si frumos colorati pastrandu-si culoarea si textura chiar si 2-3 ani daca mai raman bineinteles, crocanti si acrisori atat cat trebuie, parfumati si foarte aromati mergand serviti oricand ca o garnitura langa orice mancare gatita sau friptura la cuptor sau la gratar. Cum se pun gogosarii cu conopida la murat urmareste reteta mea simpla si usoara, urmatoarele ingrediente sunt pentru un borcan de 3l.
Gogosari cu conopida in otet pentru iarna reteta,

Gogosari cu conopida reteta,

Ingrediente gogosari cu conopida pentru iarna
-1kg gogosari potriviti ca marime (6-9 gogosari)
-500g conopida proaspata alba la culoare
-2 litri apa pentru saramura
-2 linguri sare mare pentru muraturi neiodata
-4 linguri zahar
-200ml otet de 9 grade (1 cana)
-1 lingurita piper boabe
-1 radacina de hrean
-5 foi de dafin
-1 borcan de 3l

Mod de preparare gogosari cu conopida in otet pentru iarna
-se aleg gogosari proaspeti potriviti ca marime care incap in borcan,
-se spala gogosarii sub jet de apa rece si se curata de cotor si seminte,
-conopida proaspata si alba la culoare fara pete maronii se spala cu apa rece si se desface in buchetele,
-se umple fiecare gogosar cu buchetele de conopida,
-se pune apa la fiert pentru saramura in care se adauga o lingura plina de sare mare neiodata pentru muraturi la litrul de apa si doua linguri de zahar tos la litrul de apa,
-saramura se fierbe 2-3 minute apoi se opreste focul,
-hreanul se curata si se taie dupa preferinta rondele sau bastonase,
-se asaza frumos gogosarii in borcan, iar printre ei se pun bucati de hrean, boabe de piper si foi de dafin,
-cand borcanul s-a umplut se toarna saramura fierbinte pana se umple borcanul apoi se acopera bine cu capac,
Gogosari umpluti cu conopida reteta,

Gogosari in otet reteta,

-se intoarce borcanul pentru a se verifica integritatea capacului si daca este ok se lasa borcanul sa se raceasca in voie dupa care se depoziteaza in camara cu bunatati pentru iarna,
Camara cu bunatati retete,

-se pastreaza in camara la o temperatura constanta feriti de razele soarelui, iar dupa 2-3 saptamani gogosarii se pot manca,
-dar gogosarii se mai pot pune si taiati pe jumatate incapand mult mai multi in borcan,
-sau se pun gogosari intregi iar in golurile ramase se pun jumatati de gogosari umplute cu conopida, asa cum am procedat eu,
-alta reteta de gogosari in otet si aici.
Alte retete traditionale romanesti, retete de conserve si muraturi aici, retete de aperitive si garnituri aici, pofta buna!
Gogosari cu conopida pentru iarna reteta,

Gogosari cu conopida reteta,

Gogosari murati reteta,

Gogosar umplut cu conopida reteta,