22.02.2020

Piept de rata la cuptor reteta

Retete Culinare Friptura Din Piept De Rata La Cuptor Cu Cartofi Prajiti Reteta De Casa Dobrogeana Traditionala



Piept de rata la cuptor reteta,

O friptura la cuptor delicioasa cu o carne gustoasa este urmatoarea reteta cu piept de rata si anume piept de rata la cuptor cu cartofi prajiti si gogosari in otet. Friptura de rata este foarte simpla de realizat si se prepara foarte repede fiind si o mancare rapida. Cum se face corect pieptul de rata urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru doua portii.
Friptura din piept de rata reteta,

Ingrediente piept de rata la cuptor 
-1 piept de rata intreg 
-¼ lingurita sare, cimbru si piper macinat 
-2 cartofi mari pentru garnitura 
-2 gogosari murati pentru servit 

Mod de preparare friptura din piept de rata 
-pieptul de rață se taie pe jumatate rezultand doua bucati de piept egale, 
-se curata de grasimea in exces care atarna iar la final pielea trebuie sa fie la dimensiunea carnii, se curata si de pielitele care sunt pe partea fara piele, 
-pielea de pe pieptul de rata se cresteaza usor cu un cutit subtire, 
-se pune pieptul de rata astfel pregatit intr-o tigaie de fonta rece cu pielea in jos, iar carnea fara piele de deasupra se condimenteaza dupa gust cu sare, cimbru si piper macinat, 
Piept de rata retete,

-se lasa asa pieptul de rata sa intre aromele in el timp de zece minute timp in care se pregatesc cartofii, 
-se curata rapid cartofii si se taie dupa preferinta mai grosi sau mai subtiri, 
-se incinge ulei intr-o tigaie si se pun cartofii la prajit, 
-dupa ce cartofii sunt la prajit se aprinde cuptorul care trebuie sa fie cald, 
-se da foc la aragaz si se pune tigaia cu pieptul de rata la prajit, 
-se prajeste pieptul de rata cu pielea in jos la foc mediu timp de cinci minute, o sa lase grasime iar pielea o sa prinda o culoare placuta de prajit, 
-dupa acest timp se intoarce pieptul cu pielea in sus pentru un minut, 
-se intoarce iar cu pielea in jos si se da la cuptor la 180 grade celsius pentru 6-10 minute, in functie de cat de bine dorim sa fie gatit, mie imi place piept de rata in sange asa ca l-am tinut doar sase minute in cuptor, 
Piept de rata reteta,

-cand pieptul este preparat dupa gustul fiecaruia se scoate din cuptor pe un fund de bucatarie cu pielea in sus si se lasa doua minute sa se linisteasca, 
-eventual i se poate unge pielea rumenita cu unt sau grasime de rata din tigaie ca sa ramana moale, 
-se scot cartofii prajiti pe farfurii, se asaza si felii de gogosari murati, iar alaturi se pune pieptul de rata portionat in felii de 1cm grosime, 
-se serveste mancarea imediat cat timp este calda cu paine proaspata, pieptul de rata se poate stropi cu o lingura din untura de rata din tigaie fiind delicioasa. 
Piept de rata reteta,

Alte retete traditionale romanesti, retete cu piept de rata aici, alte retete cu rata aici, retete de fripturi aici, pofta buna! 
Piept de rata la cuptor reteta,

Friptura din piept de rata cu cartofi si gogosari reteta,