07.05.2019

Drob de pui reteta

Retete Culinare Drob Din Carne Si Ficat De Pui Reteta Aperitive Traditionale De Casa Pentru Paste



Drob de pui reteta,

Un alt preparat specific de Paște pentru aceia care nu agreaza mirosul carnii de miel este urmatoarea reteta de drob de pui. Drobul de pui este un fel de mancare, o gustare si un aperitiv foarte gustos din bucataria traditionala romaneasca care merge foarte bine servit atat cald cat si rece fiind nelipsit cu ocazia Sarbatorilor Pascale. 
Cum se face drobul de pui pentru Paști urmareste reteta mea, eu o sa gatesc un drob de pui cu organe calite la tigaie, o reteta de drob simpla si foarte usor de preparat. Urmatoarele ingredientE sunt necesare pentru o tava de chec cu dimensiunile de 30x17x7,5 cm. 

Ingrediente drob de pui cu ficatei 
-500g ficat de pui 
-2 pulpe de pui mari 
-2 legaturi marar verde 
-2 legaturi patrunjel verde 
-3 legaturi ceapa verde 
-1 ceapa galbena 
-6 oua 
-¾ lingurita sare 
-½ lingurita piper negru macinat 
-½ lingurita boia de ardei dulce 
-50 ml ulei 
-1 foaie de placinta 

Mod de preparare drob de pui cu carne tocata 
-pulpele de pui se spala si se pun in apa rece la fiert, dupa care se spumeaza si se lasa sa fiarba acoperite cu capac la foc potrivit pana cand sunt aproape gata, 
-dupa ce au fiert (dar nu prea tare) se scot din apa si se lasa sa se raceasca, 
-ficateii de pui se curata si se spala, 
-ceapa galbena se curata de coaja, se spala si se toaca marunt, 
-intr-o tigaie se pune uleiul si se adauga ceapa sa se caleasca putin, apoi se adauga ficatul,
-se lasa totul sa se caleasca impreuna pana cand ficatul este prajit, 
-se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca, 
-intre timp carnea de pui s-a racit si se poate dezosa si taia in cubulete mici, 
-procedam asemanator si cu ficatul de pui, 
-curatam si spalam ceapa verde si o taiem marunt, 
-spalam mararul si patrunjelul si le tocam marunt, 
-punem toate ingredientele intr-un castron incapator si le amestecam bine, adaugam inclusiv uleiul si ceapa calita din tigaia in care am prajit ceapa si ficateii, 
-adaugam sare, piper si boia si le potrivim dupa gustul fiecaruia, 
-la sfarsit adaugam deasupra 5 oua si le amestecam bine, 
-pregatim o tava de cuptor dreptunghiulara si o ungem bine cu ulei dupa care asezam in ea cu grija o foaie de placinta, 
-punem peste foaia de placinta compozitia de drob si o acoperim deasupra cu foaia de placinta unsa cu putin ulei, 
-batem un ou si ungem drobul deasupra dupa care il introducem in cuptorul preincalzit la temperatura de 200 grade timp de 30 minute, 
-dupa acest interval de timp il scoatem si il mai ungem cu ou batut dupa care il mai lasam 10 minute sa se rumeneasca, 
Drob de pui pentru Paste reteta,

-cand drobul de pui este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca, 
-daca ne place sa mancam drobul cald il putem lasa doar 10 minute sa se raceasca si apoi il putem taia felii mai groase ca sa nu se rupa, 
-daca nu ne grabim il lasam sa se raceasca in voie si apoi il putem taia felii de grosimea dorita. 

Drob de pui, foarte bun, gustos si aromat cu multa verdeata cu miros imbietor potrivit pentru Sarbatorile de Paste si Pastele Blajinilor, sau pentru orice alta ocazie cand vrem sa pregatim ceva bun pentru cei dragi. 
Drob de pui, un preparat traditional romanesc nelipsit de pe mesele noastre care merge foarte bine servit cu oua vopsite si cu salata verde, ceapa verde, ridichi sau mustar, alaturi de un pahar de vin bun rosu. Alte retete de Pasti si aici sau retete de drob aici. Pofta Buna! Hristos a Inviat! Adevarat a Inviat!
Drob de pui cu ficat reteta,

Drob reteta,

06.05.2019

Chec cu nuca reteta

Retete Culinare Chec Super Pufos Cu Nuca Si Cacao Reteta Desert De Casa Traditional Simplu Si Rapid



Chec cu nuca reteta,

Checul este o reteta de cofetarie si patiserie, este cel mai simplu desert de casa care reuseste sigur, este o prajitura rapida gatita si acasa in bucatarie dintr-o compozitie obtinuta dintr-un amestec de oua, faina, unt, zahar si praf de copt, compozitia se pune intr-o forma de chec dreptunghiulara si se coace la cuptor. Se poate face un chec simplu (pandispan) sau cu un adaos de cacao, mieji de nuca, fructe, fructe confiate, rahat, stafide (chec cu cacao, chec cu nuca). 
Chec reteta,

Un preparat binevenit oricand este chec-ul cu nuci, cum se face un chec de casa gustos si reusit urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru o tava de chec simplu si ieftin cu diametrul de 30x13x7,5cm. 

Ingrediente chec cu nuci 
-5 oua 
-1 cana faina alba (250g) 
-1 cana zahar tos (250g) 
-1 varf de lingurita praf de copt 
-1 pliculet zahar vanilat 
-coaja rasa de la o lamaie 
-1 lingurita ulei 
-1 lingura cacao 
-1 lingurita esenta de rom 
-1 varf de lingurita sare 
-6 nuci 

Mod de preparare chec de casa cu nuci si cacao 
-ouale le separam albusuri de galbenusuri in doua castroane separate, 
-adaugam un praf de sare peste ele si apoi batem albusurile impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar pana cand zaharul este dizolvat complet si se obtine o bezea tare care face moturi, 
-coaja rasa de lamiae o adaugam peste bezea, 
-galbenusurile le mixam impreuna cu restul de zahar, zaharul vanilat si uleiul pana cand zaharul este dizolvat complet si obtinem o compozitie cremoasa, 
-faina o amestecam cu praful de copt, 
-compozitia de galbenusuri o turnam peste bezea apoi cu miscari circulare o amestecam cu grija ca sa ramana aerata, 
-incorporam treptat si faina amestecand usor cu o lingura sau cu o furculita astfel incat compozitia finala sa ramana cat mai aerata, 
-scoatem trei linguri din compozitie pe care o amestecam cu cacao si esenta de rom, 
-pregatim o forma dreptunghiulara pe care o tapetam cu hartie de copt si o ungem cu putin unt, 
-turnam compozitia de chec alba in tava si presaram deasupra miez de nuca maruntit, 
-deasupra turnam compozitia de cacao si cu o scobitoare amestecam cu miscari circulare formand arabescuri dupa care presaram nuci, 
-se coace chec-ul in cuptorul preincalzit la 180-200 grade timp de 30-40 minute pana cand se coace si trece testul scobitorii, 
-dupa ce este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii si se serrveste, 
-chec-ul merge mancat simplu sau servit la un ceai, la o cana cu lapte simplu sau cu cacao, etc. 
Chec simplu cu nuca si cacao reteta,

Chec cu nuci, un desert dulce, pufos si aromat cu nuci din belsug care merge oricand ne dorim ceva bun si dulce, fiind mereu indragit de toata lumea si mereu un desert sau o gustare la moda. Alte retete de dulciuri, deserturi si prajituri aici.
Pofta Buna!
Chec cu cacao reteta,