06.04.2020

Suberek de post reteta

Retete Culinare Suberec De Post Cu Ceapa Si Soia Reteta De Casa Dobrogeana



Suberek de post reteta,

O reteta de patiserie mai deosebita pentru perioada postului este urmatoarea reteta de suberek de post si anume suberek cu ceapa si soia, un suberec de casa gustos, placut condimentat, compozitia cu soia fiind o alternativa reusita la cea clasica de carne. Cum se face suberecul de post urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru aproximativ 12 suberece in functie de marimea lor.
Suberec de post reteta,

Ingrediente suberek de post
-50g soia granule
-4 cepe mari
-2 linguri ulei pentru umplutura
-1 lingurita piper negru macinat
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita cimbru uscat
-200ml ulei pentru prajit
-1 cana faina alba
-½ cana apa
-½ lingurita sare

Mod de preparare suberec de post
-in primul rand se hidrateaza soia, se pune in apa rece si se lasa timp de o ora, ea se va umfla si se va hidrata,
-dupa acest timp se scurge de apa presand-o usor cu palma,
-ceapa se curata si se taie marunt,
-se caleste timp de un minut ceapa in ulei incins apoi se adauga soia si toate condimentele si se amesteca doua minute pe foc,
-se lasa compozitia pentru suberek sa se raceasca timp in care se face un aluat nedospit pentru suberec,
Compozitie suberec de post reteta,

-se amesteca intr-un vas apa rece cu sarea si faina pana se obtine un aluat elastic si nelipicios,
-se ruleaza aluatul in forma de sul si apoi se taie in 12 bucati egale,
-se pudreaza masa cu faina si se ia o bucata de aluat, se modeleaza sub forma de bila apoi cu sucitorul se intinde intr-o foaie cat mai subtire,
-ca sa ne iasa niste suberece perfecte se foloseste un castronel care se pune cu gura in jos peste aluat si cu ajutorul unui cutit de patiserie se taie de jur imprejur obtinand astfel un cerc,
Aluat suberec reteta,

Suberec preparare reteta,

-se asaza 2-3 lingurite de umplutura intr-un strat subtire pe jumatatea cercului de aluat,
-se acopera umplutura cu cealalta parte de aluat si se preseaza usor marginile ca sa se lipeasca unele de altele, obtinandu-se asfel un suberec,
Suberek preparare reteta,

-se procedeaza la fel cu tot aluatul, apoi se prajesc pe rand la tigaie in ulei incins,
Suberek prajit reteta,

Suberec prajit reteta,

-se intoarce pe ambele parti pana cand suberekul este prajit si frumos rumenit, apoi se scoate intr-o cratita cu capac tapetata cu servetele pentru a absoarbi surplusul de grasime,
Suberec de casa reteta,

-suberecele se aburesc timp de zece minute inainte de a fi servite, se lasa in cratita acoperite cu capac apoi se pot servi calde fiind minunate, dar foarte bune sunt si dupa ce s-au racit.
Suberec reteta,

Suberec de post, o specialitate dobrogeana de placinta preparata din aluat nedospit si o umplutura de soia si ceapa usor sarata si placut condimenta apoi prajita in grasime. 
Alte retete traditionale, retete de suberec aici, retete de patiserie aici, retete e post aici, pofta buna!
Suberec cu ceapa si soia reteta,

Suberec cu soia reteta,

Suberek cu soia reteta,

05.04.2020

Drojdie de casa reteta

Retete Culinare Drojdie Sau Maia De Casa Naturala Reteta Traditionala


Drojdie de casa reteta,
Cum se face drojdia de casa sau maiaua naturala de casa, plamadeala, levain, poolish, starter, o drojdie de paine crescuta in casa foarte simplu si usor de preparat in orice bucatarie. Urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru o cultura de drojdie proprie pentru o familie de patru persoane.
Maia de casa reteta,

Ingrediente drojdie de casa
-1/3 plic drojdie uscata de 7g (2,3g) 
-sau 1/3 cubulet drojdie proaspata de 25g (8,3g)
-100g faina 550 sau 650
-100g apa

Mod de preparare drojdie de casa naturala
-pentru preparare este nevoie de o caserola care are capac si de un cantar de bucatarie pentru alimente,
-se pune in caserola apa calduta cantarita, se adauga drojdia uscata si se amesteca pana cand se dizolva drojdia, apoi se adauga si faina,
-se amesteca bine toata compozitia pana cand devine omogena,
-se acopera caserola cu capac sau folie alimentara si se lasa la frigider pentru minim patru ore, sau cel mai bine de seara pana a doua zi,
-a doua zi se va observa o compozitie buretoasa si aerata, avand multe basici,
-asadar s-a obtinut o colonie de drojdie de casa, foarte simplu si rapid de preparat in orice bucatarie,
-din aceasta drojdie de casa ne putem folosi zilnic, ea fiind foarte rezistenta tinand chiar si un an, mai ales ca in aceasta perioada mai delicata drojdia a devenit un produs de lux, greu de gasit si scump,
-tot ce trebuie sa facem este sa tinem drojdia la frigider in caserola cu capac, folosim din ea zilnic jumatate din cantitate (100g), iar drojdia ramasa trebuie hranita cu exact cantitatea pe care am scos-o,
-daca nu folosim din drojdie timp indelungat atunci ea trebuie hranita macar saptamanal ca sa nu moara, scoatem jumatate din cantitate si completam exact cu cantitatea scoasa,
-trebuie folosit cantarul, pentru 100g drojdie scoasa, drojdia de casa trebuie hranita cu 50g apa si 50g faina, se amesteca bine, se acopera caserola cu capac si se pune in frigider,
-eu 100g drojdie de casa o folosesc la 500g faina, poti face paine de casa, paine la masina de paine, scovergi, gogosi, turte, sau alte aluaturi si cocaturi de casa preferate.
Drojdie de paine crescuta in casa reteta,

Drojdie de casa, un preparat indispensabil din bucatariile noastre, in special pentru painea noastra cea de toate zilele, pe care o vom putea prepara singuri, foarte simplu, rapid si eficient, este la fel de buna si mult mai economica decat cea clasica, mai ales in aceasta perioada mai delicata. Alte retete traditionale romanesti, retete aluaturi si cocaturi, produse de panificatie si patiserie aici, retete de post aici.
Drojdie de paine reteta,