01.12.2022

Ciorba de sfecla rosie reteta de post

Ciorba De Legume Cu Sfecla Rosie Reteta De Post Ca La Manastire Retete De Mancare


Ciorba de legume cu sfecla rosie acrita cu bors reteta de post facuta acasa ca la manastire retete de mancare borsuri si ciorbe romanesti,

Ciorba de sfecla rosie sau bors de sfecla rosie reteta de post gatit acasa cu multe legume proaspete si acrit cu bors acru de casa, reteta ciorba de legume cu sfecla rosie, retete ciorbe si borsuri de casa taranesti foarte gustoase si sanatoase gatite in timpul postului, cum se face ciorba de sfecla rosie urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru 5-6 portii.

Ce mai gatim in timpul postului, ciorba de sfecla rosie, o ciorba minunata intalnita mai ales in bucataria ucraineana si ruseasca, foarte buna, gustoasa si hranitoare si mai ales frumos colorata, o ciorba rosie cu multe legume si sfecla rosie din belsug pe care o vei manca oricand si oricat cu placere si satisfactie.

Ciorba de legume cu sfecla rosie acrita cu bors reteta de post facuta acasa ca la manastire retete de mancare borsuri si ciorbe romanesti,

Ingrediente bors de sfecla rosie

-500g sfecla rosie
-500g cartofi
-200g ceapa
-150g ardei gras
-150g telina radacina
-150g morcovi
-50g ardei iute
-50g ulei
-1 litru apa
-1 litru bors acru
-1 lingura pasta de tomate
-½ lingurita sare
-½ lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita leustean uscat
-½ legatura patrunjel verde

Mod de preparare ciorba de sfecla rosie

Cum se face borsul de sfecla rosie urmareste reteta mea, reteta video este si pe YouTube aici,

-toate legumele se curata, ceapa se taie marunt, morcovii, telina si ardeii se taie cubulete, cartofii si sfecla se taie cuburi potrivit de mari, separat se pune borsul la fiert iar verdeata se taie marunt,
-se caleste la inceput ceapa pana isi schimba culoarea, apoi la intervale de trei minute se pun celelalte legume, morcovii si telina, apoi cartofii, se adauga apa si se fierb legumele cu capac la foc potrivit timp de 20 minute,
-dupa acest timp se pune sfecla rosie si se continua fierberea cu capac jumatate de ora, apoi se pun ardeii, bulion, sare, condimente si plante aromatice dupa gust si se continua fierberea inca un sfert de ora,
-la final se adauga borsul fiert separat si patrunjelul taiat marunt,
-se serveste borsul cald cu un ardei iute alaturi, dar foarte bun este si rece,
-daca nu se serveste de post atunci merge dres cu smantana, pofta buna!
Alte retete traditionale romanesti, retete supe si ciorbe aici, retete cu sfecla rosie aici, retete mancaruri cu legume aici, retete din bucataria internationala aici, retete de post si preparate de post aici.
Ciorba de legume cu sfecla rosie acrita cu bors reteta de post facuta acasa ca la manastire retete de mancare borsuri si ciorbe romanesti,

Ciorba de legume cu sfecla rosie acrita cu bors reteta de post facuta acasa ca la manastire retete de mancare borsuri si ciorbe romanesti,