Retete
Mancare De Fasole Verde Cu Usturoi Reteta Rapida De Post La Ceaun
Reteta mancare de fasole verde cu usturoi la ceaun, un mod
simplu si rapid de a gati fasolea pastai dupa o rețetă veche taraneasaca, o
mancarica de fasole fideluta cu gust de friptura gata in doar 30 minute, o
friptură de post usor de gatit in special in timpul postului fiind super buna,
un preparat culinar din bucataria romaneasca foarte gustos, satios, aromat si
parfumat, ingredientele sunt pentru doua portii.
Ingrediente mancare de fasole pastai cu usturoi
-500g fasole verde proaspata -50ml ulei -150ml apa -1 ceapa mare -6 catei de usturoi -1 lingurita sare -½ lingurita cimbru uscat -½ lingurita piper macinat -½ lingurita boia de ardei dulce -¼ legatura marar si patrunjel verde
Mod de preparare mancare de fasole verde cu usturoi
Cum se face mancarea de fasole verde cu usturoi urmareste
reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-rețeta fiind rapida se pregatesc toate ingredientele,
ceapa se curata si se taie marunt, usturoiul se curata si se piseaza ca pentru
mujdei, verdeata se taie marunt, fasolea pastai se curata, se spala cu apa rece
si se rupe in 2-3 bucati in functie de marimea ei, -se incinge putin ulei intr-un ceaun si se prajeste ceapa
cu jumatate lingurita de sare pana devine sticloasa, apoi se pune fasolea si se
prajeste si ea pe foc timp de doua minute amestecand periodic, -se picura putina apa si se continua gatirea acoperita
partial cu capac, cand apa scade se picura din nou apa pana cand fasolea este
facuta, -dupa zece minute se pune usturoiul, cimbrul, piperul si
boia dupa gust, iar cand mancarea este gata se potriveste gustul de sare, -se adauga optional o lingurita de otet, iar la final
verdeata tocata marunt si se amesteca,
-mancarea de fasole se serveste calda dar fiind o mancare de post este
minunata si rece. Alte retete traditionale romanesti, retete cu fasoleaici,
retete de postaici, retete cu legumeaici, pofta buna!
Reteta
Rosii La Borcan Pentru Iarna Retete Conserve De Casa Cu Legume
Conserva de rosii intregi la borcan in suc de rosii sau
rosii in bulion la borcan pentru iarna, o conservă naturala pentru iarnă fara
E-uri si conservanti nelipsita din orice gospodarie si bucatarie romaneasca. Se
fac foarte simplu si usor iar gustul nu se aseamana cu produsele cumparate din
magazine. Conserve de rosii intregi la borcan fierte in suc propriu, ideale
pentru gatit diverse ciorbe si mancaruri cu carne sau legume, retete de post,
etc.
Ingrediente rosii la borcan pentru iarna
-rosii prunisoare sau cherry -rosii pentru suc de roșii -sare si zahar dupa gust -borcane de 800ml cu capace
Mod de preparare rosii intregi la borcan pentru iarna
Cum se pun rosiile la borcan pentru iarna urmareste reteta
mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-rosiile romanesti de calitate, sanatoase si bine coapte, se
spala cu apa rece, -rosiile cele mai mici se asaza cat mai bine in borcane,
-restul de rosii se mixeaza iar sucul rezultat se fierbe 15
minute, -in suc se adauga optional putin zahar si sare neiodata
pentru muraturi, -ca sa dau niste cantitati aproximative, la doua borcane de
800ml eu am folosit 20 rosii prunisoare mici, 600ml suc de rosii proaspat fiert
si jumatate lingurita sare si zahar, -dupa ce a fiert sucul de rosii se pune fierbinte in
borcane, se inchid borcanele imediat cu capace si se intorc pentru doua minute
cu capacele in jos pentru a le verifica integritatea,
-daca sunt bine inchise se intorc invers si se fierb timp
de 20-30 minute intr-o cratita larga cu apa,
-sare si zahar se pune doar pentru gust, conservele de rosii
tin foarte bine si fara ele, -dupa ce au fiert borcanele se scot din apa, se acopera cu
prosoape si se lasa sa se raceasca singure pana a doua zi cand se depoziteaza
in camara cu bunatati pentru iarna. Alte retete traditionale romanesti, retete de conserve si muraturi pentru iarna aici, retete cu legumeaici, retete de postaici, retete vegetarieneaici, retete cu rosiiaici, pofta buna!