10.09.2021

Saramura de porc reteta

Saramura De Porc Cu Legume La Gratar Reteta De Casa Dobrogeana Retete Fripturi Si Gratare


Saramura de porc reteta de casa la gratar grill tigaie retete friptura carne mancare craciun legume coapte rosii ardei sos tomat picant ceafa saramuri mancaruri,

Rețetă saramură de porc cu rosii si ardei copti reteta taraneasca de casa, o mancare de vara traditionala romaneasca gatita foarte des in bucataria dobrogeana cu carne de porc fripta la gratar sau grill, un sos de legume proaspete coapte cu usturoi, condimente si mirodenii, o mancare placut sarata si picanta, dulce si aromata, delicioasa si satioasa, un preparat culinar gatit pur momanesc foarte gustos si sanatos, o friptură simpla, usoara si rapida, ideala pentru o masa de weekend in familie, sau la petreceri cu prietenii. Friptura se serveste cu paine proaspata sau traditional cu mamaliga, alaturi bineinteles de un vin bun natural de casa si multa voie buna.

Saramura de porc cu legume reteta de casa la gratar grill tigaie retete friptura carne mancare craciun rosii coapte ardei copti sos tomat picant ceafa saramuri,

Ingrediente saramura de porc la gratar

-6 felii ceafa de porc (carne de porc)
-6 ardei capia rosu
-8 roșii mari bine coapte
-3 ardei iuti
-4 catei de usturoi
-½ lingurita sare si piper macinat dupa gust
-100ml apa daca rosiile nu sunt zemoase
-patrunjel verde pentru servit
-mamaliga pentru servit

Mod de preparare saramura de porc cu legume

Cum se face saramura de porc urmareste reteta mea simpla si usoara, ingredientele sunt pentru sase portii, reteta video este si pe YouTube aici,

-legumele se spala cu apa rece si se sterg cu servetele,
-se pun pe un gratar incins, grill sau pe o tigaie asa cum am procedat eu,
Ardei la gratar reteta legume coapte la grill tigaie retete de casa,

Legume coapte la gratar reteta rosii si ardei capia copti la grill tigaie retete de casa,

-se intorc pe toate partile pana cand sunt bine patrunse,
-se aleg de preferat rosii rotunde ca sunt mai moi si mai zemoase, eu am avut rosii prunisoare si nu prea au fost de calitate deaoarece nu au avut zeama,
Ardei copti la gratar reteta legume coapte la grill si tigaie retete fripturi de casa,

Rosii la gratar reteta legume coapte la grill sau tigaie retete sos tomat de casa,

Rosii coapte la gratar reteta legume fripte la grill sau tigaie retete sos tomat de casa pentru friptura,

-cand sunt bine coapte se scot intr-o cratita cu capac, se presara sare peste ele, se acopera si se aburesc timp de zece minute,
-dupa acest timp rosiile se curata de coaja si cu o furculita se paseaza eliminand cotorul, ardeii se curata de coaja, cotor si seminte si se rup fasii,
-cateii de usturoi se curata si se zdrobesc ca pentru mujdei,
-intr-o craticioara se pun rosiile si usturoiul si se amesteca, se adauga ardeii iuti si ardeii kapia si se amesteca,
-daca rosiile nu sunt suficient de zemoase se picura putina apa, se adauga sare dupa gust si un praf de piper numai pentru aroma,
-se acopera craticioara, se da doar in clocot si se pastreaza calda langa grătar,
-ceafa de porc se feliaza si se frige rapid la gratar, grill sau la o tigaie de fonta asa cum am procedat eu,
Carne la gratar reteta ceafa de porc fripta la grill sau tigaie retete mancare friptura gratare de casa Craciun,

-se presara peste ele sare si piper si intorc pe ambele parti pana cand sunt bine patrunse,
Carne de porc la gratar reteta ceafa de purcel fripta rapid la grill sau tigaie retete mancare friptura gratare de casa Craciun,

-apoi se pun in craticioara cu sos de legume coapte, se introduc in sosul tomat format si se acopera cu capac pentru zece minute sa li se amestece aromele,
-se presara deasupra patrunjel verde si se serveste saramura calda sau rece cu paine de casa sau mamaliguta, alaturi de bautura preferata,
-acest fel de mancare se prepara de obicei la gratar la aer liber, dar merge foarte simplu si usor preparata si la grill pe aragaz in bucatarie.
Alte retete traditionale romanesti, retete de saramuri aici, retete de fripturi si gratare aici, retete cu porc aici, retete de Craciun aici, pofta buna!
Saramura de porc dobrogeana reteta de casa la gratar grill tigaie retete friptura carne mancare craciun legume coapte rosii ardei sos tomat picant ceafa saramuri mancaruri,

01.09.2021

Crenvursti in foietaj reteta de casa

Retete Crenvursti In Aluat Foietaj La Cuptor Cu Mac Reteta Covridog De Casa


Crenvursti in foietaj reteta covridog de casa la cuptor retete aperitiv gustare mancare stradala fast food carnaciori aluat foitaj patiserie mancaruri,

Crenvursti in foietaj cu mustar si ketchup, reteta covridog de casa, rețetă cârnăciori sau crenvurști in aluat foietaj cu mac, un preparat gustos si delicios, crocant, moale, pufos, picant, un aperitiv si o gustare de patiserie calda dar si rece binevenita oricand, ieftin, rapid, bun, simplu si usor de realizat, o mancare stradala de tip fast food care poate fi gatita si acasa in bucatarie.

Crenvursti in aluat foietaj reteta covridog de casa la cuptor retete aperitive gustare mancare stradala fast food carnaciori foitaj patiserie mancaruri,

Ingrediente crenvursti in aluat foietaj

-7 crenvursti sau carnaciori picanti si afumati
-½ pachet foitaj 200g
-1 lingurita seminte de mac
-1 ou

Mod de preparare carnaciori in aluat foietaj

Cum se fac crenvurstii in foietaj urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-aluatul de foitaj se dezgheata dar nu de tot pentru a se folosi mai rece,
-se intinde aluatul de dimensiunea crenvurstilor, apoi se pune cate un crenvusti si se ruleaza,
-se lipeste bine la imbinare, dupa care se taie in 4 parti egale sau se lasa intreg,
-fiecare bucata obtinuta se unge cu ou batut si se presara cu seminte de mac,
-se asaza toti crenvurstii in foietaj intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt cu ptutin spatiu intre ei,
Crenvursti preparare reteta de casa carnaciori covridog in aluat foietaj la cuptor crenvursti retete mancare aperitive,

Crenvursti in foietaj la cuptor reteta covridog de casa retete aperitiv gustare mancare stradala fast food carnaciori aluat foitaj patiserie mancaruri,

-se coc la 250 de grade celsius timp de 15 minute pana cand sunt gata rumeniti,
-se scot din tava, se lasa 5 minute sa se racoreasca si se mananca calzi sau reci cu bere rece si diverse sosuri preferate, ketchup, muștar, maioneza, sos de iaurt, tzatziki, etc.
Alte retete traditionale romanesti, retete de covridog aici, retete mancaruri stradale aici, retete mancaruri fast food aici, retete de aperitive aici, pofta buna!
Carnaciori in foietaj reteta covridog de casa la cuptor retete aperitiv gustare mancare stradala fast food crenvursti aluat foitaj patiserie mancaruri,

Covridog cu ketchup reteta crenvursti in foietaj la cuptor de casa retete aperitive gustari mancare stradala fast food carnaciori aluat foitaj patiserie mancaruri,