09.07.2021

Pastrama de oaie la ceaun reteta

Retete Culinare Pastrama De Oaie La Ceaun Cu Legume Si Sos De Vin Reteta De Casa Dobrogeana


Pastrama de oaie la ceaun reteta de casa cu legume carne si sos de vin retete mancare tocana tocanita friptura pentru Pasti,

Pastrama de oaie gatita rapid la ceaun cu putin ulei si legume proaspete, ardei, ceapa, rosii, usturoi, marar, patrunjel, cimbru, boia, piper, sare, in sos de vin alb demisec, reteta pastramă de casa traditionala dobrogeana servita cu mamaliga, oua prajite ochiuri, mix de branza veche grasa de oi usor sarata rasa deasupra si bineinteles o bautura buna sau un pahar de bere rece, ingredientele sunt pentru 2-4 portii in functie de apetit.
Retete mancare romaneasca pentru masa de pranz, o friptura rapida, tocana sau tocanita cu carne condimentata, un preparat foarte gustos, fin, aromat, suculent si placut picant pe care nu-l poti refuza niciodata, romanian cuisine recipes, romanian kitchen words, sheep pastrami with vegetables homemade recipe, sheep pastrami in a cauldron, fast sheep stew.


Ingrediente pastrama de oaie la ceaun

-500g pastrama de oaie
-100ml vin alb demisec
-50ml ulei de floarea soarelui
-5 fire ceapa verde
-5 rosii roma
-3 catei de usturoi
-1 ardei gras
-1 ardei iute
-¼ lingurita sare grunjoasa
-¼ lingurita cimbru, boia si piper macinat
-¼ legatura marar si patrunjel verde


Mod de preparare pastrama de oaie la ceaun cu legume

Cum se face pastrama de oaie la ceaun cu sos de vin urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-se incinge putin ulei intr-un ceaun si se caleste putin un ardei iute si trei catei de usturoi taiate rondele,
-se presara putina sare si se amesteca pe foc timp de un minut,
-se adauga apoi un ardei gras taiat fasii, cinci fire de ceapa verde taiate rondele si se amesteca pe foc timp de un minut,
-se pune pastrama de oaie taiata bucati si dupa inca un minut se pun cinci rosii taiate felii si se stropeste cu vin alb demisec,
-se presara deasupra verdeata tocata marunt si se gateste inabusit timp de jumatate de ora,
-se amesteca periodic si se adauga dupa gust sare, piper, boia si cimbru,
-cand mancarea este gata se serveste calda cu mamaliga sau paine proaspata.
Alte retete traditionale romanesti, retete de pastrama aici, retete cu carne aici, retete cu legume aici, retete de tocanite aici, retete de Pasti aici, pofta buna!
Pastrama de oaie la ceaun cu legume reteta de casa cu carne si sos de vin retete mancare tocana tocanita friptura pentru Pasti,