20.06.2021

Piure de legume reteta

Retete Culinare Piure De Legume Cu Lapte Si Unt Reteta De Casa Vegetariana


Piure de legume reteta de casa preparat cu cartofi morcovi telina pastarnac lapte unt retete mancare vegetariana garnitura fierte proaspete,

Piure de legume proaspete, simplu dar elegant, foarte sanatos si consistent, plin de vitamine care iti bucura sufletul cu gustul minunat si delicat dar si trupul cu proprietatile lui sanatoase, preparat de casa cu cartofi, morcovi, telina, pastarnac, lapte si unt.


Ingrediente piure de legume

-1 cartof
-1 morcov
-1 bucata telina
-1 pastarnac
-1 cub de unt
-100ml lapte
-½ lingurita sare

Mod de preparare piure de legume de post

-legumele se curata de coaja, se spala cu apa rece, se taie bucati si apoi se pun la fiert in apa cat sa le acopere impreuna cu un praf de sare,
-eu am ales sa pun cartofi, morcovi, telina si pastarnac, dar se pot pune dupa preferinta si alte legume,
-se lasa sa fiarba acoperite cu un capac, iar cand sunt gata se scurg de zeama,
-se piseaza bine cu ustensila pentru piure, se adauga dupa gust sare si unt, apoi treptat lapte caldut pana cand capata consistenta dorita,
-cand piure-ul de legume este gata, fin si cremos se poate servi imediat sub forma de garnitura langa o bucata de carne,
-se poate pune in forme pentru un aspect mai frumos,
-se poate servi simplu ca o mancare vegetariana.
Alte retete traditionale romanesti, retete de piure aici, retete vegetariene aici, retete de garnituri aici, retete cu legume si preparate din legume aici, pofta buna!
Piure de legume de casa reteta cu cartofi morcovi telina pastarnac fierte lapte unt retete mancare vegetariana garnituri preparat proaspat,

19.06.2021

Piure de broccoli reteta

Retete Culinare Piure De Broccoli Cu Usturoi Reteta De Casa Vegetariana


Piure de broccoli reteta rapida de casa cu usturoi unt lapte retete legume vegetariene mancare garnituri crema pasta verde,

Reteta piure de broccoli proaspat sau congelat preparat cu usturoi, lapte si unt, foarte gustos, sanatos si hranitor, retete culinare vegetariene rapide, garnituri energizante, mancaruri cu legume pline de vitamine.


Ingrediente piure de broccoli

-500g broccoli
-50g unt
-100ml lapte
-½ lingurita sare
-3 catei de usturoi

Mod de preparare piure de broccoli cu usturoi

-broccoli se spala bine cu apa rece si apoi se desface in buchetele,
-se pune broccoli intr-o cratita cu apa si sare care fierbe si se lasa sa fiarba la foc mic timp de zece minute,
-usturoiul se curata, se piseaza bine si se freaca cu putina sare grunjoasa la fel ca la mujdei, pana devine pasta,
-cand broccoli a fiert, se scoate cu o spumiera si se scurge bine de apa,
-se pune intr-un bol inalt, se adauga dupa gust sare, pasta de usturoi, unt si lapte si se paseaza bine cu un blender vertical pana cand se obtine un piure de broccoli, de culoare verde, delicat si viu colorat,
-se serveste imediat cat este cald, dar este foarte bun si dupa ce s-a racit,
-merge servit simplu ca o mancare vegetariana, sau sub forma de garnitura langa o friptura de orice fel.
Alte retete traditionale, retete vegetariene aici, retete de garnituri aici, mancaruri cu legume aici, retete de piure aici, pofta buna!
Piure de broccoli cu usturoi reteta rapida de casa cu unt lapte retete legume vegetariene mancare garnituri crema pasta verde,

Piure de broccoli cu usturoi lapte si unt reteta rapida de casa vegetariana retete legume mancare garnituri crema pasta verde,