Retete Culinare Piure De Broccoli
Cu Usturoi Reteta De Casa Vegetariana
Reteta piure de broccoli proaspat
sau congelat preparat cu usturoi, lapte si unt, foarte gustos, sanatos si
hranitor, retete culinare vegetariene rapide, garnituri energizante, mancaruri
cu legume pline de vitamine.
Ingrediente piure de broccoli
-500g broccoli -50g unt -100ml lapte -½ lingurita sare -3 catei de usturoi
Mod de preparare piure de
broccoli cu usturoi
-broccoli se spala bine cu apa rece si apoi se desface in buchetele, -se pune broccoli intr-o cratita
cu apa si sare care fierbe si se lasa sa fiarba la foc mic timp de zece minute, -usturoiul se curata, se piseaza
bine si se freaca cu putina sare grunjoasa la fel ca la mujdei,
pana devine pasta, -cand broccoli a fiert, se scoate
cu o spumiera si se scurge bine de apa, -se pune intr-un bol inalt, se
adauga dupa gust sare, pasta de usturoi, unt si lapte si se paseaza bine cu un
blender vertical pana cand se obtine un piure de broccoli, de culoare verde, delicat
si viu colorat, -se serveste imediat cat este cald,
dar este foarte bun si dupa ce s-a racit, -merge servit simplu ca o mancare vegetariana,
sau sub forma de garnitura langa o friptura de orice fel. Alte retete traditionale, retete
vegetarieneaici, retete de garnituriaici, mancaruri cu legumeaici, retete de piureaici, pofta
buna!
Retete Culinare Placinte Cu Ceapa
Si Cartofi La Tigaie De Post Reteta Placinta De Casa Taraneasca
Retete placinte de post preparate dintr-un aluat dospit
foarte moale si pufos cu faina, drojdie, apa si ulei, umplute cu ceapa prajita
si piure de cartofi fierti, condimentate si aromate cu sare, piper, boia si cimbru,
coapte la tigaie si servite cu mujdei de usturoi. Un fel de mancare gustos si
consistent atat de bun incat o sa-l gatesti mereu. Aluatul este cel clasic de
scovergi, turte sau paine, reteta placinta taraneasca de casa super buna.
Ingrediente placinta cu cartofi
Umplutura -600g cartofi -1 ceapa -50ml ulei de floarea soarelui -1 lingurita sare grunjoasa -1 lingurita boia de ardei dulce -½ lingurita piper macinat -½ lingurita cimbru uscat Aluat -500g faina alba -250ml apa -25g drojdie proaspata -2 linguri ulei -¼ lingurita sare -2 linguri ulei pentru prajit -mujdei de usturoi pentru servit
Mod de preparare placinte cu
cartofi
Cum se face placinta cu cartofi urmareste pas cu pas reteta mea, reteta video este pe YouTube.
-cartofii se curata de coaja, se
taie cuburi si se fierb in apa cat sa-i acopere cu putina sare, -dupa ce au fiert se scurg de
zeama si se paseaza ca pentru piure, -ceapa se curata si se toaca
marunt, apoi se prajeste la tigaie in putin ulei incins pana se inmoaie,
-se adauga dupa gust condimente
si plante aromatice, eu am pus sare, piper, boia si cimbru, -se pune piure de cartofi si se
amesteca bine copmozitia 1-2 minute pe foc, se opreste si se prepara aluatul,
-intr-un castron incapator se
pune drojdia faramitata cu mana, se presara peste ea zahar si se amesteca
pana devine lichida, -se adauga apa calduta, ulei si sare si se amesteca, apoi se incorporeaza treptat faina pana se obtine un aluat
nelipicios,
-se acopera castronul cu un
prosop si se lasa aluatul sa creasca timp de 30 minute, pana cand isi dubleaza
volumul,
-dupa ce a crescut se modeleaza
sul, apoi in bile si cu vergeaua se modeleaza placintele ca pe niste scovergi,
-in mijloc se pun doua lingurite
de umplutura, apoi se aduc colturile peste umplutura sigiland-o in interior,
-se intinde apoi cu sucitorul
obtinand astfel 10-12 placinte umplute cu ceapa si cartofi, in functie de
marimea lor,
-se prajesc la tigaie unsa cu
putin ulei si se scot unele peste altele si se acopera cu un prosop sa se
abureasca si sa ramana calde pana la servire,
-se servesc calde sau reci,
simple sau cu mujdei de usturoi asa cum le-am servit eu fiind minunate, zici ca
mananci o friptura,
-raman proaspete si moi si a doua
zi daca sunt pastrate acoperite. Alte retete traditionale
romanesti, retete de placinteaici, retete de patiserieaici, retete de post
si preparate de postaici, pofta buna!