01.03.2021

Tort cu piscoturi si visine reteta

Retete Culinare Tort Rapid De Casa Fara Coacere Cu Piscoturi Si Visine Reteta Usoara


Tort cu piscoturi si visine reteta rapida de casa fara coacere cu frisca mascarpone lapte unt ciocolata smantana zahar retete culinare mancare dulce torturi prajitura prajituri desert deserturi dulciuri fructe cremos,

Tort cu visine si piscoturi, reteta prajitura desert rapid, dulce, cremos si racoros, preparat de casa fara coacere cu fructe, vișine, pișcoturi, frisca, smantana, iaurt, lapte, unt, gelatina, mascarpone, ciocolata, zahar si nuca de cocos, retete prajituri, dulciuri, deserturi si torturi rapide.

Tort cu piscoturi si visine reteta rapida de casa fara coacere cu frisca mascarpone lapte unt ciocolata smantana zahar retete culinare mancare dulce torturi prajitura prajituri desert deserturi dulciuri fructe cremos,

Tort cu visine si piscoturi reteta rapida de casa fara coacere cu frisca mascarpone lapte unt ciocolata smantana zahar retete culinare mancare dulce torturi prajitura prajituri desert deserturi dulciuri fructe cremos,

Ingrediente tort cu visine si piscoturi

Ingrediente blat de tort
-125g piscoturi Boromir (fingers lady)
-5g gelatina foi (3 foi)
-75g unt de masa
-80g zahar pudra
-150g smantana
-150g iaurt
-200ml smantana pentru frisca
-500g visine fara samburi (congelate)

Ingrediente sirop pentru blat
-100ml lapte de vaca
-2 linguri zahar tos

Ingrediente glazura pentru tort
-50ml smantana pentru frisca
-50g branza mascarpone
-1 lingurita zahar pudra

Ingrediente pentru decorat tortul
-5-7 visine mari
-1 lingurita nuca de cocos
-50g ciocolata cu lapte
-1 lingura cacao
-1 lingura lapte
-25g unt de masa

Mod de preparare tort cu piscoturi si visine

-in primul rand se pregateste un sirop din lapte cu zahar ars,
-intr-o cratita se pune zaharul si se lasa sa se caramelizeze usor, nu foarte mult, dupa care se adauga laptele si se lasa pe foc mic pana cand zaharul caramelizat s-a dizolvat complet in lapte,
-siropul format se lasa sa se raceasca,
-visinile fara samburi se pun intr-o sita la scurs,
-untul se topeste la temperatura camerei,
-gelatina se pune intr-un castron cu apa sa se inmoaie,
-smantana pentru frisca se mixeaza pana cand devine o frisca pufoasa,
-untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra pana cand se obtine o crema de unt,
-peste crema de unt se adauga smantana, iaurtul, frisca si se mixeaza toate impreuna pana cand se omogenizeaza,
-se scurge gelatina de apa si se pune intr-un alt vas la bain-marie pana cand se topeste si devine lichida,
-peste gelatina calda se pun 2-3 linguri din compozitia pregatita anterior si se amesteca bine pana cand se incorporeaza impreuna,
-se pune amestecul de gelatină peste compozitia pregatita mai devreme si se amesteca uniform,
-visinele care au fost dezghetate intr-o sita la frigider se adauga deasupra si se amesteca usor cu o lingura in compozitie,
-compozitia de tort fiind gata se incepe montarea tortului,
-se ia o forma de tort rotunda cu pereti detasabili si se asaza in ea un strat de piscoturi usor inmuiate in siropul caramel,
-peste piscoturi se pune jumatate din compozitia cu visine si se uniformizeaza,
-se asaza deasupra al doilea strat de piscoturi insiropate in sirop caramel, apoi se adauga restul de compozitie,
-se niveleaza frumos tortul de piscoturi si visine si se lasa peste noapte la frigider sa se intareasca
-a doua zi se pregateste glazura cu frisca si mascarpone,
-se mixeaza smantana pentru frișcă impreuna cu zaharul pudra pana cand devine frisca, apoi se mixeaza cu crema de branza mascarpone pana cand se obtine o glazura alba,
-se scoate tortul din frigider si se desface inelul tortului, apoi se unge deasupra si pe lateral cu glazura alba pregatita anterior,
-acum se pregateste o crema de ciocolata pentru ornat,
-intr-un ibric se topesc impreuna la bain marie ciocolata, untul, cacaoa si putin lapte si se amesteca bine pana cand se obtine o crema de ciocolată,
-se lasa cateva minute sa se raceasca putin si sa se mai intareasca, dupa care se orneaza tortul dupa preferinta, turnand stropi de ciocolata care se prelig pe lateralul tortului,
-in mijlocul tortului se orneaza cu ciocolata rasa si fulgi de cocos,
-cateva visine se tavalesc prin fulgi de nuca de cocos si se asaza frumos peste stropii de ciocolata,
-se serveste imediat sau se pastreaza la rece pana la servire.
Tort cu piscoturi reteta rapida de casa fara coacere cu visine frisca mascarpone lapte unt ciocolata smantana zahar retete culinare mancare dulce torturi prajitura prajituri desert deserturi dulciuri fructe cremos,

Tort de casa cu piscoturi si visine reteta rapida fara coacere cu frisca mascarpone lapte unt ciocolata smantana zahar retete culinare mancare dulce torturi prajitura prajituri desert deserturi dulciuri fructe cremos,

Ptajitura cu piscoturi si visine reteta rapida tort de casa fara coacere cu frisca mascarpone lapte unt ciocolata smantana zahar retete culinare mancare dulce torturi prajituri desert deserturi dulciuri fructe cremos,

Tort cu piscoturi si visine, un tort special, fara coacere, delicat, pufos si racoros, nu foarte dulce cu visine dulci acrisoare care te va cuceri cu gustul lui minunat. Tort cu piscoturi si visine, un tort festiv, potrivit pentru aniversari sau alte ocazii deosebite, care merge foarte bine cu o cupa rece de sampanie sau o bautura racoritoare. Alte retete traditionale romanesti, retete torturi prajituri si deserturi aici, retete cu visine aici, pofta buna!

Tort cu visine reteta rapida de casa fara coacere cu piscoturi frisca mascarpone lapte unt ciocolata smantana zahar retete culinare mancare dulce torturi prajitura prajituri desert deserturi dulciuri fructe cremos,

Tort cu piscoturi si fructe reteta rapida de casa fara coacere cu visine frisca mascarpone lapte unt ciocolata smantana zahar retete culinare mancare dulce torturi prajitura prajituri desert deserturi dulciuri cremos,

Prajitura cu visine si piscoturi reteta rapida tort de casa fara coacere cu frisca mascarpone lapte unt ciocolata smantana zahar retete culinare mancare dulce torturi prajituri desert deserturi dulciuri fructe cremos,

25.02.2021

Salata de varza murata reteta

Retete Culinare Salata De Varza Murata Cu Boia Si Piper Reteta De Casa Simpla Si Rapida


Salata de varza murata reteta de casa cu ulei piper si boia retete culinare salate mancare acra,

Cum se face cea mai buna salata de varza murata, o reteta de salată de varză acra de casa simpla si naturala fara E-uri sau conservanti, preparata rapid cu ulei, piper si boia, servita alaturi de fripturi si gratare de carne sau mancaruri cu cartofi.


Ingrediente salata de varza murata

-1 varza murata de marime medie
-2 linguri ulei de floarea soarelui
-¼ lingurita piper negru macinat
-¼ lingurita boia de ardei iute sau dulce

Mod de preparare salata de varza acra

-varza murata se scurge de zeama, se inlatura foile exterioare si se taie fideluta,
-daca varza este cotoroasa se taie pe jumatate si se indeparteaza cotorul,
-se desface in foi si se taie nervurile prea groase,
-foile de varza se ruleaza si se taie fideluta subtire,
-se pune intr-un castron, se stropeste cu ulei si se amesteca,
-se orneaza cu piper negru macinat sau boia de ardei dulce sau iute si se serveste rece,
-merge servita cu carnati prajiti sau fripti la gratar, cu cartofi prajiti, mancare de cartofi, sau orice fel de friptura, gratar sau grill de pui si porc,
-daca varza este cumparata din piete obligat este foarte sarata, se spala cu apa rece si eventual se tine in apa 5-10 minute daca este exagerat de sarata,
-se scurge apoi de zeama si se taie pentru salata.
Alte retete traditionale romanesti, retete de salate aici, retete varza murata aici, retete muraturi aici, mancaruri cu legume aici, mancaruri de post aici, pofta buna!
Salata de varza acra reteta de casa cu ulei piper si boia retete culinare salate mancare murata,