29.11.2020

Supa crema de fasole reteta

Retete Culinare Supa Crema De Fasole Cu Legume De Post Reteta De Casa Traditionala


Supa crema de fasole reteta,

Supa crema de fasole de post, o mancare de fasole fara carne mai dietetica gatita cu multe legume si fasole aleasa de coji pentru a fi accesibila chiar si persoanelor care nu prea o agreaza din diferite motive de sanatate, un preparat culinar gustos si sanatos regasit si in alimentatia copiilor mici si a vegetarienilor. Cum se face supa crema de fasole urmareste reteta mea simpla si usoara, urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru 4-5 portii de supă cremă.

Ingrediente supa crema de fasole
-500g fasole alba uscata cu bobul mare
-3 cepe
-2 morcovi
-1 ardei gras galben
-1 ardei kapia rosu
-1 felie telina radacina
-2 linguri bulion
-3 linguri ulei
-2 tulpini telina cu frunze
-3 tulpini patrunjel cu frunze
-3 tulpini marar cu funze
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita zahar
-1 lingurita cimbru uscat
-½ lingurita boia de ardei dulce

Mod de preparare supa crema de fasole boabe
Supa crema de fasole se poate gati dupa gustul fiecaruia, de culoare rosie sau alba, adica cu rosii si bulion sau fara bulion asemanatoare cu o fasole frecata sau fasole batuta (facaluita), 
mie imi place supa crema de fasole cu ceapa calita si bulion asa cum am s-o prepar acum si o consider cea mai reusita.
-pentru acest fel de mancare se alege fasole cu bobul mare,
-fasolea inainte de a fi gatita se pregateste dupa metoda clasica, adica se lasa la inmuiat cu o zi inainte pentru a fierbe mai repede, cum se procedeaza:
-se spala fasolea cu apa rece apoi se fierbe timp de cinci minute, se scurge de zeama si se clateste cu apa curata, apoi se lasa in apa suficienta pana a doua zi, timp in care ea o sa se umfle frumos si o sa se hidrateze,
Fasole boabe reteta,

-a doua zi se scurge de apa si se opareste din nou timp de cinci minute, se scurge si se pune apa curata peste ea,
-se amesteca in fasole energic cu o lingura sau se framanta boabele cu mana, astfel cojile se vor desprinde foarte usor de pe boabe si vor pluti deasupra apei,
-se varsa apa cu tot cu coji si se completeaza cu alta apa curata si se repeta procedeul,
Coji de fasole reteta,

Coji de fasole boabe reteta,

-astfel se curata aproape toate cojile de fasole, iar pentru supa crema este foarte bine, plus ca se scapa cu ocazia asta si de problemele de balonare si gaze intestinale,
Fasole uscata alba reteta,

-se pune fasolea la fiert intr-o cratita cu apa doar cat s-o acopere si se adauga o lingura de ulei,
-se mai adauga o ceapa curatata de coaja si taiata pe jumatate, ardeii intregi curatati de cotor si seminte, morcovii si telina intregi curatate de coaja,
-se mai pune o lingurita cu cimbru uscat, se acopera cratita cu capac si se fierbe fasolea la foc moderat timp de 30-60 minute, in functie de fasole, dar fiind fara coji o sa fiarba mai repede,
-pe la jumatatea timpului se pun si tijele verzi cu frunze de telina, marar si patrunjel,
-in acest timp se face o prajeala de ceapa mai dietetica, adica se caleste ceapa fara a se praji picurand periodic putina apa pana ce aceasta se inmoaie,
-se incinge putin ulei intr-o tigaie si se pun celelalte doua cepe taiate mic,
-se adauga o lingurita de sare si o lingurita de zahar si se amesteca bine,
-se picura foarte putina apa si se amesteca, cand apa scade si ceapa incepe sa sfaraie se picura din nou putina apa,
-cand ceapa se inmoaie si devine sticloasa se adauga pasta de tomate si se amesteca,
-se picura putina apa, se adauga putina boia dulce iar dupa 2-3 clocote se opreste focul,
-cand fasolea este fiarta se scoate din supa daca este prea multa,
-se adauga ceapa cu bulion si se amesteca, se mai fierbe timp de cinci minute impreuna apoi se opreste focul, iar 
cu un mixer vertical se mixeaza fasolea pana devine pasta,
-se adauga din supa de fasole oprita sau apa proaspata daca nu mai avem supa pana se ajunge la consistenta dorita, consistenta finala trebuie sa fie cremoasa ca o smantana groasa care curge,
-se potriveste gustul de sare si se poate servi atat calda cat si rece cu paine de casa proaspata sau crutoane.
Supa crema de fasole de post reteta,

Alte retete traditionale romanesti, retete cu fasole aici, mancaruri cu legume aici, retete supe creme aici, retete de post si preparate de post aici, retete mancaruri de fasole aici, pofta buna!
Supa crema de fasole boabe reteta,

Supa crema reteta,

27.11.2020

Mancare de spanac de post reteta

Retete Culinare Mancare De Spanac Cu Rosii De Post Reteta De Casa Traditionala


Mancare de spanac de post reteta,

Mancare de spanac cu sos sau tocanita de spanac, un preparat traditional gatit de post foarte gustos si sanatos, plin de vitamine si energie. Cum se face o mancare de spanac simpla, taraneasca si traditionala, reteta din batrani, urmareste reteta mea simpla si usoara. Urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru patru portii de mancare de spanac.
Mancare de spanac reteta,

Ingrediente mancare de spanac cu rosii
-500g spanac proaspat
-10 rosii cherry
-1 ceapa
-2 linguri ulei
-1 lingura bulion
-2 lingurite faina
-500ml apa
-1 catel de usturoi
-1 lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita marar uscat
-½ lingurita patrunjel uscat
-¼ lingurita piper negru macinat

Mod de preparare mancare de spanac de post
-in primul rand se pregatesc toate ingredientele, in loc de marar si patrunjel uscat cum am pus eu se poate pune si verde,
-spanacul se curata de codite si de orice corp strain si se spala bine sub jet de apa rece,
-ceapa se curata de coaja si se taie marunt
-usturoiul se curata de coaja si se taie feliute,
-rosiile cherry se taie pe jumatate,
-faina se amesteca intr-o ceasca cu putina apa pana devine pasta,
-se incinge putin ulei intr-o craticioara si se caleste ceapa pana devine sticloasa,
-se adauga usturoiul si rosiile, se amesteca 2-3 minute pe foc pana cand se inmoaie rosiile,
-se adauga apoi pasta de tomate si se amesteca, iar dupa inca un minut faina si se completeaza cu apa,
-se fierbe continutul timp de zece minute pana devine consistent, apoi se adauga dupa gust sare, piper, boia, marar si patrunjel,
-se pune spanacul si se continua fierberea inca cinci minute, sau pana se formeaza un sos gros, dupa care se opreste focul,
-mancarea de spanac se mananca calda dar fiind un preparat de post este foarte buna si rece.
Tocanita de spanac reteta,

Se pune pe farfurii mancare de spanac, se presara deasupra putina verdeata taiata marunt si se serveste cu paine de casa si un ardei iute alaturi. Daca nu se tine post se poate servi cu oua ochiuri prajite fiind minunat. Ate retete traditionale romanesti, mancaruri cu legume aici, mancaruri de post aici, retete cu spanac aici, pofta buna!
Tocana de spanac reteta,