02.10.2020

Gogosari cu conopida in otet reteta

Retete Culinare Gogosari Intregi Umpluti Cu Conopida In Otet Pentru Iarna Reteta De Casa


Gogosari cu conopida in otet reteta,

Gogosari umpluti cu conopida fara fierbere si fara conservanti sau E-uri murati in otet cu saramura pentru iarna, o conserva minunata care n-ar trebui sa lipseasca din nicio bucatarie, gustosi si frumos colorati pastrandu-si culoarea si textura chiar si 2-3 ani daca mai raman bineinteles, crocanti si acrisori atat cat trebuie, parfumati si foarte aromati mergand serviti oricand ca o garnitura langa orice mancare gatita sau friptura la cuptor sau la gratar. Cum se pun gogosarii cu conopida la murat urmareste reteta mea simpla si usoara, urmatoarele ingrediente sunt pentru un borcan de 3l.
Gogosari cu conopida in otet pentru iarna reteta,

Gogosari cu conopida reteta,

Ingrediente gogosari cu conopida pentru iarna
-1kg gogosari potriviti ca marime (6-9 gogosari)
-500g conopida proaspata alba la culoare
-2 litri apa pentru saramura
-2 linguri sare mare pentru muraturi neiodata
-4 linguri zahar
-200ml otet de 9 grade (1 cana)
-1 lingurita piper boabe
-1 radacina de hrean
-5 foi de dafin
-1 borcan de 3l

Mod de preparare gogosari cu conopida in otet pentru iarna
-se aleg gogosari proaspeti potriviti ca marime care incap in borcan,
-se spala gogosarii sub jet de apa rece si se curata de cotor si seminte,
-conopida proaspata si alba la culoare fara pete maronii se spala cu apa rece si se desface in buchetele,
-se umple fiecare gogosar cu buchetele de conopida,
-se pune apa la fiert pentru saramura in care se adauga o lingura plina de sare mare neiodata pentru muraturi la litrul de apa si doua linguri de zahar tos la litrul de apa,
-saramura se fierbe 2-3 minute apoi se opreste focul,
-hreanul se curata si se taie dupa preferinta rondele sau bastonase,
-se asaza frumos gogosarii in borcan, iar printre ei se pun bucati de hrean, boabe de piper si foi de dafin,
-cand borcanul s-a umplut se toarna saramura fierbinte pana se umple borcanul apoi se acopera bine cu capac,
Gogosari umpluti cu conopida reteta,

Gogosari in otet reteta,

-se intoarce borcanul pentru a se verifica integritatea capacului si daca este ok se lasa borcanul sa se raceasca in voie dupa care se depoziteaza in camara cu bunatati pentru iarna,
Camara cu bunatati retete,

-se pastreaza in camara la o temperatura constanta feriti de razele soarelui, iar dupa 2-3 saptamani gogosarii se pot manca,
-dar gogosarii se mai pot pune si taiati pe jumatate incapand mult mai multi in borcan,
-sau se pun gogosari intregi iar in golurile ramase se pun jumatati de gogosari umplute cu conopida, asa cum am procedat eu,
-alta reteta de gogosari in otet si aici.
Alte retete traditionale romanesti, retete de conserve si muraturi aici, retete de aperitive si garnituri aici, pofta buna!
Gogosari cu conopida pentru iarna reteta,

Gogosari cu conopida reteta,

Gogosari murati reteta,

Gogosar umplut cu conopida reteta,

30.09.2020

Paste cu rosii cherry si cascaval reteta

Retete Culinare Spaghete Rapide Cu Rosii Cherry Si Cascaval Reteta De Casa


Paste cu rosii cherry si cascaval reteta,

O mancare delicioasa pe baza de paste si rosii este urmatoarea reteta de spaghete cu rosii cherry si cascaval, un preparat culinar din paste fainoase foarte gustos si rapid de gatit in orice bucatarie. Cum se fac pastele cu sos de rosii urmareste reteta mea simpla si usoara, urmatoarele ingrediente sunt pentru doua portii de paste cu sos tomat.
Paste reteta,

Spaghete cu rosii cherry si cascaval reteta,

Ingrediente paste cu rosii cherry si cascaval
-200g spaghete
-500g rosii cherry
-50ml ulei de masline
-50g cascaval
-2 catei de usturoi
-1 lingurita pasta de tomate
-1 lingurita busuioc uscat
-½ lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita zahar
-½ lingurita piper macinat

Mod de preparare spaghete cu rosii cherry si cascaval
-cum se fac niste spaghete traditionale italiene reusite urmareste reteta mea,
-cum se procedeaza, in primul rand se pregatesc toate ingredientele,
-rosiile cherry se taie pe jumatate,
-cateii de usturoi se curata de coaja si se taie marunt,
-cascavalul de da pe razatoarea mica,
-se pune suficienta apa cu sare la fiert pentru spaghete,
-se incinge putin ulei intr-o tigaie incapatoare si se pune usturoiul si rosiile,
Rosii cherry la tigaie reteta,

-se pun spaghetele la fiert conform prospectului de pe ambalaj,
-se acopera tigaia cu capac si se inabuse rosiile timp de cinci minute sau pana cand rosiile s-au inmuiat bine,
Sos de rosii cherry reteta,

-se adauga dupa gust putin bulion si condimente: sare, zahar, busuioc si piper macinat,
-se amesteca periodic iar dupa doua minute se pun spaghetele si un polonic mic din apa in care au fiert,
Spaghete cu rosii reteta,

Paste cu rosii reteta,

-se amesteca bine iar dupa doua minute se pune cascavalul ras si se opreste focul,
Paste cu rosii si cascaval reteta,

Spaghete cu rosii si cascaval reteta,

-se amesteca pastele bine pana cand tot cascavalul s-a topit si s-a incorporat in paste,
-se servesc imediat cat sunt calde ornate cu cascaval ras, dar sunt foarte bune si dupa ce s-au racit.
Alte retete traditionale, retete cu paste si preparate din paste aici, retete din bucataria internationala aici, mancaruri cu legume aici, pofta buna!
Spaghete reteta,

Mancaruri cu paste reteta,

Paste reteta,