22.09.2020

Saramura de pui reteta

Retete Culinare Friptura Din Carne De Pui Cu Legume La Gratar Reteta De Casa Traditionala Dobrogeana


Saramura de pui reteta,

Saramura de pui este un preparat culinar romanesc foarte bun, gustos si sanatos din carne de pui si legume proaspete coapte la gratar, cu un sos gustos usor picant de la ciusca si o aroma speciala de usturoi. Saramura de pui dobrogeana este o mancare de vara, care se poate prepara la un gratar in aer liber, dar si in intimitatea bucatariei noastre pe un grill la aragaz, in ambele cazuri fiind o reusita culinara, savurata si apreciata de toata lumea. Saramura de pui cu legume se poate manca cu paine proaspata sau traditional cu mamaliguta, stropita de un vin bun rosu natural. Cum se face saramura de pui urmareste reteta mea simpla si usoara, urmatoarele ingrediente sunt pentru patru portii de friptura de pui.
Saramura de pui dobrogeana reteta,

Ingrediente saramura de pui dobrogeana
-4 pulpe de pui mari
-4 ardei capia
-1 ciusca iute rosie
-4 rosii mari bine coapte
-1 lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita piper macinat
-3 catei usturoi
-100ml apa

Mod de preparare saramura de pui la gratar
-pulpele de pui se cresteaza pe ambele parti pentru a se frige cat mai bine pe gratar, fara sa ramana sange langa os,
-se sareaza cu sare din belsug, de unde si denumirea de “saramura de pui”,
-se presara si putin piper negru macinat doar pentru gust si se lasa deoparte,
-legumele se spala bine cu apa rece, iar cateii de usturoi se curata de coaja,
-se pune gratarul sau grilul la incins, iar cand este gata se pun mai intai legumele sa se coaca, ardeii kapia, rosiile si ardeiul iute,
-se coc bine legumele pe ambele parti, dupa care se scot separat in doua castroane, se presara putina sare deasupra si se acopera cu o folie alimentara,
-se lasa putin sa se abureasca si sa se mai raceasca, dupa care ardeii si ciusca se curata de coaja si de cotor,
-se rup in fasii si se pun intr-un vas dreptunghiular de jena in care vom face saramura de pui,
-rosiile coapte se curata si ele de coaja, apoi se piseaza cu o furculita pana cand ramane cotorul care se arunca,
-se pun si rosiile pasate in tava si se amesteca cu ardeii, apoi se trece la frigerea pulpelor pe gratar,
-se zdrobesc cateii de usturoi cu o presa speciala, se amesteca in tava, se mai adauga sare dupa gust si putina apa daca este nevoie,
-tava se pastreaza langa gratar sa se pastreze calda,
-se intorc pulpele pe gratar pe ambele parti si se frig pana cand sunt bine facute si nu au urme de sange, dupa care se scot direct in tava cu saramura si se scufunda in sosul de rosii coapte si ardei copti,
-pulpele vor fi acoperite aproape complet de sosul de legume coapte si va imprumuta gustul acestor legume, formand impreuna o minunata saramura de pui si legume cum numai in Dobrogea poti manca,
-saramura trebuie sa aiba mult sos, pentru reusita retetei rosiile trebuie sa fie bine coapte si zemoase si bineinteles se aleg numai ingrediente romanesti care sunt cele mai bune.
Saramura de pui traditionala reteta,

Alte retete traditionale romanesti, retete de saramuri aici, retete fripturi si gratare aici, mancaruri cu carne aici, retete cu pui aici, pofta buna!
Saramura de pui la gratar reteta,

Pui cu legume reteta,

Pulpe la gratar cu legume reteta,

Pui cu legume la gratar reteta,

Saramura de pui cu rosii si ardei copti reteta,

18.09.2020

Spaghete cu scoici si rosii cherry reteta

Retete Culinare Paste Cu Scoici Si Rosii Cherry Reteta De Casa Italiana Traditionala


Spaghete cu scoici si rosii cherry reteta,

Cum se fac spaghete cu scoici sau spaghete cu midii, spaghetti con cozze cum spun italienii, un fel de mancare gustos si rapid din bucataria italiana pe care-l putem gati foarte simplu si usor si in propria bucatarie. Cum se fac pastele cu scoici urmareste reteta mea rapida, urmatoarele ingrediente sunt pentru doua portii de paste cu scoici.

Ingrediente paste cu scoici si rosii cherry
-1kg scoci proaspete
-500g rosii cherry
-200g paste fainoase (spaghete sau penne)
-100ml vin rose sau vin alb demisec
-2 catei de usturoi
-4 linguri ulei de masline extravirgin
-½ legatura patrunjel verde
-½ lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita piper negru macinat

Mod de preparare spaghete cu scoici si rosii cherry
-se aleg numai scoici proaspete avand carapacea intacta si nesparta,
Scoici reteta,

-se spala bine sub jet de apa rece si se curata de orice corp strain,
Midii reteta,

-se pun scoicile intr-un vas cu apa rece pana se pregatesc celelate ingrediente,
-se pune apa la fiert cu sare pentru pastele fainoase,
-rosiile se spala si se taie in sferturi,
-patrunjelul se spala si se aleg frunzele de pe tulpina,
-usturoiul se curata, un catel se lasa intreg si se zdrobeste iar celalalt se taie marunt,
-se incinge o lingura de ulei intr-o tigaie si se prajeste maxim un minut usturoiul intreg si tulpinele de patrunjel,
Ulei usturoi si patrunjel reteta,

-se adauga scoicile si se acopera cu capac pentru zece minute amestecand periodic,
Scoici la tigaie reteta,

-se presara putina sare si piper si se stropesc cu vin, cand scoicile s-au deschis frumos se scot intr-un castron si se curata carnea din carapace,
Carne de scoici reteta,

-se opresc 4-6 scoici intregi pentru decor,
-zeama lasata de la scoici se strecoara intr-un castronel,
Scoici preparare reteta,

Zeama de scoici reteta,

-se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj,
Spaghete preparare reteta,

-se incing trei linguri de ulei si se prajeste cateva secunde usturoiul taiat mic,
Ulei si usturoi reteta,

-se adauga rosiile taiate in patru si se amesteca,
-se acopera tigaia cu capac si se gatesc pana cand rosiile s-au inmuiat bine,
Ulei si rosii reteta,

-se adauga zeama oprita de la midii si se amesteca,
Sos de rosii cherry reteta,

-cand se formeaza un sos consistent se pun pastele fierte si se amesteca,
Paste cu rosii cherry reteta,

-se pune un polonic mic din apa in care au fiert pastele si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper,
-se pun scoicile si patrunjelul tocat marunt si se amesteca usor,
Paste cu scoici preparare reteta,

Spaghete cu scoici preparare reteta,

-dupa doua minute se opreste focul si se pot servi pastele cat sunt calde.
Paste cu midii reteta,

Paste cu scoici reteta,

Alte retete traditionale romanesti, retete de paste si preparate din paste aici, retete de peste si preparate din peste aici, retete din bucataria internationala aici, pofta buna!
Paste cu scoici si rosii cherry reteta,