18.09.2020

Spaghete cu scoici si rosii cherry reteta

Retete Culinare Paste Cu Scoici Si Rosii Cherry Reteta De Casa Italiana Traditionala


Spaghete cu scoici si rosii cherry reteta,

Cum se fac spaghete cu scoici sau spaghete cu midii, spaghetti con cozze cum spun italienii, un fel de mancare gustos si rapid din bucataria italiana pe care-l putem gati foarte simplu si usor si in propria bucatarie. Cum se fac pastele cu scoici urmareste reteta mea rapida, urmatoarele ingrediente sunt pentru doua portii de paste cu scoici.

Ingrediente paste cu scoici si rosii cherry
-1kg scoci proaspete
-500g rosii cherry
-200g paste fainoase (spaghete sau penne)
-100ml vin rose sau vin alb demisec
-2 catei de usturoi
-4 linguri ulei de masline extravirgin
-½ legatura patrunjel verde
-½ lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita piper negru macinat

Mod de preparare spaghete cu scoici si rosii cherry
-se aleg numai scoici proaspete avand carapacea intacta si nesparta,
Scoici reteta,

-se spala bine sub jet de apa rece si se curata de orice corp strain,
Midii reteta,

-se pun scoicile intr-un vas cu apa rece pana se pregatesc celelate ingrediente,
-se pune apa la fiert cu sare pentru pastele fainoase,
-rosiile se spala si se taie in sferturi,
-patrunjelul se spala si se aleg frunzele de pe tulpina,
-usturoiul se curata, un catel se lasa intreg si se zdrobeste iar celalalt se taie marunt,
-se incinge o lingura de ulei intr-o tigaie si se prajeste maxim un minut usturoiul intreg si tulpinele de patrunjel,
Ulei usturoi si patrunjel reteta,

-se adauga scoicile si se acopera cu capac pentru zece minute amestecand periodic,
Scoici la tigaie reteta,

-se presara putina sare si piper si se stropesc cu vin, cand scoicile s-au deschis frumos se scot intr-un castron si se curata carnea din carapace,
Carne de scoici reteta,

-se opresc 4-6 scoici intregi pentru decor,
-zeama lasata de la scoici se strecoara intr-un castronel,
Scoici preparare reteta,

Zeama de scoici reteta,

-se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj,
Spaghete preparare reteta,

-se incing trei linguri de ulei si se prajeste cateva secunde usturoiul taiat mic,
Ulei si usturoi reteta,

-se adauga rosiile taiate in patru si se amesteca,
-se acopera tigaia cu capac si se gatesc pana cand rosiile s-au inmuiat bine,
Ulei si rosii reteta,

-se adauga zeama oprita de la midii si se amesteca,
Sos de rosii cherry reteta,

-cand se formeaza un sos consistent se pun pastele fierte si se amesteca,
Paste cu rosii cherry reteta,

-se pune un polonic mic din apa in care au fiert pastele si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper,
-se pun scoicile si patrunjelul tocat marunt si se amesteca usor,
Paste cu scoici preparare reteta,

Spaghete cu scoici preparare reteta,

-dupa doua minute se opreste focul si se pot servi pastele cat sunt calde.
Paste cu midii reteta,

Paste cu scoici reteta,

Alte retete traditionale romanesti, retete de paste si preparate din paste aici, retete de peste si preparate din peste aici, retete din bucataria internationala aici, pofta buna!
Paste cu scoici si rosii cherry reteta,

16.09.2020

Castraveti murati pentru iarna reteta

Retete Culinare Castraveti Murati Cu Hrean Pentru Iarna Fara Conservanti Reteta De Casa

Castraveti murati cu hrean reteta,

Cum se pun castravetii la murat pentru iarna simplu si usor. O reteta rapida de castraveti murati sunt castravetii murati cu hrean, nu contin conservanti si nici E-uri, sunt acri atat cat trebuie, sunt mult mai gustosi decat cei din comert, au o textura frageda si proaspata iar castravetii raman tari chiar si 2-3 ani. Cum se face reteta de castraveti murati cu hrean urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru zece borcane mari (800ml) de castraveti cu hrean, daca vrei castraveti in otet pusi perfect nu rata aceasta reteta.
Castraveti murati pentru iarna reteta,

Ingrediente castraveti murati p
entru iarna
-3,5kg castraveti cornison proaspeti
-400ml otet alb de 9 grade
-1 ceapa medie
-2 morcovi tineri
-100g hrean radacina
-3l apa
-3 linguri sare mare neiodata
-5 lingurite cimbru uscat
-10 lingurite piper boabe
-10 flori de marar uscat
-10 borcane de 800ml cu capace

Mod de preparare castraveti in otet pentru iarna
-se aleg castraveti cornison foarte proaspeti care sa incapa in borcane dar nu chiar pana sus,
-castravetii se apasa cu degetele si se verifica daca sunt tari semn ca sunt proaspeti si sunt foarte buni pentru murat,
-se spala sub jet de apa rece si se curata de orice corp strain, apoi se lasa acoperiti cu apa rece pana se pregatesc celelate ingrediente,
-borcanele se spala foarte bine si se pun alaturi,
-legumele se curata de coaja si se taie rondele,
-se pun trei litri de apa la fiert cu trei linguri pline cu sare mare pentru muraturi neiodata si se fierbe 2-3 minute,
-cat timp saramura este la fiert se asaza cat mai bine castravetii in borcane ca sa incapa cat mai multi,
-printre castraveti se pun cate cinci rondele de morcovi si hrean, doua rondele de ceapa, o floare de marar uscat, o lingurita rasa de piper boabe si jumatate de lingurita de cimbru uscat,
-se pune in fiecare borcan cate 40ml otet alb de 9 grade si se completeaza cu saramura fierbinte pana sus,
-se inchid imediat borcanele cu capace si se intorc borcanele cu capacele in jos timp de doua minute pentru a verifica integritatea borcanelor,
-daca capacele sunt bine inchise si nu curg atunci se pun borcanele la fiert intr-o cratita intinsa cu apa calda,
-se fierb borcanele timp de 2-3 minute dar nu mai mult, apoi se scot borcanele, se acopera cu un prosop gros si se lasa sa se raceasca in voie,
-castravetii ca sa ramana tari se fierb maxim 2-3 minute, doar cat sa se sterilizeze borcanele si sa tina,
-a doua zi cand sunt racite complet se depoziteaza in camara cu bunatati pentru iarna.
Alte retete traditionale, retete de castraveti murati aici, retete de muraturi aici, pofta buna!
Castraveti in otet reteta,

Castraveti in saramura reteta,