10.09.2020

Lapte de pasare reteta

Retete Culinare Lapte De Pasare Traditional Romanesc Reteta De Casa Dobrogeana



Lapte de pasare reteta,

Lapte de pasare, un desert deosebit preparat simplu si usor dintr-o crema fina si rafinata de vanilie si gramajoare pufoase de spuma de albus, denumit si insula plutitoare (Île flottante) datorat alusului care pluteste pe crema de lapte. Desertul se serveste rece de la frigider fiind racoros, gustos, aromat si consistent, se poate orna dupa gust cu fulgi de ciocolata sau zahar ars, este minunat in special servit vara. Cum se face laptele de pasare urmareste reteta mea rapida, urmatoarele ingrediente sunt pentru 4-6 portii.
Lapte de pasare de casa reteta,

Insula plutitoare reteta,

Ingrediente lapte de pasare
-1l lapte proaspat
-5 oua de tara
-200g zahar tos
-3 pliculete de 8g zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie mare
-un praf de sare

Mod de preparare lapte de pasare de casa
-se alege lapte proaspat de vaca, capra sau oaie,
-se pune laptele la fiert intr-o craticioara mai larga,
-pana incepe laptele sa fiarba se pregatesc celelalte ingrediente,
-ouale se separa in doua castroane albusuri de galbenusuri si se pune cate un praf de sare in fiecare,
-zaharul tos se imparte in doua parti egale, o parte se pune peste albusuri iar cealalta parte peste galbenusuri,
-se mixeaza la inceput albusurile pana se intaresc bine,
-peste galbenusuri se mai pune zaharul vanilat si coaja de lamaie rasa, se mixeaza pana devine crema,
-eu am amestecat in crema de galbenusuri 200ml lapte rece, se amesteca mai usor in laptele fierbinte si nu exista pericolul sa se taie,
-cand laptele incepe sa fiarba se da focul incet si cu o lingura se pun bucati de bezea de albus sa fiarba cate un minut pe fiecare parte, apoi se scot cu o spumiera,
Lapte de pasare preparare reteta,

-dupa ce albusul a fost terminat, se pun galbenusurile treptat in lapte si se amesteca bine sa nu se taie,
-se fierbe laptele la foc mic amestecand continuu timp de 2-3 minute, sau pana cand compozitia se leaga usor si are consistenta unei creme,
-se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se pun bucatile de albus in craticioara si se pastreaza la rece cateva ore bune pana la servire,
Lapte de pasare traditional reteta,

-cand se serveste se pun in castronele cate un polonic de crema de vanilie si 2-3 bucati de albus, se serveste ca atare sau ornat cu ce ne place.
Lapte de pasare cu fulgi de ciocolata reteta,

Alte retete traditionale romanesti, retete de deserturi, prajturi si dulciuri aici, retete din bucataria internationala aici, retete lapte de pasare aici, pofta buna!
Crema de lapte cu oua reteta,

Crema de vanilie cu oua reteta,

Lapte de pasare crema reteta,

Lapte cu oua reteta,

Lapte de pasare desert reteta,

Oua de zapada reteta,

09.09.2020

Castraveti murati de vara reteta

Retete Culinare Castraveti Murati In Saramura De Vara Reteta De Casa Traditionala



Castraveti murati de vara reteta,

Cea mai rapida reteta de castraveti murati este urmatoarea reteta de castraveti murati de vara sau castraveti murati in saramura la soare (castraveti covasiti), se prepara foarte simplu si usor, iar dupa 3-4 zile sunt deja acri si se pot consuma. Cum se fac castravetii murati de vara urmareste reteta mea.

Castraveti murati la soare reteta,

Castraveti murati reteta,

Ingrediente castraveti murati in saramura

-castraveti cornison mari
-cimbru uscat
-marar uscat
-catei de usturoi
-ardei iute
-apa si sare pentru saramura

Mod de preparare castraveti murati de vara

Reteta video este si pe YouTube aici.

-in primul rand se prepara saramura pentru castraveți care se face in functie de cantitatea de castraveti si vasul in care se pun la murat,
-se pune apa la fiert si cate o lingura cu varf de sare la litrul de apa,
-se fierbe saramura timp de 2-3 minute apoi se lasa sa se raceasca timp in care se pregatesc castravetii,
-castravetii se spala sub jet de apa rece si se asaza intr-un borcan mare de 3-5-10l,
-printre castraveti se pun dupa gust cativa catei de usturoi curatati de coaja, cateva ciusti, cimbru uscat si obligatoriu marar uscat (tulpina si floare),
-castravetii in saramura se fac foarte bine doar cu marar uscat dar pentru gusturi mai tari se pune si usturoi si ardei iute,
Castraveti murati la soare reteta,

Castraveti la murat reteta,

Castraveti in saramura reteta,

-se acopera borcanul cu capac dar nu ermetic deoarece o sa faca spuma si o sa dea pe afara,
-se asaza borcanul intr-un loc calduros de preferinta la soare si se vantura in primele 2-3 zile de doua ori pe zi pentru a se acri mai repede dar si pentru a nu se intinde zeama,
Castraveti murati in saramura reteta,

Castraveti murati de vara reteta,

-dupa aceasta perioada castravetii sunt buni de mancat, se acopera borcanul cu capac si se pastreaza intr-un loc mai racoros, se pot tine si la frigider,
-se servesc ca o garnitura sau muratura alaturi de orice fel de mancare.
Alte retete traditionale romanesti, retete de conserve si muraturi aici, retete de aperitive si garnituri aici, retete de castrveti murati aici, pofta buna!

Castraveti acriti la soare reteta,

Castraveti in saramura reteta,

Castraveti murati la soare reteta,

Castraveti murati in saramura reteta,