09.09.2020

Castraveti murati de vara reteta

Retete Culinare Castraveti Murati In Saramura De Vara Reteta De Casa Traditionala



Castraveti murati de vara reteta,

Cea mai rapida reteta de castraveti murati este urmatoarea reteta de castraveti murati de vara sau castraveti murati in saramura la soare (castraveti covasiti), se prepara foarte simplu si usor, iar dupa 3-4 zile sunt deja acri si se pot consuma. Cum se fac castravetii murati de vara urmareste reteta mea.

Castraveti murati la soare reteta,

Castraveti murati reteta,

Ingrediente castraveti murati in saramura

-castraveti cornison mari
-cimbru uscat
-marar uscat
-catei de usturoi
-ardei iute
-apa si sare pentru saramura

Mod de preparare castraveti murati de vara

Reteta video este si pe YouTube aici.

-in primul rand se prepara saramura pentru castraveți care se face in functie de cantitatea de castraveti si vasul in care se pun la murat,
-se pune apa la fiert si cate o lingura cu varf de sare la litrul de apa,
-se fierbe saramura timp de 2-3 minute apoi se lasa sa se raceasca timp in care se pregatesc castravetii,
-castravetii se spala sub jet de apa rece si se asaza intr-un borcan mare de 3-5-10l,
-printre castraveti se pun dupa gust cativa catei de usturoi curatati de coaja, cateva ciusti, cimbru uscat si obligatoriu marar uscat (tulpina si floare),
-castravetii in saramura se fac foarte bine doar cu marar uscat dar pentru gusturi mai tari se pune si usturoi si ardei iute,
Castraveti murati la soare reteta,

Castraveti la murat reteta,

Castraveti in saramura reteta,

-se acopera borcanul cu capac dar nu ermetic deoarece o sa faca spuma si o sa dea pe afara,
-se asaza borcanul intr-un loc calduros de preferinta la soare si se vantura in primele 2-3 zile de doua ori pe zi pentru a se acri mai repede dar si pentru a nu se intinde zeama,
Castraveti murati in saramura reteta,

Castraveti murati de vara reteta,

-dupa aceasta perioada castravetii sunt buni de mancat, se acopera borcanul cu capac si se pastreaza intr-un loc mai racoros, se pot tine si la frigider,
-se servesc ca o garnitura sau muratura alaturi de orice fel de mancare.
Alte retete traditionale romanesti, retete de conserve si muraturi aici, retete de aperitive si garnituri aici, retete de castrveti murati aici, pofta buna!

Castraveti acriti la soare reteta,

Castraveti in saramura reteta,

Castraveti murati la soare reteta,

Castraveti murati in saramura reteta,

06.09.2020

Paste cu pui la cuptor reteta

Retete Culinare Budinca De Paste Cu Branza Si Piept De Pui Reteta De Casa



Paste cu pui la cuptor reteta,

O mancare simpla pe baza de paste fainoase si carne de pui este urmatoarea reteta de paste cu pui sau budinca de paste cu pui, se prepara simplu si usor iar combinatia de paste cu piept de pui este minunata, iar daca mai pui si branza este si mai buna. Cum se fac pastele cu pui la cuptor urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru o tava de cuptor dreptunghiulara cu diametrul de 35/24cm.
Budinca de paste reteta,

Paste cu branza si pui reteta,

Ingrediente paste cu pui
-500g penne
-1 piept de pui
-500ml iaurt
-5 oua
-200g branza
-75g unt
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita usturoi granulat
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita cimbru uscat

Mod de preparare paste cu pui la cuptor
-in primul rand se pregateste pieptul de pui care se prajeste la tigaie sau se gateste la cuptor, mai multe preparate cu pui si aici,
-eu l-am gatit la cuptor, am uns pieptul de pui cu ulei si l-am condimentat cu sare, piper, boia, usturoi si cimbru si l-am dat la cuptor pentru 20 minute la 220 grade celsius,
-cand pieptul este gata se lasa putin sa se raceasca si apoi se taie fasii,
-se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj,
-cat timp pastele sunt la fiert se pregateste o tava de cuptor care se unge cu unt,
-branza se da pe razatoarea mare,
-ouale se bat spuma cu un praf de sare, piper macinat si usturoi granulat, apoi se amesteca bine cu cantitatea de iaurt,
-cand pastele sunt fierte se scurg de apa si se amesteca bine cu branza rasa si pieptul de pui taiat fasii,
Paste cu pui preparare reteta,

-se pun pastele in tava de cuptor unsa cu unt si se toarna deasupra peste paste iaurtul amestecat cu oua,
Paste cu pui la cuptor preparare reteta,

-se pun deasupra bucatele de unt si se da tava la cuptor pentru 30 minute la 220 grade celsius, sau pana cand se rumenesc usor deasupra,
Paste la cuptor cu piept de pui reteta,

Budinca de paste cu pui reteta,

-se servesc calde sau reci, ca o mancare de paste sau ca o gustare sau desert, budinca se poate servi pudrata cu zahar pudra sau unsa cu gem, este un preparat culinar consistent si tare gustos care merge servit la orice ora din zi.
Alte retete traditionale, retete de paste si preparate din paste aici, retete cu pui aici, pofta buna!
Budinca reteta,

Mancaruri cu paste reteta,

Paste reteta,

Paste cu branza si piept de pui reteta,