09.08.2020

Foi de placinta de casa reteta

Retete Culinare Aluat Pentru Foi De Placinta De Post Reteta De Casa Traditionala



Foi de placinta de casa reteta,

Foi de placinta de casa subtiri si fragede, mult mai bune si mai sanatoase decat cele de cumparat din magazine indiferent cum sunt, proaspete sau congelate. Cum se face un aluat pentru foi de placinta romaneasca facute in casa urmareste reteta mea simpla si usoara, din ingredientele de mai jos ies 3 foi de placinta cu diametrul de 60cm, in functie de grosimea lor.

Ingrediente foi de placinta
-500g faina alba
-50g faina alba pentru intins foile de placinta
-300ml apa
-2 linguri ulei pentru aluat
-2 linguri ulei pentru uns foile de placinta
-½ lingurita sare
-2 linguri otet

Mod de preparare foi de placinta de casa
-in functie de calitatea fainii pentru pregatirea aluatului se folosesc 500-600g faina, se incepe cu 500g si se mai completeaza daca aluatul o cere,
-cum se procedeaza pas cu pas pentru niste foi de placinta reusite, 
-intr-un castron se pune faina si se toarna deasupra apa calduta,
-se amesteca putin cu furculita apoi se adauga sarea, uleiul si otetul,
-se amesteca bine si se framanta aluatul format pana cand se obtine un aluat moale, elastic dar care nu se lipeste,
Aluat pentru foi de placinta reteta,

-se iau 3 farfurii rotunde pentru desert si se ung cu ulei,
-se formeaza din aluat 3 bile aproximativ egale,
-fiecare bila de aluat se asaza in farfuria unsa cu ulei si se intinde cu degetele pana la margine, dupa care se unge deasupra cu mult ulei,
Foi de placinta preparare reteta,

Foi de placinta de casa preparare reteta,
-se lasa aluatul pentru foi de placintă in farfurie sa se odihneasca minim 30 minute,
-dupa acest timp se asaza pe blatul de lucru o fata de masa curata si se pudreaza cu faina din belsug pe toata suprafata,
-daca nu se pudreaza bine fata de masa cu faina atunci aluatul se va lipi de ea si nu este bine,
-se ia aluatul din prima farfurie si se asaza pe fata de masa, dupa care se intinde cu mana, cu o vergea sau cu un sucitor presarat cu faina,
Foi placinta preparare reteta,

Foaie de placinta reteta,

-aluatul se intinde pana cand se obtine o foaie de placinta cat mai subtire si de diametru cat mai mare,
-foaia de placinta rezultata se ia cu ajutorul vergelei si se intinde pe un plastic pe marginea superioara a fotoliului sau a canapelei,
-se procedeaza asemanator si cu celelalte doua parti de aluat, se folosesc imediat cat sunt proaspete sau se lasa timp de 10-15 minute la aer dar nu mai mult ca se usuca,
Alte retete traditionale romanesti, retete de post si preparate de post aici, produse de panificatie si patiserie aici, retete de placinta aici, pofta buna!
Foi de placinta reteta,

08.08.2020

Snitele de soia de post reteta

Retete Culinare Soia Snitele Prajite De Post Reteta De Casa



Snitele de soia de post reteta,

Snitele vegetale din soia de post, crocante la exterior dar moi si pufoase la interior, aromate si placut condimentate, servite cu mujdei de usturoi si cartofi prajiti, o friptura de post gustoasa si sanatoasa, nici nu spui ca este de post. Cum se fac snitelele de soia urmareste reteta mea simpla si usoara.
Snitele de soia cu mujdei de usturoi si cartofi prajiti reteta,

Fasole scazuta cu soia snitele prajite reteta,

Ingrediente snitele de soia
-100g soia snitele
-3 linguri faina
-1 lingurita sare
-1 lingurita piper negru macinat
-1 lingurita usturoi granulat
-1 lingurita boia de ardei dulce
-200ml ulei pentru prajit
-cartofi prajiti pentru garnitura
-mujdei de usturoi pentru dressing

Mod de preparare snitele de soia de post
-se aleg soia snitele mai groase ca sunt cele mai bune si bineinteles din soia nemodificata genetic,
-acum sunt doua variante de a prepara soia, se pun snitelele la fiert in apa cu condimente si plante aromative timp de 20 minute, sau se hidrateaza in apa proaspata timp de 30-60 minute,
-pentru niste snitele moi se alege varianta prin fierbere, iar pentru niste snitele crocante se alege varianta prin hidratare,
-eu am ales varianta prin hidratare, am pus soia snitele intr-o craticioara cu apa suficienta si le-am lasat timp de 60 minute sa se hidrateze,
-le-am amestecat periodic, soia o sa absoarba din apa si se vor umfla frumos hidratandu-se,
-cand sunt hidratate le-am scurs usor de apa presandu-le si le-am condimentat pe toate partile cu sare, piper macinat, usturoi granulat si boia de ardei,
-le-am pus intr-un castron si le-am amestecat cu mana bine presandu-le ca sa intre aromele in ele,
-le-am lasat asa cinci minute timp in care am incins putin ulei intr-o tigaie,
-am trecut feliile de soia prin faina si le-am prajit la tigaie pe ambele parti pana au devenit aurii,
-le-am scos din tigaie si le-am presat usor pentru a mai elimina din ulei,
Soia prajita reteta,

Soia snitele cu cartofi prajiti reteta,

-le-am pus pe farfurii si le-am servit calde cu cartofi prajiti si mujdei de usturoi, o friptura reusita pentru perioadele de post,
-se pot servi cu aproape orice inlocuind cu succes carnea, cu legume sau mancaruri gatite, eu le-am servit si cu fasole scazuta.
Alte retete traditionale, retete de post si preparate de post aici, mancaruri cu legume aici, retete de mujdei aici, retete cu soia aici, retete de snitele aici, retete de fripturi aici, pofta buna!
Soia snitele de post reteta,

Soia snitele cu cartofi prajiti si mujdei de usturoi reteta,

Friptura de post reteta,