26.06.2020

Saramura de peste cu rosii uscate reteta

Retete Culinare Saramura De Peste Caras Cu Legume Si Rosii Uscate Reteta De Casa Dobrogeana Traditionala



Saramura de peste cu rosii uscate reteta,

O saramura de peste traditionala romaneasca gatita in special in bucataria dobrogeana este saramura de peste cu rosii uscate, o saramura preparata cel mai des in sezonul rece atunci cand rosiile de gradina romanesti nu se mai gasesc proaspete. Eu o sa gatesc o saramura de caras cu rosii uscate foarte simplu si rapid de preparat, in maxim 30 minute saramura de casa este gata. Cum se face saramura de peste cu rosii uscate urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru doua portii de saramură.
Saramura de peste cu mamaliguta reteta,

Ingrediente saramura de peste cu rosii uscate
-1 pește caras mare 500-700g
-1 ardei gras galben
-1 ardei capia rosu
-1 ardei iute mare
-3 catei de usturoi romanesti
-5 rosii uscate
-750ml apa
-1 lingurita sare grunjoasa
-¼ lingurita cimbru uscat
-¼ lingurita piper negru macinat
-¼ lingurita boia de ardei dulce
-¼ legatura patrunjel verde

Mod de preparare saramura de caras cu rosii uscate
-cum se procedeaza pentru o saramura dobrogeana reusita, o saramura pescareasca care merge gatita si acasa in bucatarie pe grill,
-pestele caras se curata de solzi, intestine si branhii,
Caras reteta,

-se spala bine sub jet de apa rece si se scurge de apa,
Peste reteta,

-se cresteaza cu un cutit bine ascutit de 5-6 ori pe fiecare parte,
-se sareaza atat la interiror cat si la interior cu sare grunjoasa,
-se lasa carasul timp de 15 minute sa prinda gustul de sare timp in care se pregatesc legumele,
-ardeii se spala cu apa rece si se sterg cu un servet,
-usturoiul se curata de coaja si se piseaza,
-se pune apa intr-o tava de cuptor de dimensiunea pestelui,
-in apa se pune dupa gust sare, piper macinat, cimbru uscat, boia dulce si usturoiul pisat,
-se pune tava la foc mic sa fiarba,
-se incinge un gratar sau un grill de bucatarie si se pun la inceput ardeii,
Legume la grill reteta,

-ardeii se intorc pe toate partile pana cand se rumenesc frumos,
-se pun si rosiile uscate pe gratarul incins pentru cateva secunde apoi se scot toate legumele coapte pe o farfurie,
Legume la gratar reteta,

-se pune pestele pe gratarul incins pentru cinci minute pe fiecare parte, sau pana cand este bine facut,
Peste caras la gratar reteta,

Peste caras la grill reteta,

-cat timp pestele este pe gratar se curata legumele de coaja si cotor apoi se taie fasii si se pun in tava cu saramura care incepe sa fiarba usor,
-se pun si rosiile uscate si se amesteca, se potriveste gustul de sare si usturoi tinand cont ca si carasul o sa aiba sare,
-cand pestele caras este gata se ia de pe gratar si se pune in tava de cuptor cu saramura alaturi de legume si rosii uscate,
Saramura reteta,

-se mai completeaza cu apa daca mai este nevoie tinand cont ca zeama trebuie sa fie pana la jumatatea pestelui,
-se dau 2-3 clocote si se intoarce usor pestele si pe cealalta parte, se presara patrunjel verde tocat marunt si se mai dau 2-3 clocote,
Gratar de peste cu legume reteta,

-se potriveste gustul de sare si se opreste focul,
-se serveste saramura de peste calda cu mamaliguta sau paine de casa proaspata si un vin bun alaturi,
-se taie pestele pe jumatate si se asaza pe farfurii cate o bucata de peste, legume si mult sos de saramura,
Saramura pescareasca reteta,

-eu am servit saramura de caras cu mamaliga la gratar si a fost minunata, mamaliga se prepara mai inainte si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie felii si se frige la gratar sau grill cate doua minute pe fiecare parte.
Mamaliga la grill reteta,

Mamaliga la gratar reteta,

Alte retete traditionale romanesti, retete de peste si preparate din peste aici, retete cu caras aici, retete de saramura aici, retete rosii uscate aici, retete mamaliga aici, pofta buna!
Saramura de peste reteta,

Saramura dobrogeana reteta,

Peste cu legume si mamaliga la gratar reteta,

Saramura de caras reteta,

25.06.2020

Peste prajit cu cartofi noi natur reteta

Retete Culinare Peste Caras Prajit Cu Mujdei De Usturoi Si Cartofi Noi Natur Reteta De Casa Traditionala Dobrogeana



Peste prajit cu cartofi noi natur reteta,

Caras prajit cu cartofi noi natur, un preparat delicios, gustos si sanatos cu peste crocant la exterior, dar moale si dulce la interior si o garnitura de cartofi noi natur, felii de lamaie si mujdei de usturoi, stropite din belsug cu un vin rosu bun si natural. Un preparat culinar pe baza de pește foarte potrivit acum in perioada Postului Sfantului Petru si Pavel cand sunt multe dezlegari la peste. Cum se face pestele caras prajit urmareste reteta mea simpla si usoara.
Peste prajit cu mujdei de usturoi si cartofi noi natur reteta,

Peste prajit cu usturoi si cartofi noi natur reteta,

Ingrediente caras prajit cu mujdei de usturoi si cartofi noi natur
-1 caras proaspat de minim 500g
-2 linguri faina
-1 lingurita sare grunjoasa
-10 cartofi noi mici
-3 fire patrunjel verde tocat
-200ml ulei pentru prajit
-1 lamaie taiata felii pentru ornat
-mujdei de usturoi pentru servit

Mod de preparare peste prajit cu mujdei de usturoi si cartofi noi natur
-pestele trebuie sa fie foarte proaspat pentru reusita unui gust deosebit,
-pestele caras se curata de solzi, intestine si bronhii, iar daca are si icre atunci acestea se vor alege si se vor presara cu sare, dupa care se vor pastra intr-o pungulita la congelator,
-pestele se spala foarte bine cu apa rece din belsug, se scurge de apa, se presara cu sare atat in interior cat si la exterior, dupa care se lasa 30 minute la frigider pentru a-si lua gustul de sare,
-intre timp cartofii noi se spala cu apa rece, se razuie de copaja subtire cu un cutit  bine ascutit si se pun intregi intr-o craticioara cu apa si sare la fiert,
-usturoiul se curata, se piseaza si se freaca cu putina sare grunjoasa, apoi cu putin ulei pana devine pasta, se picura putina apa si otet dupa gust,
-se scoate carasul din frigider, se taie in doua parti egale pentru a incapea si a se praji mai bine in tigaie,
Peste reteta,

-se pune ulei intr-o tigaie incapatoare si se lasa sa se incinga bine,
-se iau bucatile de peste si se tavalesc prin faina pe ambele parti, dupa care se prajesc la tigaie pe ambele parti in uleiul incins pana cand pestele devine crocant si frumos rumenit, dupa care se scoate din tigaie pe o farfurie,
Caras prajit reteta,

Peste prajit reteta,

-cartofii dupa ce au fiert se scot din apa si se lasa 5 minute sa se racoreasca, apoi se taie in doua,
-se ia un platou si se asaza bucatile de peste, cartofii noi nature presarati cu patrunjel verde tocat marunt si pasta de usturoi,
Peste caras prajit cu cartofi natur reteta,

-reteta de peste prtajit se serveste calda cu paine de casa proaspata si un vin bun alaturi.
Alte retete culinare traditionale romanesti, retete de peste si preparate din peste aici, retete paine de casa aici, retete mujdei de usturoi aici, retete cu cartofi aici, retete cu caras aici, pofta buna!
Caras prajit cu mujdei de usturoi si cartofi noi natur reteta,

Caras prajit cu cartofi noi natur reteta,