06.06.2020

Socata reteta

Retete Culinare Suc De Soc Sau Socata Cu Lamaie Reteta De Casa Traditionala



Socata reteta,
O bautura traditionala romaneasca preparata in fiecare primavara in lunile mai-iunie este socata, un suc natural din flori de soc cu lamaie recomandat pentru sanatate in cure de slabire si diete de detoxifiere, dar si ca un suc racoritor pentru zilelele toride de vara. 
Cum se face socata de casa urmareste reteta mea simpla si usoara, numita in popor si vin de soc sau suc de soc, urmatoarele ingrediente sunt pentru cinci litri de socata traditionala romaneasca.
Socata reteta,

Socata cu zahar ars reteta,

Ingrediente socata
-10 flori de soc mari
-5l apa
-½ kg zahar tos
-3 lamai mari
-½ cub mic de drojdie
Floare de soc reteta,

Mod de preparare socata de casa
-pentru socată se aleg flori de soc proaspete, curate si sanatoase,
Soc reteta,

-lamaile se aleg cu coaja subtire pentru a nu da amareala socatei,
-in loc de zahar se poate pune miere de albine,
-se pune intr-un borcan de sticla incapator apa si zaharul si se amesteca pana ce zaharul este dizolvat complet,
-lamaile se taie feliute subtiri si se adauga in borcanul cu apa indulcita,
-drojdia se dizolva in putina apa si se adauga in borcan si se amesteca, drojdia se pune optional, ea avand proprietatea de a grabi fermentatia si nu strica delog gustul socatei,
-se pun si florile de soc si se acopera borcanul cu o farfurioara,
Socata preparare reteta,

Bautura de soc reteta,

Socata cu lamaie reteta,

-socata se amesteca de 2-3 ori pe zi si se lasa sa fermenteze timp de 3-5 zile in functie de gustul dorit,
-dupa cateva ore socata incepe deja sa fiarba, iar dupa 24 ore fierbe foarte bine,
Su de soc reteta,

Socata de casa reteta,

Vin de soc reteta,

-dupa trei zile se gusta si cand socata are gustul dorit se strecoara si se pune in sticle de sticla inchise bine cu capace si se pastreaza la rece,
-pentru un plus de gust si de culoare se poate pune doua linguri de zahar caramelizat inainte sau cand socata este gata, cel mai bine inainte,
-socata este acidulata si din ce sta la rece este si mai buna, se aseamana cu un vin spumant (sampanie) usor alcoolizata, este perfecta servita rece fiind o bautura racoritoare naturala cu un gust si o aroma inconfundabila, un suc fresh de mare efect cu nenumarate beneficii pentru sanatate. Mai multe despre soc si aici. Alte retete traditionale romanesti, retete de socata aici, retete sucuri si bauturi de casa aici.
Socata naturala reteta,

Reteta socata,

02.06.2020

Dulceata de struguri albi reteta

Retete Culinare Dulceata De Struguri Albi Reteta De Casa Dobrogeana Pentru Iarna



Dulceata de struguri albi reteta,

O dulceata de casa incredibil de buna care o sa-ti placa imediat deoarece este aromata si gustoasa este dulceata de struguri albi. Cum se face dulceata de struguri albi urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru patru borcane de 400ml cu dulceață.
Dulceata pe paine reteta,

Ingrediente dulceata de struguri
-1kg struguri albi cu bobul mare
-1kg zahar tos
-250ml apa
-1 lingurita sare de lamaie
-4 borcane de 400ml

Mod de preparare dulceata de struguri albi pentru iarna
-strugurii proaspeti si de buna calitate se spala bine sub jet de apa rece si se brobonesc, adica se aleg boabele de struguri de pe ciorchine,
-intr-o cratita cu fundul gros se pune cantitatea de zahar si de apa si se fierbe la foc moderat pana cand se obtine un sirop legat,
-se pun boabele de struguri si se continua fierberea timp de jumatate de ora, sau pana cand dulceata este gata,
-pe timpul fierberii se aduna cu o spumiera samburii de struguri care se ridica deasupra siropului,
-se incearca dulceata ca orice alta dulceata clasica, iar cand siropul este legat dupa gustul nostru se opreste focul si se adauga sarea de lamaie si se amesteca,
-se pune fierbinte in borcane sterilizate inainte si se acopera cu capace,
Dulceata de struguri la borcan pentru iarna reteta,

-se intorc borcanele cu capacele in jos pentru un minut apoi se intorc invers si se lasa sa se raceasca in voie,
-dupa ce s-au racit borcanele cu dulceata se depoziteaza in camara cu bunatati pentru iarma.
Dulceata de struguri albi pentru iarna reteta,

Paine cu dulceata reteta,

Dulceata de struguri albi se serveste oricand vrem sa mancam ceva dulce si bun, merge servita cu paine de casa proaspata si crocanta sau prajita, clatite sau scovergi, este un desert de casa gustos si sanatos pentru orice perioada a anului. Alte retete traditionale, retete de gemuri si dulceturi aici, pofta buna!
Dulceata de struguri reteta,

Dulceata de struguri pe paine reteta,

Dulceata de struguri albi de casa reteta,